10 = 11.6? Според OMV - да.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Re: 10 = 11.6? Според OMV - да.

Мнениеот Ivailo » Пет 21 авг 2009 23:35

plamen000000 написа:
ISRalien написа:Ами колеги, да ви се похваля. Нашите любимци OMV измислиха нова математика. Според тях в 10 литрова туба се събират 11.6 литра дизел :)
Днес го пробвах. Ако бях наклонил тубата щеше да събере още.
Защо пускам темата ли?
Ами защото ми писна.
Писна ми освен с качеството на горивата, с цените на същите, да ни цакат и с количеството.
В моя блог спретнах една "статия" по въпроса, сложих линк към svejo.net и се надявам темата да се разгласи максимално.
Току що изпратих мейл към всичките журналисти, които открих.
Който има 2 секунди нека пише тук че иска линк към форума и ще му изпратя. Ако не е проблем ще пусна линк към статията и тук, но не съм сигурен, че няма да наруша правилата и за това го правя така.

Моля ви, ако имате и вие подобен "опит" пишете тук, аз ще кача и вашите резултати там.

Колега ако си учил математика в гимназията ще знаеш че 1 литър обем се равнява на 900 грама течност, а дизела доколкото знам е в течно агрегатно състояние, не в газообразно.

Колега, завършил съм математическа паралелка в Природо-Математическа Гимназия - Видин. След това завърших Бакалаварска степен по Физика в ЮЗУ - Благоевград.
Знам какво е обем, маса и плътност.
А ти ако ми докажеш, че 1 литър вода тежи 900 грама ще те черпя 2 бири (1 литър).

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 22 авг 2009 22:09

Тази колонка нали е настроена да отчита обем а не тегло. Какво значение има дали тече нафта или живак? Литрите са литри това колко ще тежи тубата в двата слчая е друга тема.Та според мен в 10 литрова туба не може да се побере 11.6литра каквато и да е течност.Но от ОМВ явно не мислят като мен.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Съб 22 авг 2009 22:11

KirilGeorgiev написа:Тази колонка нали е настроена да отчита обем а не тегло. Какво значение има дали тече нафта или живак? Литрите са литри това колко ще тежи тубата в двата слчая е друга тема.Та според мен в 10 литрова туба не може да се побере 11.6литра каквато и да е течност.Но от ОМВ явно не мислят като мен.

10l е до някакво ниво на тубата, всички съдове се правят с по - голям обем за да има място за разширение на течността, в зависимост от температурата. ако 10л е до гърлото, тая вода после като замръзне ще пръсне бутилката.
тъйкато дадох предложение за замерване събираемостта на съда, но няма коментар по него, не смятам да се повтарям.

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 22 авг 2009 22:16

Че ни лъжат в литрите,лъжат ни.Нашето форумното ни КЗП го доказа.Не знам дали знаете,ама Любобг натресе такава глоба на ОМВ точно заради не съответствие в литрите на колонките им.При съмнение от ваша страна последвайте примера му.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Съб 22 авг 2009 22:23

rosen79 написа:Че ни лъжат в литрите,лъжат ни.Нашето форумното ни КЗП го доказа.Не знам дали знаете,ама Любобг натресе такава глоба на ОМВ точно заради не съответствие в литрите на колонките им.При съмнение от ваша страна последвайте примера му.

Те че ни лъжат всички го знаем но 16 процента ми се вижда множко.От години зареждам само там но почвам да се замислям.

