ЧЕЗ - гавра с клиенти

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Re: ЧЕЗ - гавра с клиенти

Мнениеот jonn_krissy » Съб 01 авг 2009 21:52

Невероятно но факт.ЧЕЗ ми върна 15.лв. :Mr Green Fun :Mr Green Fun.Чак ме е страх да се похваля :oops:

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 01 авг 2009 22:08

jonn_krissy написа:Невероятно но факт.ЧЕЗ ми върна 15.лв. :Mr Green Fun :Mr Green Fun.Чак ме е страх да се похваля :oops:

Ще си ги вземат колега не се притеснявай поне за това няма какво да се притесняваш. Дано някой служител на ЧЕЗ не е потребител на форума да не си навлечеш висока сметка. Иначе всичко гледа как да краде потребителя.. Сега гледах по ТВ-то че искали да правят ремонт на всички мостове в България обаче нямали пари и затова ще повишили цената на винетката.. ако ли не ще вземат пари от акциза за бензина така че.. всичко краде като за последно death

Миналия месец платих 200 лева ток.. като се има на предвид че нямам Климатик работи само Бойлер НОН СТОП и телевизор.. :drinking:

Потребителски аватар
sportul
Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
Двигател: RHR Delphi DCM

Мнениеот sportul » Съб 01 авг 2009 23:38

знаеш ли ,че един бойлер харчи от 100 до 150лв на месец , аз също не бях съгласен с новите сметки , но като седнах да смятам излезе всичко точно просто е мн висока цената за един киловат

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Пон 03 авг 2009 11:09

sportul написа:знаеш ли ,че един бойлер харчи от 100 до 150лв на месец , аз също не бях съгласен с новите сметки , но като седнах да смятам излезе всичко точно просто е мн висока цената за един киловат

Колега, как да харчи тоз бойлер 150 лв. на месец, ти нещо не си сметнал добре... моя не го спирам никога.... и сме 3ма т.е. смятай по 2-3 точения на целия на ден, е не плащам 150 лв месечно, като се има на предвид 100 други уреда които не се спират... ка да стане... Направи проста сметка колко ток са 150 лв.
Ако приемем че 1Квч струва 20 стотинки (а той е по евтин) значи 150лв са 750 квч, а един бойлер за час харчи 3 киловата когато загрява студена вода...... значи месечно трябва да правиш 250 бойлера за да ги изхарчиш тез пари... (по 8,3 болера на ден)....правиш ли 250 бойлера???

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 03 авг 2009 11:14

хладилника харчи средно 10-12 на месец
бойлера харчи около 50-70 на месец
има колектори слънчеви колегата-ерго бойлера требе да харчи много по-малко
пусни си жалба
виж дали не ти изравяват
апропо ЧЕЗ минават на ежемесечно от октомври

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Вто 04 авг 2009 22:16

2kw бойлер който работи по 12 часа в денонощието гори 4,56лв а за 30 дена 136лв , мн дигнаха цената на киловата ви казвам !0.19лв :? , а вече нощната тарифа щяла да бъде по-скъпа :banghead:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Сря 05 авг 2009 12:07

Ама не ти работи бойлера 12 часа бе човек..... как да ти го обясня... работи средно по 1 час за да загрее цялата вода ако е студена, след това само се включва за малко от време на време за да поддържа температурата........ лъжат те, отивай да се разправяш :deal

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 05 авг 2009 12:31

въпроса е колко се лее водата, ако постоянно се ползва вдига и разхода
иначе бойлера е като термос като загрее, бая трудно пада Т на водата

Потребителски аватар
nurv
Автомобил: Audi A6
Двигател: ALF

Мнениеот nurv » Сря 05 авг 2009 19:38

Как ги смятате тия бойлери като никой не написа колко литра вода загрява и каква мощност е техниката :) У нас всичко е A+ енергиен клас. Готви се на ток, пералня, хладилник с камера и печката са Ariston A+ HotPoint. Бойлера е 80 литра на Tessy сега дойде изравнителната сметка 91 лева, като преди това 2 месеца нищо не съм плащал.

