Лично имам Б5 АФН (110 коня дизел),и съм карал на приятел 1.6 101 коня,динамика-нъц,скорост - трябват ти поне 5 мин да достигнеш тия 180.
Въпросния 110 коня, при ""пенсионерско" каране ( 80-90 ) ми даде 4.1 разход (не на магистрала) .
1.6 гори като ламя тоя бензин 8-9 не му мърдат средно,и без динамиката,направо мисля че е излишен.
За екстри,мисля че 1.6 хай-лайн няма (не съм сигурен) като излизам от това че никога не съм виждал 1.6 с кожа,климатроник и някакви по общи екстри.
По повод първата оферта (Велико търновския 1.6) мога да започна да се смея,щом датчика за външна температура е екстра,както и двата подлакътника,като задния мисля че го има на абс всички Б5.
Със обявата на тоя по мощния 2.3 толкоав съм се смял,че корема ме боли,то даже го имаше и в бисерите тоя.Ставала като джип,и аз карам 4моушън,и това че е 4х4 не означава,че е джип, а просто една добра система за сняг,лед и мокри пътища.
Моя е от Плевен,и на един приятел Ксара пикасо е от там.И двамата за сега сме доволни.Колите там,мисля,че са добри (като не може да се вземе моето мнение за миродавно за всяко едно МПС в региона),но просто тоя продавач,излезе коректен.Ако искаш,ей го къде е Казанлък,ела,покарай моя да видиш,и да имаш вече едно на ум.
Тоя приятел с 1.6 има и метан,абе все едно караш жигула и дърпаш Хълк Хоган.Хич не му се отдава вървенето.
Малко спам: Той отначало беше наперен че ще ме вземе.И караме си в града,и той настъпва и изкоментирал на др приятел "Е, той дългия и той настпва,чак и ме настигна"

А той живее в такава утопия че кара кола... Разлепена тапицерия,един климатик,ел огледала без подгрев,и музика за 1200 лв ....А последния месец не го кара,защото нямаше пари за съединител,и даде 450 лв за него.
Успех иначе,а ако парите (1500-2000) не са ти проблем,вземи си 4моушън.Няма да сбъркаш.