Бутане / местене на дизелов автомобил
-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
Бутане / местене на дизелов автомобил
Сутринта забелязах, че колата ми не е на същото място, където я оставих снощи. Беше преместена с около метър напред и не беше толкова близо до тротоара. Понеже се повъртях около нея от магазина в близост излязоха двама и почнаха да ми обясняват, че им пречела да зареждат и т.н. / аз не мисля, че съм спрял така че да им преча, но е факт, че са я преместили с бутане. Въпроса ми е може ли да и стане нещо на колата, знам, че дизел не се пали на бутане, понеже може да прескочи ремък. Казаха, че били много хора и са я надигали, колата е Г3 чист дизел.
- vw_golf_4_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Бутане / местене на дизелов автомобил
дядо ми едно време си палеше волга-та (чист руски дизел), като я пускаше по инерция (улицата пред тях е под наклон). за кви прескачания на ремъци говориш нз.. може пък немците по друг начин да ги правят.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Бутане е опасно зимата когато е студено.
Но това не означава, че трябва да си палиш колата всеки ден през лятото с бутане.
Но това не означава, че трябва да си палиш колата всеки ден през лятото с бутане.
Аз знам от по-стари шофъори, че коли с ремък не е добре да се палят с бутане, за тези с верига нямало проблем.
има една поговорка колеги "в царството на слепите и едноокия е цар" като не става с друго бутай 

- koby
- DarkSidE of The WorlD
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ahhi написа:има една поговорка колеги "в царството на слепите и едноокия е цар" като не става с друго бутай

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги.Имам въпрос-защо не е желателно да се пали дизел с бутане?
- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Прехвърля ремъка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?
- actros1846
- Автомобил: AUDI A4 B5 1.9 TDI Avant Facelift
- Двигател: AFN 1999
salama написа:То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
До колкото знам се получава от разликата в скоростта на колата,и оборотите на двигателя в момента на превъртането.Ако колата се движи бързо,а палиш на малка предавка.Същото ако караш с 130 примерно,и по някаква прични превключиш на втора.Оборотите рязко се вдигат и ремъка прехвърля.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
chriss написа:Сутринта забелязах, че колата ми не е на същото място, където я оставих снощи. Беше преместена с около метър напред и не беше толкова близо до тротоара. Понеже се повъртях около нея от магазина в близост излязоха двама и почнаха да ми обясняват, че им пречела да зареждат и т.н. / аз не мисля, че съм спрял така че да им преча, но е факт, че са я преместили с бутане. Въпроса ми е може ли да и стане нещо на колата, знам, че дизел не се пали на бутане, понеже може да прескочи ремък. Казаха, че били много хора и са я надигали, колата е Г3 чист дизел.
специално в твоя случай не се притеснявай няма нищо да и стане на колата ти от тва бутане-ако буташ да палиш добре ама тес юнаци не са я палили нали -ако искат и 20 км да я бутат нама ко да и стане.
пп и аз съм палил няколко пъти мойта с пускане по наклон и то с проблемна шайба на коляновия вал ама и няма нищо

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
salama написа:То че го прехвърля ок това го знаем,ама защо? При условие че и в двата случая въртящият момент идва от коляновият вал.?Палиш на стартер развърта маховика....Палиш с бутане-въртенето отива отново от към маховика,и сега....?
Така е , но дизела се върти по-трудно заради компресията .
За да няма проблеми при паленето , въртенето трябва да е равномерно . Това може да се постигне само на стартер . При бутането на колата става така че в до момента на най-голяма компресия и подаване на горивото за запалване скоростта на буталото е малка и след това изведнъж имаме работен ход на буталото .Следва рязко ускорение на валовете и ремъка може да забрави някоя стъпка

- H2O
- Автомобил:
- Двигател:
Направо се заливам от смях!Нещо става с тоз форум,като че ли преди две години не беше така
Сорка за спама,ама някои работи не могат да се опишат,требе да се преживеят 

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
H2O написа:......требе да се преживеят
сигурен ли си

Върни се в “Дизелови агрегати”