Мнение за Golf IV 1.8T

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Re: Мнение за Golf IV 1.8T

Мнениеот MK4 » Съб 29 авг 2009 23:03

AUM е малко по-икономичен и върви малко повече, AGU е по-добър за силов тунинг

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Съб 29 авг 2009 23:12

^ напълно си прав, че е така. Но доколкото познавам Чичи, той няма да се впусне в тунинг и затова му препоръчах този (по-новия) мотор.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 30 авг 2009 0:08

brabus написа:^ напълно си прав, че е така. Но доколкото познавам Чичи, той няма да се впусне в тунинг и затова му препоръчах този (по-новия) мотор.

:да:
Мина ми времето на тюнингите, а и по ред причини не бих се занимавал повече.
По-хубаво от стоковото няма (с малки изключения разбира се) :012:

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Нед 30 авг 2009 7:58

Колега, поздравления за избора! Не съм карал такава, но според това, което съм чел е супер.

Единствено искам да ти напомня, че след покупка се влагат около 1500 лв за ремонти, рег и застраховки, а от опита ми по автосалоните за 8 000 трудно се намира свестен Г4, та камоли 1.8T. Не те разобеждавам, напротив, но силно се съмнявам, че тези пари ще ти стигнат за сносен екземпляр.

Ак отвърдо си решил д авземеш такъв красавец ти препоръчвам да го купиш по-скъпичък - запазен, да го обслужиш, а ремонтите, които следват (ако не са спешни) да ги оставиш за около половин година след покупката. Имам предвид амортисьори, бои и такива джаджи, неща, които не могат да те претрепят. Ест ще караш и по-внимателно де. И така, по-нататък като събереш кинти и видиш, че действително е запазен тогава да го стягаш до дупка.

Това е от мен, успех!

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Нед 30 авг 2009 9:35

Ето разликите в различните модели 1.8Т!

Изображение

Основната разлика е, че АУМ е с малките портове и с големи инжектори! и, че е Drive by wire де.

Моя съвет е да вземеш АГУ-то!

Доста по-елементарен, няма socondary air injectet pump, и какви ли не излишни неща според мен!

Някъде бях, чел пацо, че по новите генераций на 1.8Т са с по-слаби карантий.(тия дето са с дбв)

така, че за засилка АГУ-то е доста по-подходящ/според мен/

Тъй като, не вярвам да се хванеш да го засилваш - търси читав! и гледай кода и виж в таблицата дали е forged!
Виж дали има омасляване по турбо пътищата

Успех

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Нед 30 авг 2009 9:51

Какво ще рече Forged ?! А VVT да не е за променливото отваряне на клапаните ?

Потребителски аватар
Stef4o
Автомобил: Golf V
Двигател: BKD

Мнениеот Stef4o » Нед 30 авг 2009 10:02

StS написа:Какво ще рече Forged ?! А VVT да не е за променливото отваряне на клапаните ?

ковани
Variable valve timing, демек - да

Потребителски аватар
Trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Trance » Пон 31 авг 2009 9:29

skotis написа:Аз със с такъв мотор на голф 4 от 2 години и само мога горещо да ти го препоръчам.

...

1.8Т има много дълга първа, което е супер, ако трябва да се дръпнеш с някой.
Разхода сега ще ти кажа колко е и няма да те лъжа. На път за морето, аз и приятелката ми, 2 сака, на климатик със скорост 100 км/ч (не обичам да карам като луд) - 6.2
Днес трябваше да отида до Пловдив сътринта на бързо, пак двама души на климатик, но карах много бързо, налагаше се. Тръгнахме 12:09 от Цариградско, стигнахме 12:55 до табелата. Разхода беше 9.8, това вече е много. Мисълта ми е, че можеш и бавно, можеш и по-бързо, както ти се наложи.
Градско, кротко каране, сутрин (9:00) до работа 17км, вечер обратно (18:30) (Люлин - Цариградско) - между 8 и 9 на 100. Някои разправят за разходи 13-14 на 100, но това е с настъпване по светофарите, различно състояние на автомобилите, също е от значение. Все пак е само 1.8, колко да харчи :)

За здравина не мога да кажа точно, но като смениш това и онова дълго време няма да имаш проблем. За мен е здрава кола. Чат пат някой датчик (аз смених 2 - един за 50 и един за 170 лв), някоя водна помпа, някое ел. стъкло (но веднъж се прави), някой тампон, те са евтини и така. Няма да съжаляваш :)

Напълно съм съгласен!

Карам GTI (1.8Т, 20V) от 2 години... Относно разхода в извън градски условия - наистина има нисък (сравнително) при нормално каране със максимална скорост 120, но настъпиш ли го, мамата си трака! готиното е, че можеш да си караш спокойно, но да настъпиш при изпреварване, което спестява много нерви и влачене зад тирове и подобни, но почти не се отразява на средния разход.
Колкото до градското... не пада под 12, а по-някога и 14 :063: ... Жалко е, но няма начин. За сравнение - приятелката ми кара C1 и не и качва повече от 6 :evil:

Като цяло, инвестицията си заслужава, но ми се струва, че бюджета ти е нисичък... Под 10 бона надали ще бъде в добро техническо и визуално състояние. В твоя случай е по-скоро въпрос на компромис.

Успех!

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Пон 31 авг 2009 9:48

Лека полека се ориентирам към AGU мотора. Повечето такива коли са 1999 година ако не греша.
Цените в мобилето варират м/у 6500 и 11 000лв като само няколко надхвърлят 10 000.
Нормално колите които ми хванаха окото са около 8-9000 лв от 99-та година.
Гледам изключително и само 4(5) врати голфчета и не съм обърнал внимание на двувратите. Може там цените да са по-различни и изборът да е по-голям, но нямам интерес към кола тип "стани да седна".

Друг е момента, че не съм готов със сумата и имам още малко време да огледам и да добия представа за колата и цените. Твърдо съм решен на такава кола и ако се наложи ще се извадя с повече пари за нещо читаво стига да ги имам. Ако плановете ми се провалят и постъпленията не ми позволяват да си купя читава кола просто няма да си купувам. Тези които видях за 6-7000 лв направо са за старт от скрапа и по-добре да си карам тройката от колкото да се набутвам mhihi

Потребителски аватар
groznika

Мнениеот groznika » Чет 10 сеп 2009 23:00

Искам да благодаря на всички писали по темата :)
Мненията ви имаха значение за мен и малко по малко ме наведоха на избора който направих :)
Мерси :bowdown

viewtopic.php?f=60&t=161213&start=0

:lock:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”