plamen000000 написа:ISRalien написа:Ами колеги, да ви се похваля. Нашите любимци OMV измислиха нова математика. Според тях в 10 литрова туба се събират 11.6 литра дизел
Днес го пробвах. Ако бях наклонил тубата щеше да събере още.
Защо пускам темата ли?
Ами защото ми писна.
Писна ми освен с качеството на горивата, с цените на същите, да ни цакат и с количеството.
В моя блог спретнах една "статия" по въпроса, сложих линк към svejo.net и се надявам темата да се разгласи максимално.
Току що изпратих мейл към всичките журналисти, които открих.
Който има 2 секунди нека пише тук че иска линк към форума и ще му изпратя. Ако не е проблем ще пусна линк към статията и тук, но не съм сигурен, че няма да наруша правилата и за това го правя така.
Моля ви, ако имате и вие подобен "опит" пишете тук, аз ще кача и вашите резултати там.
Колега ако си учил математика в гимназията ще знаеш че 1 литър обем се равнява на 900 грама течност, а дизела доколкото знам е в течно агрегатно състояние, не в газообразно.
Колега, завършил съм математическа паралелка в Природо-Математическа Гимназия - Видин. След това завърших Бакалаварска степен по Физика в ЮЗУ - Благоевград.
Знам какво е обем, маса и плътност.
А ти ако ми докажеш, че 1 литър вода тежи 900 грама ще те черпя 2 бири (1 литър).