Релета фарове passat b3 1,6тд+и?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
vocil
Автомобил: Рено Меган
Двигател: K4M760 2004

Релета фарове passat b3 1,6тд+и?

Мнениеот vocil » Сря 19 авг 2009 17:26

Здравейте!
Интересува ме има ли релета на фаровете при пасат в3 1,6тд+и?

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Релета фарове passat b3 1,6тд+и?

Мнениеот vladitdrv » Сря 19 авг 2009 17:54

Не!

vocil

Мнениеот vocil » Сря 19 авг 2009 18:10

Благодаря!

Потребителски аватар
ILIYANSKY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIYANSKY » Пет 21 авг 2009 8:50

Имам същия голф,но няма релета.Минава направо през ключа,за това е възможно да ти нагори и да не дава хубав контакт.Не слагаи по яки крушки,защото кабелите са тънки,колкото за 50-60w просто мощноста пада в кабелите и те греят.
Аз мислех да слагам,реле че да си сложа по яки крушки,ама още не съм
Абе,я да те питам къде ти е раположен интеркулера,че не съм виждал на такива пасати къде са.А съм със същия мотор

vocil

Мнениеот vocil » Пет 21 авг 2009 9:47

Кулера ми е долу пред лявата предна гума.Колкото до релетата-мислех дълго и реших да не слагам.Единствения съществен плюс който открих е,че така се избягва натоварването на ключа,но пък той винаги мога да си го сменя с нов,все пак не съм по-умен от немският инжинер;)Открих повече минуси-пак ще си има пад,много кабели,много сложно а и какво правим ако при каране на фарове някое реле изгори внезапно?До сега съм сменил с нови фаровете и по голама част от тяхната инсталация,с хубави крушки съм(Philips BlueVision 50/65W) ,а сега ще взема да сменя и ключа.Може ли за съвет къде в София могат да ми регулират фаровете,че сам нещо не успях да ги докарам?
Към колегата-вечната тема за разхода-при мен е около 6 дълго и 9 много пъти на ден през централната част на София.

Потребителски аватар
ILIYANSKY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ILIYANSKY » Пет 21 авг 2009 14:25

Тия крушки са много добре.А за ключето не си купуваи друго,че са само ментета и да не те остави някаде на път.Ключето го разглоби леко и го позачисти със ситна шкурка и малко спирт примерно и няма да имаш проблеми.А за Кулера,моят е отгоре високо до мотора.А за разхода на гориво си прав,аз съм с около 1 кило по малко,ама все пак голфа е доста по лек.Иначе двигателя е страхотен,аз му направих преди 2 години основен ремонт за около (1000лв.)ама всичко му смених,и сега е страшен.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 21 авг 2009 14:36

Релетата за старо ФВ са задължителни - аз си сложих много одавна.Взимал съм и хубави крушки по 20-30 лв парчето - не-че няма подобрение ,ама след като си сложих ксенон за 120-150 лв изощо забравих за тея крушки.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 21 авг 2009 17:27

колега vocil когато ти изгори реле на пътя ще правиш това което ще правиш ако ти изори ключа -демек нищо .Обаче реле можеш да си носиш в жабката ама ключ не а релето се сменя за 1 мин а ключа....имаше една тема тука за фаровете на двойките и релетата както казва колегата Rabbit_TDI са задължителни ама ти си преценяваш все пак :mrgreen:

Потребителски аватар
vladitdrv
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vladitdrv » Пет 21 авг 2009 19:50

Единствения съществен плюс който открих е,че така се избягва натоварването на ключа,но пък той винаги мога да си го сменя с нов

Колега,всичко може да се смени дори и колата но целта е да не се сменя!Препоръчително е да се сложат релета най вече за да се намали натоварването върху инсталацията на колата,а плюсовете от тая работа ще видиш когато си монтираш такива!

П.С. При монтаж на релета е препоръчително да НЕ се нарушава цялоста на оригиналната инсталация така че при повреда в допълнителната да може да се ползва.

vocil

Мнениеот vocil » Съб 22 авг 2009 23:02

Имах предвид ако релето изгори по време на движение на фарове и те изведнъж загаснат,иначе няма проблем през другото време дали ще изгори реле или ключа-винаги мога да си ги вържа директно с няколко кабела.Според мен инсталацията си е сметната правилно-проблеми идват от лоши фарове,нерегулирани,нагорели кабели,хлабави букси,нагорял ключ идр. такива./говоря за стандартни крушки/.Идеята ми не е да сменям самоцелно,а да подобря осветеността на пътя,че със старите фарове и крушки беше много зле/сравнено с другата кола голф 3 все едно бяха свещи/,сега е що годе добре.Ще взема да разглобя и почистя ключа,а и при първо свободно време колкото и да не виждам смисъл ще сложа 4 релета за идеята да видя как ще е с тях и без.Няма да нарушавам целостта на инсталацията-по две релета и предпазители във водонепрпусклива кутия до всеки фар,плюс от акумолатора,вход от буксата пред фара и изход в буксата на фара със съответните букси-ако нещо се прецака откачам двете букси и си слагам старото кабелче.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Съб 22 авг 2009 23:06

vladitdrv написа:Не!

Върни се в “Дизелови агрегати”