Спешнен съвет Пасат Б5

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Спешнен съвет Пасат Б5

Мнениеот stefan4o » Съб 29 авг 2009 9:30

Като се замислите получавате лека кола през лятото и като джип през зимата.

Реплики като тази биха ме отказали от подобна кола... Изобщо тези автоджамбази били големи философи бре :Mr Green Fun

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Съб 29 авг 2009 9:48

кола по снимка да купуваш, е като да те сватосат. отиваш на сватба и откриваш че под булото не е оная на снимките, дето са ти показвали, а цел живот требе да давиш нечовешки вук!
същото е и да искаш мнения за снимки през нета.
не знам какво очакваш...
конкретен автомобил се гледа на място!
с лев в джоба.
караш го, гледаш го, па дори и нищо да не разбираш. не е задължително. приказките на продавача не слушай. вярваш на собствения си задник. как те вози колата, какво усещаш, какво чуваш, какво виждаш...
при следващата, която гледаш-вече ще имаш база за сравнение с предишната. и като погледнеш 4-5 коли, вече знаеш доста.
това едно.
второ,
много е важно при избора на кола, какво искаш! ако знаеш точно какво искаш-намираш лесно.
пак не е обезателно да си специалист.
пример:

искам:

комби
бензин
4х4
червена.
с кое мога да направя компромис? с това повече, с това по малко, а с това-изобщо!
гледам те че се мяташ ту на комба, ту на седан... от 1.6 скачаш на вр5...
това ми казва че още не си съвсем наясно със себе си какво търсиш.
разход ли искаш? динамика ли? вътрешен обем ...?
разбери какво искаш.
покарай пробно 2-3 коли, допълни си критериите.
ако се конкретизираш върху типа кола и въобще, върху повече неща-аз лично ще обикалям един ден с тебе горубляне и ще си тръгнеш с кола. :wink: :deal

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Съб 29 авг 2009 10:58

Значи нникъде не съм твърдял,че искам комби.Искам автомобил с нормално вътрешно пространство (даже в случея според мен пасата е доста широк)Относно динамика няма да се правя на някой "рейсър" но и стилът ми на шофиране е смесен,главно на по-дълъг пък 130/40 съм свикнал да си ги държа с климатроника),па когато съм бързал и над 180 съм стигал (зависимост от колата,и умората ми,защото не съм безразсъден водач)
Подръжката искам да е на ниво както и оборудването,в най лошия случей да има съвсем елементарните екстри като ел стъкла,огледала,климатроник,аларма... :lol: :D,все нормални екстри с които са снабдени мисля почти всички пасатори :wink: :!: . Вече ако намеря модел с ЕСП примерно,парктроник или желания от мен автопилот ще са само плюсове,според който както колега каза ще правя изводи и съпоставки според състояние и оборудване...
Дилема е Дизел или бензин но това зависи според автомобила как е гледан и в какво състояние е!
Лично аз съм от В.Търново и затова изборът ми е ограничен,но мисля все пак ако нищо не ме грабне толкова да пообиколя до Плевен и по-близките градове,а София е крайна алтернатива ако не намеря нищо сносно...
Благодаря за отзивчивоста колеги,ако имате други мнения,наблюдения или препоръки няма да са излишни.
айде със здраве :beer :wink: :!:

speedemon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот speedemon » Съб 29 авг 2009 11:11

А междо другото това възможно ли ви се вижда? http://www.youtube.com/watch?v=5I1xiaIZEd0

Последна промяна от batmilko на Съб 29 авг 2009 12:47, променено общо 1 път.
Причина: Това е репост, а и въобще не е по-темата

Потребителски аватар
ChimeyJimmey
Автомобил: торанага
Двигател: AXQ

Мнениеот ChimeyJimmey » Съб 29 авг 2009 13:27

Възможно е, но след 20 мин. такова каране, ще трябва да "долееш" 4 литра масло. mhihi
След 5 такива изпълнения - хвърляш мотора и си взимаш истински за това купе.
Откажи се от 1,6 MPI 8V на В5 просто. :041:

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 29 авг 2009 13:37

За бензин 1.8т, за дизел 1.9 АФН.
Тва мисля аз по въпроса. И всеки сам си преценява дали ще предпочете динамиката на бензина за сметка на разхода градско или икономичноста на дизела.
Кола се купува с много гледане и пробране :Mr Green Fun така по снимки....

п.п. А ако държиш на епс и 6та скорост... тва си има цена mhihi

Потребителски аватар
megafon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот megafon » Съб 29 авг 2009 22:49

Разгледай и в http://cars.bg/

mart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mart » Нед 30 авг 2009 8:40

колега карах пасат б5 комби 1.9 П.Д. 115 коня бях изключително доволен. Точно 1000 лв. ми излезна обслужването. В града понеже аз не съм от състезателите и изобщо не я настъпвам ускорявам плавно даваше ми разход 6.2 до 6.5 извън града съм падал и под 5 естествено не и давам зор карам с 100-110. Иначе беше пъргава реша ли да изпреварвам няма проблем ускорява добре.Атски комфортна голяма кола. Но ми я откраднаха. Сега мисля да си зема пак пасат б5 помпа дюза ама седан не ми се кара комби или Б5.5 пак дизел 1.9 ТДИ 101 или 131 коня с 6 скорости. Успех с покупката.

