В кои хотели по родното Черноморие да не ходим!

Маршрути, хотели, заведения, проблеми на пътя
Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

В кои хотели по родното Черноморие да не ходим!

Мнениеот T.Spark » Нед 30 авг 2009 16:58

Искам да споделя с Вас едно мое неприятно преживяване и искам да спестя нерви и пари на хората, решили да си починат два три дни подлъгани от лъскави промиции.

Резервирах двойна стая във въпросния хотел за три нощувки (25,26 и 27 август) на allinclusive за доста малко пари. Това беше и първата грешка. Не се лъжете, че за тези пари ще получите нещо хубаво.
Нека започна от пристигането. В сайта се казва, че има паркинг. Да, ама няма. Пред хотела има място само за 10-15 коли. Пратиха ме да паркирам на друг паркинг (този на хотел Ривиера). Значи всяка сутрин ставам вървя 10 мин. до паркинга. Вземам колата. Връщам се в хотела. Вземам семейството и пак към плажа. Плажът на Златните за мен е ужасен и затова ходихме на друго място.

Настаняването. Пристигаме към 12:30 рецепцията затрупана с румънци. Само да кажа, че хотелът беше пълен с тях. Няма такова гадно преживяване. Няма какво да коментирам външният им вид, то е ясно. Как може да идеш в чужда страна и да не говориш и дума английски. Събрала се една тумаба на рецепцията и рецепциониста им обяснява нещо на английски, а онея недоволни, че никой не говори техни език. Както и да е. След 10тина минути си пробих път и горд от себе си казвам името на резервацията. Да обаче стаята щяла да е готова чак към 14:00. ОК, политика на хотела. Дадоха ми гривнички за ресторанта и айде на обяд. Храната беше ужасна. Доматите - пластмаса от вчера. Повечето храни бяха с картофи - салати, супи, основини. Месото не ми вдъхна доверие. Пробвах го само на мирис :( . На бара има български алкохол. Няма лошо и нашето става за пиене, ама защо беше толкова разредено и защо миришеше на препарат за миене на чинии. КОШМАР. Трагичко стана, когато видях как пълнят шишета с фуния от бяла туба с натпис ("Уиски" за х-л Елена). :cry:

Дойде време за стаята. По принцип стаята за мен не е решаваща. Не съм отишал на хотел, за да стоя в стаята. Тая стая уби всичкото разбиране в мен. Сваляш си обувките, стъпваш на мокета и чорапите ти стават черни. Стаята мирише на мухъл и влага. Обяснението беше в банята. Всички фуги бяха в черен мухъл. Дръпнах пердетата и се разнесе облак прахоляк. Невероятна мръсотия. За три дни нито веднъж не смениха спалното бельо. Да не забравя хотелът е 4 (четири) звезди :!: :shock . Веднъж минаха да сменят хавлиите, след като надух главата на камериерката. Да, обаче само прибраха старите и не донесоха нови. :evil: .

Наложи се да се поогладя. Ютията - била взета. Три дена я нямаше тая ютия. Как може такова нещо. Хотел с 200 стаи да няма ютия :!: :!: :cry: . За ключ на стаята ми дадоха карта. Е да, ама тая карта не можеше да отвори врата. Два пъти я сменяха. Сума загуба на време. Накрая се оказа, че сензорът на вратата е повреден и ми дадоха ключ. Има и още, но просто като се сетя и се ядосвам.

На заминаване чаках 20 мин., за да ми проверят стаята. Какво има да и проверяват. Почувстах се като крадец. Какво ще им взема, мухлясалата баня, хавлиите, дето ги няма. Се съм ходил по хотели, ама такова нещо никъде не е било.

Да обобщя: Храна - зле, Алкохол - кошмар, Чистота и обслужване - ужас, Социална среда (така де румънците) - шок и ужас.

Никога, ама, никога не ходете в този четиризвезден хотел - хотел "Елена" в Зл. Пясъци. Каквато и да е цената...и пари да ви дават н-е х-о-д-е-т-е.

ПС Щях да забравя нещо много съществено. В този хотел не се издават касови бележки. Ако искате фактура, ще ви я пратят по пощата. Аз си платих за сейф. Не ми дадоха касова бележка. Дадоха ми лист хартия, разпечатан на матричен офис-принтер. :horror: :shock :( :evil: .

:!: :!: :!: http://for.journey.bg/topic.php?page=1&topic=3747 - други потърпевши mhihi

---------------------------------------------------------------------------------------------
Обобщение за лято 2009
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Непрепоръчителни хотели:
В кк "Златни пясъци":
хотел "Елена"

В кк "Албена":
хотел "Лагуна Бийч"
хотел "Елица" <- в някои отношения
хотел "Калиакра"

В Обзор
хотел "Мирамар" <- в някои отношения

В кк "Боровец"
хотел "Рила"

В Созопол
вили "Даная и стил"

Препоръчани хотели:

В кк "Албена":
хотел "Добротица"
хотел "Елица" <- в някои отношения

В Обзор
хотел "Мирамар" <- в някои отношения

Където има повторение, хотелите са посочени с плюсове и минуси. Групирането е на база субективните ни мнения.

Последна промяна от T.Spark на Пон 22 фев 2010 17:20, променено общо 8 пъти.

Потребителски аватар
vw_golf_4_tdi
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: хотел Елена, Златни пясъци, Не ходете там !

