Здравейте!
Интересува ме има ли релета на фаровете при пасат в3 1,6тд+и?

Релета фарове passat b3 1,6тд+и?
-
- Автомобил: Рено Меган
- Двигател: K4M760 2004
Re: Релета фарове passat b3 1,6тд+и?
Благодаря!
- ILIYANSKY
- Автомобил:
- Двигател:
Имам същия голф,но няма релета.Минава направо през ключа,за това е възможно да ти нагори и да не дава хубав контакт.Не слагаи по яки крушки,защото кабелите са тънки,колкото за 50-60w просто мощноста пада в кабелите и те греят.
Аз мислех да слагам,реле че да си сложа по яки крушки,ама още не съм
Абе,я да те питам къде ти е раположен интеркулера,че не съм виждал на такива пасати къде са.А съм със същия мотор
Аз мислех да слагам,реле че да си сложа по яки крушки,ама още не съм
Абе,я да те питам къде ти е раположен интеркулера,че не съм виждал на такива пасати къде са.А съм със същия мотор
-
Кулера ми е долу пред лявата предна гума.Колкото до релетата-мислех дълго и реших да не слагам.Единствения съществен плюс който открих е,че така се избягва натоварването на ключа,но пък той винаги мога да си го сменя с нов,все пак не съм по-умен от немският инжинер;)Открих повече минуси-пак ще си има пад,много кабели,много сложно а и какво правим ако при каране на фарове някое реле изгори внезапно?До сега съм сменил с нови фаровете и по голама част от тяхната инсталация,с хубави крушки съм(Philips BlueVision 50/65W) ,а сега ще взема да сменя и ключа.Може ли за съвет къде в София могат да ми регулират фаровете,че сам нещо не успях да ги докарам?
Към колегата-вечната тема за разхода-при мен е около 6 дълго и 9 много пъти на ден през централната част на София.
Към колегата-вечната тема за разхода-при мен е около 6 дълго и 9 много пъти на ден през централната част на София.
- ILIYANSKY
- Автомобил:
- Двигател:
Тия крушки са много добре.А за ключето не си купуваи друго,че са само ментета и да не те остави някаде на път.Ключето го разглоби леко и го позачисти със ситна шкурка и малко спирт примерно и няма да имаш проблеми.А за Кулера,моят е отгоре високо до мотора.А за разхода на гориво си прав,аз съм с около 1 кило по малко,ама все пак голфа е доста по лек.Иначе двигателя е страхотен,аз му направих преди 2 години основен ремонт за около (1000лв.)ама всичко му смених,и сега е страшен.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Релетата за старо ФВ са задължителни - аз си сложих много одавна.Взимал съм и хубави крушки по 20-30 лв парчето - не-че няма подобрение ,ама след като си сложих ксенон за 120-150 лв изощо забравих за тея крушки.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
колега vocil когато ти изгори реле на пътя ще правиш това което ще правиш ако ти изори ключа -демек нищо .Обаче реле можеш да си носиш в жабката ама ключ не а релето се сменя за 1 мин а ключа....имаше една тема тука за фаровете на двойките и релетата както казва колегата Rabbit_TDI са задължителни ама ти си преценяваш все пак 

- vladitdrv
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Единствения съществен плюс който открих е,че така се избягва натоварването на ключа,но пък той винаги мога да си го сменя с нов
Колега,всичко може да се смени дори и колата но целта е да не се сменя!Препоръчително е да се сложат релета най вече за да се намали натоварването върху инсталацията на колата,а плюсовете от тая работа ще видиш когато си монтираш такива!
П.С. При монтаж на релета е препоръчително да НЕ се нарушава цялоста на оригиналната инсталация така че при повреда в допълнителната да може да се ползва.
-
Имах предвид ако релето изгори по време на движение на фарове и те изведнъж загаснат,иначе няма проблем през другото време дали ще изгори реле или ключа-винаги мога да си ги вържа директно с няколко кабела.Според мен инсталацията си е сметната правилно-проблеми идват от лоши фарове,нерегулирани,нагорели кабели,хлабави букси,нагорял ключ идр. такива./говоря за стандартни крушки/.Идеята ми не е да сменям самоцелно,а да подобря осветеността на пътя,че със старите фарове и крушки беше много зле/сравнено с другата кола голф 3 все едно бяха свещи/,сега е що годе добре.Ще взема да разглобя и почистя ключа,а и при първо свободно време колкото и да не виждам смисъл ще сложа 4 релета за идеята да видя как ще е с тях и без.Няма да нарушавам целостта на инсталацията-по две релета и предпазители във водонепрпусклива кутия до всеки фар,плюс от акумолатора,вход от буксата пред фара и изход в буксата на фара със съответните букси-ако нещо се прецака откачам двете букси и си слагам старото кабелче.
- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vladitdrv написа:Не!
Върни се в “Дизелови агрегати”