Поздрави

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Нед 30 авг 2009 12:54

Продавам Passat B5 1,9 tDI PD-това е заглавието в сектор продава се,ако искаш можеш да я поразгледаш.

П.П линк- viewtopic.php?f=44&t=159581

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Нед 30 авг 2009 17:16

Лично имам Б5 АФН (110 коня дизел),и съм карал на приятел 1.6 101 коня,динамика-нъц,скорост - трябват ти поне 5 мин да достигнеш тия 180.

Въпросния 110 коня, при ""пенсионерско" каране ( 80-90 ) ми даде 4.1 разход (не на магистрала) .

1.6 гори като ламя тоя бензин 8-9 не му мърдат средно,и без динамиката,направо мисля че е излишен.

За екстри,мисля че 1.6 хай-лайн няма (не съм сигурен) като излизам от това че никога не съм виждал 1.6 с кожа,климатроник и някакви по общи екстри.

По повод първата оферта (Велико търновския 1.6) мога да започна да се смея,щом датчика за външна температура е екстра,както и двата подлакътника,като задния мисля че го има на абс всички Б5.

Със обявата на тоя по мощния 2.3 толкоав съм се смял,че корема ме боли,то даже го имаше и в бисерите тоя.Ставала като джип,и аз карам 4моушън,и това че е 4х4 не означава,че е джип, а просто една добра система за сняг,лед и мокри пътища.

Моя е от Плевен,и на един приятел Ксара пикасо е от там.И двамата за сега сме доволни.Колите там,мисля,че са добри (като не може да се вземе моето мнение за миродавно за всяко едно МПС в региона),но просто тоя продавач,излезе коректен.Ако искаш,ей го къде е Казанлък,ела,покарай моя да видиш,и да имаш вече едно на ум.

Тоя приятел с 1.6 има и метан,абе все едно караш жигула и дърпаш Хълк Хоган.Хич не му се отдава вървенето.

Малко спам: Той отначало беше наперен че ще ме вземе.И караме си в града,и той настъпва и изкоментирал на др приятел "Е, той дългия и той настпва,чак и ме настигна" :D :D А той живее в такава утопия че кара кола... Разлепена тапицерия,един климатик,ел огледала без подгрев,и музика за 1200 лв ....А последния месец не го кара,защото нямаше пари за съединител,и даде 450 лв за него.

Успех иначе,а ако парите (1500-2000) не са ти проблем,вземи си 4моушън.Няма да сбъркаш.

sdn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdn » Нед 30 авг 2009 18:28

Колега, найстина недей да си взимаш 1.6 двигателя. Мисля, че по документи Б5 тежи, чисто тегло, около 1300 кг., та точно заради това е нужно повече тяга за това купе.
И това че Б5 е на повече километри въобще не трябва да те притеснява.
Аз карам Б5,'98, 1.8,в момента е на 220000 км, и да ти кажа доволен съм , и не знам на колегите какъв разход им дава, но на мен горе-долу 8-8.5 извънградско и 10-11 градско ( под градксо имам предвид София :) ).
Турбо двигателят е още по-добър - не ти вгида разхода , а повече тяга има.
Успех ;)

Потребителски аватар
vladohist
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladohist » Нед 30 авг 2009 19:59

колега аз имам пасат 1,6 ама комби , верно тромавичък е но на мен ми допада, не съм агресивен щофьор и ми харесва а за возията пасата е 1 път, а и 170км/ч с включен климатик ги хваща-разхода в града е към 12/100 аз го карам на бензин ама извън града пада на 7 някъде. единствено на тоя пасат поне според мен де е това че му е доста завищена цената. моят е със сервизни документи на 190 000 км. проверени в ауди сервиз и от 6400 паднаха на 5500 след известно време.поздрави и ако си рещил да даващ толкова пари взимай дизеларка хем вървеж хем нисък разход-аз нямах мн пари затова се спрях на тази бензинката

Потребителски аватар
StreetThug16V
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот StreetThug16V » Нед 30 авг 2009 20:16

Аз също съм с 1.6 седан. Не може да се очакват чудеса от 101 коня, но като цяло колата не ми се струва мудна или тромава, всичко е субективно и въпрос на навик. Често пътувам до Варна с нея и не съм имал проблем с изпреварвания, а по магистралата не карам много бързо - около 130/140. В града е напълно достатъчна като мощност, и е с доста прилични цени за поддръжка. Естествено цената й не е 8000 лв, за много поддържан екземпляр може би около 6500 трябва да е при сегашните пазарни условия.
Ако не си маниак на тема ускорение, колата ще ти допадне с комфортната си возия и лесната поддръжка. Като разход се движи между 10 и 11 градско, а извън града съм падал до 7.3 среден разход София-Варна-София.

Потребителски аватар
Maste-pro
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Maste-pro » Нед 30 авг 2009 20:52

[quote="sdn"]Колега, найстина недей да си взимаш 1.6 двигателя. Мисля, че по документи Б5 тежи, чисто тегло, около 1300 кг., та точно заради това е нужно повече тяга за това купе.

Провери под капака на двигателя ! 1600кг е ;)

sdn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sdn » Нед 30 авг 2009 21:11

току що погледнах големия талон : G (маса на превозното средство) : 1350 кг.
Не знам за твоя пасат, но само ще спомена, че БМВ 5 серия от, да речем '99 година, е 1500 кг.,
а това е вече по-голям клас от пасата.

Върни се в “Passat”