Мнениеот vw_golf_4_tdi » Нед 30 авг 2009 17:13

ще ме извиняваш, ама за тия пари толкова. плати си по 60лв/човек за нощувка и тогава ми говори.

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 30 авг 2009 17:17

В България на море не се ходи :012:

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Нед 30 авг 2009 17:34

Платил съм, колкото съм платил. ОК малко е, сългасен съм. 60лв/леглото х 3 нощ. х 3 души = 540лв
Но говорим за 4 звезди хотел и т.н. Ако бях платил по 20лв, това значи ли, че трябва да спя на дивана в лобито.
Те дават такава цена...нещата трябваше да са ниво, но не би.

Идеята ми беше да дам информация. Който е трънал на там, да се връща.

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Нед 30 авг 2009 18:48

само да вметна, че никаде не ти сменяват чаршафите, поне по хотелите в които аз съм спал ( а те са повечето в BG ;).
Ще ги сменят, ако ги изцапаш или престоя ти е повече от седмица. Кърпите - всеки ден.
Иначе, като цяло съм съгласен с теб, на пръстите ми се броят хотелите от които съм доволен.
Липсва ни обслужване и сме най-големите измамници, като си мислим, че прецакаме ли клиента, то той ще се върне.

Потребителски аватар
golf rlZZZ
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf rlZZZ » Пон 31 авг 2009 8:37

Направо ти съчувствам-е.ати почивката си изкарал..чесно!

One
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот One » Пон 31 авг 2009 8:56

мммммммм

Миналата година бяхме в Албена - прекарсни впечатления изключая румънската инвазия

тази година пак там - същия хотел - лагуна бийч- ол инклузив цена 135 лева на човек на вечер!

Кракът ми никога няма да стъпи в този курорт повече и въобще на бг черноморието- отвратителна мизерия и мърсотия - нивото е паднало стократно
нямам думи просто да опиша огромното си разочарование
3-те семейства които бяхме платили общо 6500 лв за 10 дни бихме се изнесли още преди настаняването като видяхме за какво иде реч, ако ни бяха върнали парите......но ни казха ние пари не сме ви взели - търсете си ги в София......нямам думи, не се примирихме и се борихме през цялото време със случващото се , но полза никаква...почивката ни беше провалена

за бога хора не ходете на море в България

нека тази пасмина която го е обсебила да фалира и туризма да премине в ръцете на хора интересуващи ги , разбиращи, желаещи и можещи

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 31 авг 2009 9:45

Много полезна информация аз лично го обмислях този хотел и добре че не съм се подвел...

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Пон 31 авг 2009 9:51

колега много съжелявам за твойто лошо преживяване в този хотел на Ужасите искрено ти съчуствам, ама ще има още такива хотели заради тая криза ще прилъгват туристи със интернет сайтове и специялни оферти обаче ще се оказва че ще бъде съвсем различно

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 01 сеп 2009 18:44

[quote="moleo"]само да вметна, че никаде не ти сменяват чаршафите, поне по хотелите в които аз съм спал ( а те са повечето в BG ;).
quote]
В х-л "Рила" Боро на 3 тия ден ги смениха .Беше в края на февруари

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Вто 01 сеп 2009 19:56

Уелкъм то дЪ Булгаристан,Авганистан,селянистан............................ :banghead:

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 02 сеп 2009 14:23

От 16 до 25 юли бяхме в х-л "Добротица" на Албена, който е първа линия и останахме много доволни.
Резервацията направихме по оферта "Last Minute". Цената за възрастен беше 55 лв, ол инклузив.
Стаите не са големи, но са чисти и има климатици. Баните са даже големи за такъв хотел.
Храната беше достатъчно разнообразна. Действително остатъците после са правят на супи и др., но всичко беше вкусно и доброкачествено.
Алкохолът наистина е от евтиния български, но за тези пари и това е добре, а бирата Леденика си беше чудесна.
Всички безалкохолни бяха на Пепси вкл. соковете Присан.
Хотела почти 90% е ангажиран от френски туроператор и може би това е причината всичко да беше на ниво.
Дори и да се закъснее за закуска или обяд си имаше кюфтенца, салатки, пилешки пържолки и т.н.
Колегите, които са недоволни от Албена не са предвиждали, че цените рязко ще паднат около 10 юли, но аз имах вътрешна информация, че това ще се случи. :)

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Сря 02 сеп 2009 15:11

аз от албена тая година съм със смесени чувства
х-л Елица....
платихме по 200 лева на нощ за стая и положението с хигиената не беше на ниво
храната биваше
+ е че е на самия плаж...
а иначе още един глас за почивка на юг и на югоизток от тук

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Сря 02 сеп 2009 15:27

И аз преминах към отбора на хората, които няма да стъпят на BG море. Тази година в Турция- 300 евро на човек за 1 седмица, в тия пари ти влиза самолетния билет, трансфера с автобус, 4 звезден хотел, в който ВСЕКИ ДЕН сменят чаршафите, с два външни басейна, морето на 50 м. И най- важното (за мен)- шведска маса, ама истинска :D

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Сря 02 сеп 2009 16:40

Pichaga написа:+ е че е на самия плаж...

:да: :да:
Страхотно нещо е първата линия! :beer
Пиеш си питието на басейна и ходиш директно да се къпеш в морето.
И искам да попитам колегата ходил в Турция дали в тези 300 евра влизат 65 EUR летищни такси на човек?? Това е една коварна подробност, която оскъпява много пътуването. 8)

Върни се в “Пътеводител”