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s5501na » Съб 22 авг 2009 22:25

Хора какво ви става? :screwy

Ето заповядайте това е за вас драги ми колеги да разрешите спора:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 1%81%D1%82

А между другото пътността на бензина е между различните източници 0.7/0.85

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Съб 22 авг 2009 22:26

Това не е на всички бензиностанции.И аз зареждам там,но до сега не съм имал проблеми.Дано и да нямам,защото КЗП не спи,а и съм с връзки.Имам телефона на Любобг,той като редовен клиент ще ми съдейства. mhihi

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Нед 23 авг 2009 17:37

s5501na написа:Хора какво ви става? :screwy

Ето заповядайте това е за вас драги ми колеги да разрешите спора:
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0% ... 1%81%D1%82

А между другото пътността на бензина е между различните източници 0.7/0.85

Кво общо има плътността в случая?
Както се повтори многократно в темата
Плащаш на литър (ОБЕМ)
колонката отчита литри (ОБЕМ)
темата е за несъответствие между отчетен и реален ОБЕМ

Петър Петров
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Петров » Пон 24 авг 2009 1:20

rosen79 написа:Че ни лъжат в литрите,лъжат ни.Нашето форумното ни КЗП го доказа.Не знам дали знаете,ама Любобг натресе такава глоба на ОМВ точно заради не съответствие в литрите на колонките им.При съмнение от ваша страна последвайте примера му.

Кажете кратко и ясно какъв е примера :да:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Пон 24 авг 2009 8:57

Кратко и ясно:Имаш ли съмнение,че някой търговец те лъже,викаш КЗП.До като не почнат да ги гонят за всяко нещо,търговците няма да се отучат да печелят на наш гръб.Така е на запад,така е по цял свят.Осетят ли нещо не редно венага сазират инстанциите.А не като тук,всеки се заврял в миша дупка и го лъжат на всякъде.

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 24 юли 2012 15:47

Виждам темата от 2009 година, но ми писна от подигравките на веригите бензиностанции. Току-що получих СМС от ОМВ. Някъв код, с който получавам 1ЛВ отстъпка на всеки заледени 20 литра бензин или дизел. Трябвало само да си взема талон или квото е там от касите на Мтел. Изтрих го. Писна ми да се подиграват по този начин. Сякаш не сме хора. Какво давате и какво искате. Направете го 1 литър на всеки заредени 20 лева от скапаните ви горива да се замисли човек, ама при такива смешни оферти... ДГД.
Другите вериги те някакви смешни отстъпки - пълнищ бутилката и рестото и идва около левче. Трябва да напълниш цистерна, за да достигнеш смешната сума от 2-3лв.

На мен ми омръзна вече, а на вас?

ако ми дадете мейл ще им драсна и на тях, ама за съжаление няма такова нещо в сайта им.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Вто 24 юли 2012 16:08

И аз получих днес такъв смс, но моя е от мтел и просто искат да покажа номера на кода на касата. Без талони и без да взимаш допълнителни неща от мтел. Отстъпката като гледам е под 2% - истинска далавера:-)

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Вто 24 юли 2012 16:13

Ето ти контанкти

info.bulgaria@omv.com

То ако от 1 резервоар\50-60л човек можеше да вземе отстъпка +10лв ,то направо да свалят цената с 17ст\л за всички mhihi

По темата,в Лукойл не знам реално какво количество са ми сипали (може и бензина да е бил боклук) за 60лв последния път,ама изминах с ~100км по-малко scare

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 24 юли 2012 19:16

maxpayne написа:И аз получих днес такъв смс, но моя е от мтел и просто искат да покажа номера на кода на касата. Без талони и без да взимаш допълнителни неща от мтел. Отстъпката като гледам е под 2% - истинска далавера:-)

Да същия, просто го изтрих без да чета много много. Видях каси, маси, простотии. Аман от псевдопромоции.

Потребителски аватар
ot_lud_po_lud
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ot_lud_po_lud » Съб 08 сеп 2012 22:23

Привет момчета, гледам че се драпате за глупости на всички ви е ясно че сме обезлавени от търгашите дерат ни както си искат и сипват по малко за по голяма цена, това смея да го твърдя тъй като съм зареждал старото ми ауди до горе от колонката за 00,00ст :bishop минало бешало време а сега по трудния начин :beer

Върни се в “ОФФ-Топик - други”