Бутане / местене на дизелов автомобил

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Бутане / местене на дизелов автомобил

Мнениеот chriss » Вто 25 авг 2009 8:39

Сутринта забелязах, че колата ми не е на същото място, където я оставих снощи. Беше преместена с около метър напред и не беше толкова близо до тротоара. Понеже се повъртях около нея от магазина в близост излязоха двама и почнаха да ми обясняват, че им пречела да зареждат и т.н. / аз не мисля, че съм спрял така че да им преча, но е факт, че са я преместили с бутане. Въпроса ми е може ли да и стане нещо на колата, знам, че дизел не се пали на бутане, понеже може да прескочи ремък. Казаха, че били много хора и са я надигали, колата е Г3 чист дизел.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Бутане / местене на дизелов автомобил

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Вто 25 авг 2009 8:54

дядо ми едно време си палеше волга-та (чист руски дизел), като я пускаше по инерция (улицата пред тях е под наклон). за кви прескачания на ремъци говориш нз.. може пък немците по друг начин да ги правят.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 25 авг 2009 8:56

Бутане е опасно зимата когато е студено.
Но това не означава, че трябва да си палиш колата всеки ден през лятото с бутане.

Потребителски аватар
soxy__
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот soxy__ » Вто 25 авг 2009 15:12

Аз знам от по-стари шофъори, че коли с ремък не е добре да се палят с бутане, за тези с верига нямало проблем.

Потребителски аватар
ahhi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ahhi » Вто 25 авг 2009 16:40

има една поговорка колеги "в царството на слепите и едноокия е цар" като не става с друго бутай :drunk

Потребителски аватар
koby
DarkSidE of The WorlD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koby » Вто 25 авг 2009 16:57

ahhi написа:има една поговорка колеги "в царството на слепите и едноокия е цар" като не става с друго бутай :drunk

:да: принципно е противопоказно да се пали дизел с бутане ама като няма друг вариянт бутане му е майката

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Вто 25 авг 2009 17:07

Здравейте колеги.Имам въпрос-защо не е желателно да се пали дизел с бутане?

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 25 авг 2009 17:18

Прехвърля ремъка.

salama
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот salama » Вто 25 авг 2009 17:41

То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?

Потребителски аватар
actros1846
Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
Двигател: AFN 1999

Мнениеот actros1846 » Вто 25 авг 2009 17:47

salama написа:То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?

:screwy :screwy Сори колега ама има голяма разлика от бутането на скорист и паленето със стартер пак и ако беше така работат хората нямаше да измислят стартера и секи щеше да си бута колата да запали mhihi

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Вто 25 авг 2009 17:53

До колкото знам се получава от разликата в скоростта на колата,и оборотите на двигателя в момента на превъртането.Ако колата се движи бързо,а палиш на малка предавка.Същото ако караш с 130 примерно,и по някаква прични превключиш на втора.Оборотите рязко се вдигат и ремъка прехвърля.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Вто 25 авг 2009 19:25

chriss написа:Сутринта забелязах, че колата ми не е на същото място, където я оставих снощи. Беше преместена с около метър напред и не беше толкова близо до тротоара. Понеже се повъртях около нея от магазина в близост излязоха двама и почнаха да ми обясняват, че им пречела да зареждат и т.н. / аз не мисля, че съм спрял така че да им преча, но е факт, че са я преместили с бутане. Въпроса ми е може ли да и стане нещо на колата, знам, че дизел не се пали на бутане, понеже може да прескочи ремък. Казаха, че били много хора и са я надигали, колата е Г3 чист дизел.

специално в твоя случай не се притеснявай няма нищо да и стане на колата ти от тва бутане-ако буташ да палиш добре ама тес юнаци не са я палили нали -ако искат и 20 км да я бутат нама ко да и стане.
пп и аз съм палил няколко пъти мойта с пускане по наклон и то с проблемна шайба на коляновия вал ама и няма нищо :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Вто 25 авг 2009 22:14

salama написа:То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?

Така е , но дизела се върти по-трудно заради компресията .
За да няма проблеми при паленето , въртенето трябва да е равномерно . Това може да се постигне само на стартер . При бутането на колата става така че в до момента на най-голяма компресия и подаване на горивото за запалване скоростта на буталото е малка и след това изведнъж имаме работен ход на буталото .Следва рязко ускорение на валовете и ремъка може да забрави някоя стъпка mhihi .

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Сря 26 авг 2009 20:10

Направо се заливам от смях!Нещо става с тоз форум,като че ли преди две години не беше така mhihi Сорка за спама,ама някои работи не могат да се опишат,требе да се преживеят :063:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 26 авг 2009 22:47

H2O написа:......требе да се преживеят :063:

сигурен ли си :bishop ?

Върни се в “Дизелови агрегати”