Много неприятно наистина, малко съвети по този повод:
Не се оставя панел в жабката никога! Там гледат първо.Ако имате възможност си намерете лепенки полиция, има едни прозрачни стикери с герба на мвр, или поне лепенки на СОТ.. все пак може да сте полицай и да имат проблеми ако ги спипате на място,такива коли не са за предпочитане от крадеца. Като излизаш задължително държиш панела в ръка да те видят че си го взел с тебе, те там крадците си седят и гледат кой как слиза и с какво... като си спрял си свалил панела и си се навел на дясно да го прибереш и това са видели, бъди сигурен. В жабката или в сенника се слага задължително копие от каското на колата... и за това гледат първо преди да пипат... Аз лично си нося и щипки за цд-то в колата, ако стане белята, поне да не ми къртят таблото, жалко но е така..За щипките и как са го извадили, ами както всеки ключар може да отвори всяка врата, така и всеки крадец може да свали всеки касетофон, все пак с това се занимава. Не с еоставят по никакъв повод чанти, якета, блузи.. абе всичко привлича вниманието на един крадец, както аз си представям че като пусна фиш от тотото, и ще ударя пе1алба, така и крадеца си представя че в оставеното в колата яке ще има забравен портфейл с голяма сума пари

. Препоръчително е да се оставя жабката отворена..да си зее да се вижда че е празна, а не те да проверяват излишно, отделно отворена жабка им говори на крадците че човека е наясно с номерата им и биха подминали колата( не е сигурно и не е проверено

). По никакъв начин допълнително не се укрепва цд-то към таблото! Това само вбесява крадеца и най-много да получиш дупки по таблото от забита отверка и строшено нещо по таблото..
Ето ви една моя случка:
Седя на гости при приятел на втори етаж, свирва аларма под балкона, аз се показвам и виждам двама, единия е влязъл в колата наполовина с краката навън, за да може да избяга веднага при нужда, и с захапано в уста фенерче сваля цд-то, втория седи отстрани и се оглежда... Аз се развиках че "Ей сега ще ви застрелям" и понеже беше тъмно, насочвам едната си ръка напред в стойка все едно се прицелвам

, втория вика "копеле айде изчезвай видяха ни бе! Излизай ще стрелат бе!" Оня вътре вика, "остави ме бе идиот, още малко имам"! , Аз продължавам , "Ей, запомних те, тебе ти с това яке с надписа на гърба...ей сега слизам да ви пребия ..." и започвам да ги описвам как изглеждат, обаче ония не мърдат... и го свалиха след 20 секунди и избягаха. Така че те са много нагли и често пъти отчаяни наркомани готови на всичко за да вземат 20 лева за поредната доза... и така до след няколко часа, докато намерят друга кола за да изкарат още 20 лева за поредната доза.. Така че ако попаднете на такива, по-добре се опитайте да ги изплашите ако е възможно, а не да се стига до бой, незнаеш кой колко е друсан и не му пука дали ще те наръга с отверката, не си струва за 100 лв. да рискуваш. Това е мое мнение, аз така бих постъпил.
За застраховка беше споменал някой по-нагоре, трябва при каското да е описан касетофона и да имаш фактура, и се доплащат 10 лв. и касетофона се застрахова и той, но за не повече от 100лв., демек ,ако имаш фактура и си доплатил 10 лв. за него, ако го откраднат ще ти датат 100лв., макар че примерно си го купил за 300лв.. но незнам как седи въпроса с това ако е свален.. поне при огледало примерно свалено , не ти плащат, щото може ти да си го свалил, трябва да покажеш парчета от огледалото, и застрахователите си имат врътки..не обичат да плащат.