Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения
Изкарах точно един тон боклук от баня 3 квадрата, направо се изумих, ама всичко до панел съборих, утре ще ми правят ВиК-то и се чудя после плочките дали да ги лепят на стената, след замазка, или да си правя рамка и гипскартон и на картона? Кое от двете според вас е по-удачно и защо? Събирам мнения, мерси!
- titi7707
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 1993
Re: Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения
мажиш лепиш и става вечно с тез нови лепила!картон само ако имаш намерение да криеш тръби минаващи през банатя защото с друго няма как!пиша го от личен опит преди година ремонт на целият апартамент беше останал само на тухли и без част от преградните стени! 
замаската си е замаска.правих едно време таван на баня с гипсокартон и след 2 години се наложи да се сваля.беше мухлясал яко от горната страна без да има дупки и цепнатини.
водата нищо не я спира и ако успее да мине малко ще прецака гипсокартона, а малко на замаска кво да и направи.
лично мнение.

водата нищо не я спира и ако успее да мине малко ще прецака гипсокартона, а малко на замаска кво да и направи.
лично мнение.

The Red Guy написа:Изкарах точно един тон боклук от баня 3 квадрата, направо се изумих, ама всичко до панел съборих, утре ще ми правят ВиК-то и се чудя после плочките дали да ги лепят на стената, след замазка, или да си правя рамка и гипскартон и на картона? Кое от двете според вас е по-удачно и защо? Събирам мнения, мерси!
Не че разбирам нещо но, гипсокартон в банята ми се струва лоша комбинация.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Hertz написа:The Red Guy написа:Изкарах точно един тон боклук от баня 3 квадрата, направо се изумих, ама всичко до панел съборих, утре ще ми правят ВиК-то и се чудя после плочките дали да ги лепят на стената, след замазка, или да си правя рамка и гипскартон и на картона? Кое от двете според вас е по-удачно и защо? Събирам мнения, мерси!
Не че разбирам нещо но, гипсокартон в банята ми се струва лоша комбинация.
Всички хотели са така, има влагоустойчив.
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
гипс картон на 3 квадрата баня...ами най-малкото ще имаш 2.5 квадрата бяня..
освен това проблема с влагата в случая е нерешим...
The Red Guy написа:Hertz написа:The Red Guy написа:..............
............
Всички хотели са така, има влагоустойчив.
затова всички се разпадат,поне по морето.
ремонти на всеки сезон.
абе я не си троши главата.
Колега има влагоустойчиви които на пипане все едно е нещо като камък, аз съм с такъв от много години , има и влагоустойчиви които са като хартиени те мухлясват за кратко време разпитай малко и ще видиш 
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
То и да не е влагоустоичив няма значение нали горе ше му лепиш плочки.Гипскартон дали ша слагаш както казаха зависи от тва колко са дебели трабите ,дали ще ги криеш и как минават.Наи доброто е да ти ги закопаят в панела и да бацаш плочите ,щото ше остане повече баня.Доидат ли обаче ВиК маистори "мундари" ще я наплескат по наи лесния за тях начин /ще си намерат и научно обоснован предтекст като накрая ще заваршат с "Ако чак толкоз искаш ша го направа ама после......"/ - от там нататк ще лупаш картон и банята става 2 квадрата ,затваряш ги с милион чупки тип"куфар" или си старчат открити като на комшията ти банята без ремонт
Гледаи по възможност да си затвориш и боилера да не се вижда 
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Rabbit_TDI написа:То и да не е влагоустоичив няма значение нали горе ше му лепиш плочки.Гипскартон дали ша слагаш както казаха зависи от тва колко са дебели трабите ,дали ще ги криеш и как минават.Наи доброто е да ти ги закопаят в панела и да бацаш плочите ,щото ше остане повече баня.Доидат ли обаче ВиК маистори "мундари" ще я наплескат по наи лесния за тях начин /ще си намерат и научно обоснован предтекст като накрая ще заваршат с "Ако чак толкоз искаш ша го направа ама после......"/ - от там нататк ще лупаш картон и банята става 2 квадрата ,затваряш ги с милион чупки тип"куфар" или си старчат открити като на комшията ти банята без ремонтГледаи по възможност да си затвориш и боилера да не се вижда
Колега и комшиите като закопаят тръбите в панела и ще гледаш по новините за паднал или наклонен блок

Малко по подробно при панелките част от носещата се конструкция са имено стените,а като подкопаваш стените то все едни си копаеш
на теб и комшиите 
- SANTOS 2107
- Автомобил:
- Двигател:
До преди 2 години в нашия апартамент беше същотото, като при теб The Red Guy
Имахме и същата дилема относно плочките и решихми и направихме така: вкопахме ПВЦ тръбите в стените,сложихме як контактен грунд и плочките.
Стана много здраво и няма проблеми,обаче дали това е най-добрата постъпка ,защото колегата enigma79 е много прав,но да се надяваме ,че панелните соц блокове са здрави и няма да ни погребът
За мен това е по-добре,но обмисли съветите и мненията на всички колеги

Имахме и същата дилема относно плочките и решихми и направихме така: вкопахме ПВЦ тръбите в стените,сложихме як контактен грунд и плочките.
Стана много здраво и няма проблеми,обаче дали това е най-добрата постъпка ,защото колегата enigma79 е много прав,но да се надяваме ,че панелните соц блокове са здрави и няма да ни погребът
За мен това е по-добре,но обмисли съветите и мненията на всички колеги

стените на баните не са носещи на панелните блокове (поне на моя) къде сте виждали носеща стена 7см дебела
колкото до избора - мене ако ме питаш си лепи плоките , ето аз как направих:
вкпаха ми тръбичките замазах отгоре и после лепихме плочките , а картон само на тавана (да не си личи като те наводняват
) кипсокартон влагоустойчив има , но според мен е много добър избор
колкото до избора - мене ако ме питаш си лепи плоките , ето аз как направих:
вкпаха ми тръбичките замазах отгоре и после лепихме плочките , а картон само на тавана (да не си личи като те наводняват
- VW`VENTO
- Автомобил: VW BORA 1.9TDI
- Двигател: AHF
има едни PVC ламперии,които са много подходящи за бани и мокри помещения.Направил съм към 10тина бани целите с такава ламперия.На прави стени се кове с дюбли директно върху голата стена,а тези с ВиК тръбите са прави скара като на картона и се кове за скарата.Тази ламперия е много лесна за подръжка и много подходяща за тавани.Няма да мухляса и да протече
Върни се в “ОФФ-Топик - други”