Потребителски аватар
sportul

Мнениеот sportul » Сря 05 авг 2009 20:32

3/4 човека семейство като моето , да ден изразходват по 2/3 бойлера 80л, нали всеки ден си земаш душ , за сега не виждам да ни мамят всеки месец смятам :roll:

Потребителски аватар
rosen79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rosen79 » Сря 26 авг 2009 15:04

Да,и аз да се изкажа,като клиент и редовен платец на тази иначе много коректна компания.Гледам днес в epay дошла ми е сметката за тока.Като погледнах ми стана лошо,60лв и това е изравнителна сметка.Звъня на телефона им,и питам:
"Бихте ли ми казали каква е тази сметка и защо е толкова"?
От другата страна се почват едни обяснения....
Питам пак:
Бихте ли ми казали как се навърта такава сума при положение,че рабитят постоянно един хладилник,фризер,и компютъра.Апартамента е тристаен,но дефакто ние с жената ползваме една стая и кухнята.КАто през повечето време лампите са загасени,защото гледаме филм.
Тая гледа нещо си,и ми отговаря:
"Ми господине,инкасатора е отбелязал при последното отчитане,че има проблем във вашия електромер.(нещо часовника не отчитал)
Питам аз:
Еми като е остановил проблема защо не сме запознати с проблема,за да предприемем мерки по отстраняването му,или така ви е по-удобно да си траете,а ние да плащаме космически сметки.
Та сега ще ли до седем дневен срок да изпратят човек да провери какъв е проблема и ако се останови щели ни връщат пари.Което силно ме съмнява.
А сега като въведат да се плаща един път на три месеца да ни е честито. :beat_butt2

Потребителски аватар
jonn_krissy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jonn_krissy » Сря 26 авг 2009 18:03

rosen79 написа:Да,и аз да се изкажа,като клиент и редовен платец на тази иначе много коректна компания.Гледам днес в epay дошла ми е сметката за тока.Като погледнах ми стана лошо,60лв и това е изравнителна сметка.Звъня на телефона им,и питам:
"Бихте ли ми казали каква е тази сметка и защо е толкова"?
От другата страна се почват едни обяснения....
Питам пак:
Бихте ли ми казали как се навърта такава сума при положение,че рабитят постоянно един хладилник,фризер,и компютъра.Апартамента е тристаен,но дефакто ние с жената ползваме една стая и кухнята.КАто през повечето време лампите са загасени,защото гледаме филм.
Тая гледа нещо си,и ми отговаря:
"Ми господине,инкасатора е отбелязал при последното отчитане,че има проблем във вашия електромер.(нещо часовника не отчитал)
Питам аз:
Еми като е остановил проблема защо не сме запознати с проблема,за да предприемем мерки по отстраняването му,или така ви е по-удобно да си траете,а ние да плащаме космически сметки.
Та сега ще ли до седем дневен срок да изпратят човек да провери какъв е проблема и ако се останови щели ни връщат пари.Което силно ме съмнява.
А сега като въведат да се плаща един път на три месеца да ни е честито. :beat_butt2

Можe малко невероятно да ти звучи колега,но на мен ми варнаха,от предишната сметка 14.80лв.
Ама предишните сметки беха по 90 лв двата месеца,и аз като теб само хладилник и комп... ползвам,на газ се готви,а топлата вода от слънчевия панел и пак по 90 лв на месец плащам.НЕНОРМАЛНО НО ФАКТ

Последна промяна от jonn_krissy на Сря 26 авг 2009 21:17, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 26 авг 2009 18:18

Казват че новите електромери на тия хайдуци отчитат консумация и от стендбай диода на уредите.А какво отчитат при положение че са електронно регулируеми един дявол знае.Питам се откъде-накъде енергото ще ми замерва електромера-все едно вълка пази стадото...

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Чет 27 авг 2009 11:04

icoico написа:Казват че новите електромери на тия хайдуци отчитат консумация и от стендбай диода на уредите.А какво отчитат при положение че са електронно регулируеми един дявол знае.Питам се откъде-накъде енергото ще ми замерва електромера-все едно вълка пази стадото...

Те ти го замерват, за да не ги цакаш ти тях. А това, че те могат да те цакат никой не го е грижа...

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Чет 27 авг 2009 11:28

електромерите преди си бяха собственост на хората, но сега са собственост на енергото...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”