Резервирах двойна стая във въпросния хотел за три нощувки (25,26 и 27 август) на allinclusive за доста малко пари. Това беше и първата грешка. Не се лъжете, че за тези пари ще получите нещо хубаво.
Нека започна от пристигането. В сайта се казва, че има паркинг. Да, ама няма. Пред хотела има място само за 10-15 коли. Пратиха ме да паркирам на друг паркинг (този на хотел Ривиера). Значи всяка сутрин ставам вървя 10 мин. до паркинга. Вземам колата. Връщам се в хотела. Вземам семейството и пак към плажа. Плажът на Златните за мен е ужасен и затова ходихме на друго място.
Настаняването. Пристигаме към 12:30 рецепцията затрупана с румънци. Само да кажа, че хотелът беше пълен с тях. Няма такова гадно преживяване. Няма какво да коментирам външният им вид, то е ясно. Как може да идеш в чужда страна и да не говориш и дума английски. Събрала се една тумаба на рецепцията и рецепциониста им обяснява нещо на английски, а онея недоволни, че никой не говори техни език. Както и да е. След 10тина минути си пробих път и горд от себе си казвам името на резервацията. Да обаче стаята щяла да е готова чак към 14:00. ОК, политика на хотела. Дадоха ми гривнички за ресторанта и айде на обяд. Храната беше ужасна. Доматите - пластмаса от вчера. Повечето храни бяха с картофи - салати, супи, основини. Месото не ми вдъхна доверие. Пробвах го само на мирис

Дойде време за стаята. По принцип стаята за мен не е решаваща. Не съм отишал на хотел, за да стоя в стаята. Тая стая уби всичкото разбиране в мен. Сваляш си обувките, стъпваш на мокета и чорапите ти стават черни. Стаята мирише на мухъл и влага. Обяснението беше в банята. Всички фуги бяха в черен мухъл. Дръпнах пердетата и се разнесе облак прахоляк. Невероятна мръсотия. За три дни нито веднъж не смениха спалното бельо. Да не забравя хотелът е 4 (четири) звезди

Наложи се да се поогладя. Ютията - била взета. Три дена я нямаше тая ютия. Как може такова нещо. Хотел с 200 стаи да няма ютия

На заминаване чаках 20 мин., за да ми проверят стаята. Какво има да и проверяват. Почувстах се като крадец. Какво ще им взема, мухлясалата баня, хавлиите, дето ги няма. Се съм ходил по хотели, ама такова нещо никъде не е било.
Да обобщя: Храна - зле, Алкохол - кошмар, Чистота и обслужване - ужас, Социална среда (така де румънците) - шок и ужас.
Никога, ама, никога не ходете в този четиризвезден хотел - хотел "Елена" в Зл. Пясъци. Каквато и да е цената...и пари да ви дават н-е х-о-д-е-т-е.
ПС Щях да забравя нещо много съществено. В този хотел не се издават касови бележки. Ако искате фактура, ще ви я пратят по пощата. Аз си платих за сейф. Не ми дадоха касова бележка. Дадоха ми лист хартия, разпечатан на матричен офис-принтер.

---------------------------------------------------------------------------------------------
Обобщение за лято 2009
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Непрепоръчителни хотели:
В кк "Златни пясъци":
хотел "Елена"
В кк "Албена":
хотел "Лагуна Бийч"
хотел "Елица" <- в някои отношения
хотел "Калиакра"
В Обзор
хотел "Мирамар" <- в някои отношения
В кк "Боровец"
хотел "Рила"
В Созопол
вили "Даная и стил"
Препоръчани хотели:
В кк "Албена":
хотел "Добротица"
хотел "Елица" <- в някои отношения
В Обзор
хотел "Мирамар" <- в някои отношения
Където има повторение, хотелите са посочени с плюсове и минуси. Групирането е на база субективните ни мнения.