Дилема около автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Дилема около автомобил

Мнениеот Pichaga » Чет 20 авг 2009 9:01

mors написа: взема една нова Kia Ceed със 7 години гаранция. Вярно, корейска е, но на много места гледам, че я хвалят, пък и кой друг ти дава цели 7 г. гаранция ?!

за кия сиид питай Лио и Стиич, те карат такава и били доволни споделят

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 20 авг 2009 9:54

Глас за авенсиса и от мен :)

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Съб 22 авг 2009 1:07

А ти имаш ли представа каква точно е тази 7 години гаранция и нивото на сервиза тука mhihi . Личен съвет, не се набивай на Киа-та, специално за нашите условия ще се опариш... например час труд в сервиза е 40 еур, пък сменят масло и филтри за 2.5 часа, та се връзва на към 350лв, пък не можеш да сменяш другаде - пада гаранцията, и така 7 години минимум по 1 път годишно прави сметка. Скоростната кутия била консуматив и се износвала (за 25000км, дочут разговор между приемчика и друг нещастен клиент), така че гаранцията не я покрива. Цдто след смяна на маслото не иска да се пусне и от сервиза ти оговарят, че си си го счупил сам, пък то те като занулявали нещо компа омазали.. И други подобни ми разправяше колега, дето си взе миналата година един брой, чуди се сега да се смее ли или да плаче mhihi, иначе самата кола много си я харесва. Сега не знам до колко е вярно, ма не мисля че ме лъже човека..
Пък и за тези пари по правило е най-малкия двигател, ще му се дразниш.

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Нед 23 авг 2009 18:56

от мен глас за пасата супер коли4ка пък и гледам в 4ужбина ги карат много според мен има защо :D

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Пон 24 авг 2009 8:36

maimo написа:от мен глас за пасата супер коли4ка пък и гледам в 4ужбина ги карат много според мен има защо :D

Къде в чужбина бе мен? В Германия? Карат ама друг път... всичко кара ауди. А погледни в Америка кво карат.... толко пари си е грехота да даде човек за пасат :(

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 24 авг 2009 9:07

Грехота е,и аз не бих ги дал за пасатора :да:

mors

Мнениеот mors » Пон 24 авг 2009 13:07

Ще поразпитам относно корейските автомобили. Иначе продължавам да оглеждам пазара и като попадна на нещо примамливо - го взимам !

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 25 авг 2009 9:05

AmW написа:
maimo написа:от мен глас за пасата супер коли4ка пък и гледам в 4ужбина ги карат много според мен има защо :D

Къде в чужбина бе мен? В Германия? Карат ама друг път... всичко кара ауди. А погледни в Америка кво карат.... толко пари си е грехота да даде човек за пасат :(

Хммммм ми всъщност Пасатеца си се купува в Америката! 4есно казано виждам пове4е пасати по улиците от колко-то а4-ки!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 25 авг 2009 9:46

Нямам наблюдения над американски пазар, но си мисля, че карат повече тойоти.

От тези 3те коя би избрал?

Изображение

Изображение

Изображение

Като цени и години са горе долу еднакви... аз със сигурност не бих избрал пасата.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 25 авг 2009 10:01

Ми ти добре си ги подредил колега ,Пасата определено изглежда по-добте визуално от Авенсиса :да:

mors

Мнениеот mors » Вто 25 авг 2009 18:52

Audi-то е със задна предавка, докато VW и Toyota са с предно нали? Или греша? Никога не бих си взел кола със задна предавка. Със старото Renault 19 колко BMW-та съм вадил от снега... :lol:

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Вто 25 авг 2009 19:11

Недей че нещо съм се бъгнал на тема BMW и единствената причина поради която още не съм се метнал на някой баварец е че ще бера ядове зимата с него особено в Габрово.Тук зимата баварците изчезват заедно с пистовите мотори :D :twisted:
Инъче и трите коли са с предно предаване или куатро-4х4 при АУДИ :beer

mors

Мнениеот mors » Вто 25 авг 2009 20:12

Audi-то е една идея по-скъпо от VW и Toyota. И не мога да намеря причината за това. А иначе Oktavia-та си е пасат с емблемата на Шкода? И е по-евтина. Намерих Октавиа 2007 г. всички екстри, на 38 хил. км. за 24 хил. лева....

Потребителски аватар
worldcoolesdude_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот worldcoolesdude_ » Вто 25 авг 2009 20:16

AmW написа:Нямам наблюдения над американски пазар, но си мисля, че карат повече тойоти.

От тези 3те коя би избрал?

Изображение

Изображение

Изображение

Като цени и години са горе долу еднакви... аз със сигурност не бих избрал пасата.

Незнам защо казваш 4е цените са еднакви при положение 4е пасатите в мобилето по4ват от 17к лева апък а6-ците от 34к лева тва си е направо двоина цена! Също така незнам защо сравняваш а6 с пасат? Негов конкурент би бил а4 но не и а6! В Америка се карат Кемри-та които нямат абсолутно нищо общо с Авенсиса освен емблемата и са по предпо4итани от Пасат поради много по ниска-та цена! Но като цяло това което Тоиота предлага като коли в Америка не мога дори да стъпят на малкия пръст на Фолксваген а е дори смешно да се сравняват с Ауди! :012:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 26 авг 2009 10:25

Точно това ауди е куатро. И цените на трите коли (на снимките) са горе долу еднакви.
Ясно ми е на мен, че а4 е в класа на пасат. Но ти като тръгнеш да си купуваш кола, гледаш само такива от един клас ли?
Аз ако давам толкова пари за кола, то ще се поогледам и ще видя какви коли има на пазара за бюджета ми... не обичам да съм като кон с капаци.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”