И на витоша вече крадат

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Мамка ви крадлива и на витоша вече крадат

Мнениеот lrlmodo » Чет 03 сеп 2009 9:07

Баси тия дни все бях горе и замръкнах. И все треперя ма колата от подобни золуми :?
Тва на планина да не се качваш вече, да им озсъхнат ръчичките

Потребителски аватар
Schwepsi
Автомобил: Golf 4 GTI
Двигател: ARL 2003

Мнениеот Schwepsi » Чет 03 сеп 2009 9:54

То не е само там . Общо взето дебнат некви такива места дето хората ходят на планина и си оставят колата някаде и БУМ. Аз лично бях уикенда на р. Струма и там е страшно също. Оставяш си колата на шосето слизаш до реката и на връщане изненада. На яз. Искър същото , рилските езера, бе навсякаде боклуци.

Потребителски аватар
GRUEL
Автомобил: 1995 Golf III GT
Двигател: AEK

Мнениеот GRUEL » Чет 03 сеп 2009 16:36

Кофти тръпка. Пак добре че е малкия дявол. Можеша да ти разбият ключалката, след това стъклото, да счупят пластмасите около радиото(явно са нямали скобички за вадене) и да го изтръгнат с половината инсталация, както ми се случи със служебната кола. И това всичкото за КАСЕТОФОН, който бях купил за 8 лева от горубляне.

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Чет 03 сеп 2009 22:33

Щом така лесно са си отворили врата и багажник, радвай се че е имало с какво да се прибереш до вас :?
Вземи някви мерки за сигурност? :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 04 сеп 2009 8:40

Бомбър.. я се замисли малко
хората се качват по балкона.. стига до 3-тия етаж.. влиза в апартамента докато хората спят.. краде квото краде .. и си излиза
а ти питаш как може някой да ти открадне ЦД-то на Голф2 (дето се отварят с поглед) на някаква убита улица?
Ти пред районното да я спреш.. пак ще ти го откраднат
па ако ще и в леглото си да си си паркирал колата

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 04 сеп 2009 11:52

Vizor написа:Бомбър.. я се замисли малко
хората се качват по балкона.. стига до 3-тия етаж.. влиза в апартамента докато хората спят.. краде квото краде .. и си излиза
а ти питаш как може някой да ти открадне ЦД-то на Голф2 (дето се отварят с поглед) на някаква убита улица?
Ти пред районното да я спреш.. пак ще ти го откраднат
па ако ще и в леглото си да си си паркирал колата

Просто мислех че все още по планината ги няма нещастните копелета...

да Симо радвам се, че поне колата си намерих...

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Пон 07 сеп 2009 10:36

Много неприятно наистина, малко съвети по този повод:

Не се оставя панел в жабката никога! Там гледат първо.Ако имате възможност си намерете лепенки полиция, има едни прозрачни стикери с герба на мвр, или поне лепенки на СОТ.. все пак може да сте полицай и да имат проблеми ако ги спипате на място,такива коли не са за предпочитане от крадеца. Като излизаш задължително държиш панела в ръка да те видят че си го взел с тебе, те там крадците си седят и гледат кой как слиза и с какво... като си спрял си свалил панела и си се навел на дясно да го прибереш и това са видели, бъди сигурен. В жабката или в сенника се слага задължително копие от каското на колата... и за това гледат първо преди да пипат... Аз лично си нося и щипки за цд-то в колата, ако стане белята, поне да не ми къртят таблото, жалко но е така..За щипките и как са го извадили, ами както всеки ключар може да отвори всяка врата, така и всеки крадец може да свали всеки касетофон, все пак с това се занимава. Не с еоставят по никакъв повод чанти, якета, блузи.. абе всичко привлича вниманието на един крадец, както аз си представям че като пусна фиш от тотото, и ще ударя пе1алба, така и крадеца си представя че в оставеното в колата яке ще има забравен портфейл с голяма сума пари :-). Препоръчително е да се оставя жабката отворена..да си зее да се вижда че е празна, а не те да проверяват излишно, отделно отворена жабка им говори на крадците че човека е наясно с номерата им и биха подминали колата( не е сигурно и не е проверено :-) ). По никакъв начин допълнително не се укрепва цд-то към таблото! Това само вбесява крадеца и най-много да получиш дупки по таблото от забита отверка и строшено нещо по таблото..

Ето ви една моя случка:
Седя на гости при приятел на втори етаж, свирва аларма под балкона, аз се показвам и виждам двама, единия е влязъл в колата наполовина с краката навън, за да може да избяга веднага при нужда, и с захапано в уста фенерче сваля цд-то, втория седи отстрани и се оглежда... Аз се развиках че "Ей сега ще ви застрелям" и понеже беше тъмно, насочвам едната си ръка напред в стойка все едно се прицелвам :-), втория вика "копеле айде изчезвай видяха ни бе! Излизай ще стрелат бе!" Оня вътре вика, "остави ме бе идиот, още малко имам"! , Аз продължавам , "Ей, запомних те, тебе ти с това яке с надписа на гърба...ей сега слизам да ви пребия ..." и започвам да ги описвам как изглеждат, обаче ония не мърдат... и го свалиха след 20 секунди и избягаха. Така че те са много нагли и често пъти отчаяни наркомани готови на всичко за да вземат 20 лева за поредната доза... и така до след няколко часа, докато намерят друга кола за да изкарат още 20 лева за поредната доза.. Така че ако попаднете на такива, по-добре се опитайте да ги изплашите ако е възможно, а не да се стига до бой, незнаеш кой колко е друсан и не му пука дали ще те наръга с отверката, не си струва за 100 лв. да рискуваш. Това е мое мнение, аз така бих постъпил.

За застраховка беше споменал някой по-нагоре, трябва при каското да е описан касетофона и да имаш фактура, и се доплащат 10 лв. и касетофона се застрахова и той, но за не повече от 100лв., демек ,ако имаш фактура и си доплатил 10 лв. за него, ако го откраднат ще ти датат 100лв., макар че примерно си го купил за 300лв.. но незнам как седи въпроса с това ако е свален.. поне при огледало примерно свалено , не ти плащат, щото може ти да си го свалил, трябва да покажеш парчета от огледалото, и застрахователите си имат врътки..не обичат да плащат.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пон 07 сеп 2009 12:06

Bomber-че, много жалко за това, което се е случило, знам какво е!
И аз се разделих с мойто CD миналата зима!
Научих се да си нося панелчето с мене просто и тва е!

рс: Абе правилното заглавие не е ли "Мамка ИМ............" mhihi
:lol:

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пон 07 сеп 2009 22:59

pit написа:Много неприятно наистина, малко съвети по този повод:

Не се оставя панел в жабката никога! Там гледат първо.Ако имате възможност си намерете лепенки полиция, има едни прозрачни стикери с герба на мвр

Имам такова явно не ги е сплашило :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”