1.9D,AEF трудно пали загрял след престой

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

1.9D,AEF трудно пали загрял след престой

Мнениеот teddy » Пон 17 авг 2009 23:44

Здравейте колеги, имам Фелиция 99г., 1.9D. Проблема ми е такъв, че трудно пали при загрял двг след известен престой-около 30мин. Стартера се скъсва да върти, лампата за свещите не ми свети и след около 5,6 секунди пали-пък и повече, и доста изпушва на синьо. Това съм забелязъл, че го прави най-вече през горещи дни. Студена няма проблем. След като угасне лампата на свещите пали от раз! Замислям се да не е помпа или пък дюзите, но пък тях през зимата ги качваха на стенд и всичко си беше ок. Сменях на скоро Стоп-клапана на помпата,че протече и забелязах, че има нещо като стружки отдолу по гумичката. Да ли помпата има някакво износване?

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.9D,AEF трудно пали загрял след престой

Мнениеот Dizel_fen » Вто 18 авг 2009 16:59

От нафтовата помпа е! Ти пишеш че са ти я центровали-никога не може една нафтова помпа да се настрои заводски! Или има предверение ,или закъснение.В твоя случай е закъснение,с което маисторите са си вързали гащите,защото ако ти бяха пуснали предверение щеше да почне да придърпва колата в ниските обороти! В случая един гумен маркуч на помпата от топлината се разширява и количеството гориво е малко за да запали.Като истине помпата,съответно и маркуча истива и се стеснява,и налягането на нафтата се повишава.Студена пали от раз -нали? И аз имах същият проблем,смених си акумолатора и профилактика на стартера-сега пали добре ,но това е временно решение.Даже сутрин не ми включва подгревните свещи и паля от ряз.Мотора е AEF с ГНП Lukas-голям каприз е тая пущина да знаеш,скъса ми нервите :077:

Потребителски аватар
teddy
Двигател:

Мнениеот teddy » Вто 18 авг 2009 19:50

Да колега и аз това съм чувал за тия помпи Лукас. Аз съм със същата и ако излезе възможност да я сменя с Бош няма да се замисля. Колкото до центровката е добре щото аз нея не съм я барал само дюзите. Иначе върви добре.

Потребителски аватар
Milanski
Автомобил: VW Golf 4 110
Двигател:

Мнениеот Milanski » Сря 19 авг 2009 14:09

И аз карам поло с мотор 1.9 дизел и код AEF , помпата ми също е лукас . Та и аз имах проблем с топлото палене понеже когато температурата на антифриза е над 70 градуса не се включват подгревните свещи . След като си смених температурния датчик се оправи и сега топла без подгряване пали без проблем .

Потребителски аватар
teddy
Двигател:

Мнениеот teddy » Сря 19 авг 2009 19:16

колега този датчик го смених пролетта, че протече от него антифриз. след това нямах проблем. ама като се позатопли особенно сега в тия жеги, направо ужас.

Потребителски аватар
Dizel_fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dizel_fen » Чет 20 авг 2009 14:42

Този датчик командва подгревните свещи,ако е топъл антифриза те не подгряват и обратното.Но няма проблем и без да подгряват свещите рано сутрин да пали!При мен поне е така-много рядко подгряват!За зимата незнам карам дизел от 3 месеца!

Иди си направи профилактика на помпата и ще се оправи паленето!

Потребителски аватар
petyr13
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот petyr13 » Пон 24 авг 2009 13:21

При мен се оправи след ремонт на стартер - бендикса леко изтървал доколкото разбрах. От качеството на акумулатора също зависи

Върни се в “Дизелови агрегати”