Разбита кутия от малко масло малко вероятно. Преди 10 месеца е преглеждана и масло има, видими течове няма.
Ето каво намерих за въпросния лагер на първичен вал, това от Алфа Ромео форума...
Лагера на първичния вал се познава сравнително лесно ако мотора няма старнични шумове като силно трякащ вариатор стържеща ролка или хидравлична помпа и т.н.
Сега палиш колата загряваш я добре трябва да загрееш двигателя и по точно маслото в кутията. Маслото на кутията трябва да се загрее добре защото гъстото масло намалява шумовете от лагери и прочие проблеми с увеличени луфтове. След като загрееш добре маслото на СКОРОСТНАТА кутия спираш на тихо място спираш музики вентилатори да е тихо в купето при работещ двигател натискаш и отпускаш педала на съединителя до долу ако при натиснат педал няма шум а при пуснат се появява почти е сигурно че проблема е от въпросния лагер на първичния вал. Нормално е да иам леш чум (все пак се въртят зчбните колела на всички скорости но шума е едва доловим, ако има виене то проблема вероятно е в лагера.
Ако проблема е само в движение може и диференциал да е проблема там се тества като се дава и връща газта на най високата скорост Но трябва да си с по набит слух.
Сега въпроса е доколко нормално е това което аз чувам. При мен без значение дали е топла или студена, шума си е еднакъв. Ако е разбит лагера, защо го чувам само когато съм в купето, а отвън нищо не се чува? Някъв подобен звук - шум или може би румулене, чувах и на старата ми бензинова Голф 2-ка когато работеше на място.
На 2-ра скорост като се кара бавничко 20 ~ 30км около 1300 ~ 1600 оборота се чува едно виене, което го имаше и при двойката, а сега го има и при 4-ката.
Ето това намерих като инфо от Фиат форума
От горчивия ми опит с друг автомобил - виенето при натиснат съединител е от скоростната кутия - може би лагера на първичния вал.
Аксиалния лагер би трябвало да вие, когато не е натиснат педала.Когато е натиснат - лагера на първичния вал. Така или иначе ще разбереш като сменяш съединителя.
Искай да ти видят и маховика, в какво състояние е.