Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения

Мнениеот The Red Guy » Чет 03 сеп 2009 22:42

Изкарах точно един тон боклук от баня 3 квадрата, направо се изумих, ама всичко до панел съборих, утре ще ми правят ВиК-то и се чудя после плочките дали да ги лепят на стената, след замазка, или да си правя рамка и гипскартон и на картона? Кое от двете според вас е по-удачно и защо? Събирам мнения, мерси!

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Re: Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения

Мнениеот titi7707 » Чет 03 сеп 2009 22:46

мажиш лепиш и става вечно с тез нови лепила!картон само ако имаш намерение да криеш тръби минаващи през банатя защото с друго няма как!пиша го от личен опит преди година ремонт на целият апартамент беше останал само на тухли и без част от преградните стени! :lol:

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 03 сеп 2009 22:47

замаската си е замаска.правих едно време таван на баня с гипсокартон и след 2 години се наложи да се сваля.беше мухлясал яко от горната страна без да има дупки и цепнатини.
водата нищо не я спира и ако успее да мине малко ще прецака гипсокартона, а малко на замаска кво да и направи.
лично мнение.
:beer

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Чет 03 сеп 2009 22:47

The Red Guy написа:Изкарах точно един тон боклук от баня 3 квадрата, направо се изумих, ама всичко до панел съборих, утре ще ми правят ВиК-то и се чудя после плочките дали да ги лепят на стената, след замазка, или да си правя рамка и гипскартон и на картона? Кое от двете според вас е по-удачно и защо? Събирам мнения, мерси!

Не че разбирам нещо но, гипсокартон в банята ми се струва лоша комбинация.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 03 сеп 2009 22:49

Hertz написа:
The Red Guy написа:Изкарах точно един тон боклук от баня 3 квадрата, направо се изумих, ама всичко до панел съборих, утре ще ми правят ВиК-то и се чудя после плочките дали да ги лепят на стената, след замазка, или да си правя рамка и гипскартон и на картона? Кое от двете според вас е по-удачно и защо? Събирам мнения, мерси!

Не че разбирам нещо но, гипсокартон в банята ми се струва лоша комбинация.

Всички хотели са така, има влагоустойчив.

Потребителски аватар
galaboff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот galaboff » Чет 03 сеп 2009 22:52

гипс картон на 3 квадрата баня...ами най-малкото ще имаш 2.5 квадрата бяня..:) освен това проблема с влагата в случая е нерешим...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Чет 03 сеп 2009 22:54

The Red Guy написа:
Hertz написа:
The Red Guy написа:..............

............

Всички хотели са така, има влагоустойчив.

затова всички се разпадат,поне по морето.
ремонти на всеки сезон.
абе я не си троши главата.

chombe5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chombe5 » Чет 03 сеп 2009 22:59

Колега има влагоустойчиви които на пипане все едно е нещо като камък, аз съм с такъв от много години , има и влагоустойчиви които са като хартиени те мухлясват за кратко време разпитай малко и ще видиш :wink:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 03 сеп 2009 23:06

То и да не е влагоустоичив няма значение нали горе ше му лепиш плочки.Гипскартон дали ша слагаш както казаха зависи от тва колко са дебели трабите ,дали ще ги криеш и как минават.Наи доброто е да ти ги закопаят в панела и да бацаш плочите ,щото ше остане повече баня.Доидат ли обаче ВиК маистори "мундари" ще я наплескат по наи лесния за тях начин /ще си намерат и научно обоснован предтекст като накрая ще заваршат с "Ако чак толкоз искаш ша го направа ама после......"/ - от там нататк ще лупаш картон и банята става 2 квадрата ,затваряш ги с милион чупки тип"куфар" или си старчат открити като на комшията ти банята без ремонт :lol: Гледаи по възможност да си затвориш и боилера да не се вижда :wink:

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 03 сеп 2009 23:07

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Пон 07 сеп 2009 13:53

Мажи с кереч! yoda

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 07 сеп 2009 15:01

Rabbit_TDI написа:То и да не е влагоустоичив няма значение нали горе ше му лепиш плочки.Гипскартон дали ша слагаш както казаха зависи от тва колко са дебели трабите ,дали ще ги криеш и как минават.Наи доброто е да ти ги закопаят в панела и да бацаш плочите ,щото ше остане повече баня.Доидат ли обаче ВиК маистори "мундари" ще я наплескат по наи лесния за тях начин /ще си намерат и научно обоснован предтекст като накрая ще заваршат с "Ако чак толкоз искаш ша го направа ама после......"/ - от там нататк ще лупаш картон и банята става 2 квадрата ,затваряш ги с милион чупки тип"куфар" или си старчат открити като на комшията ти банята без ремонт :lol: Гледаи по възможност да си затвориш и боилера да не се вижда :wink:

Колега и комшиите като закопаят тръбите в панела и ще гледаш по новините за паднал или наклонен блок :beat_butt2
Малко по подробно при панелките част от носещата се конструкция са имено стените,а като подкопаваш стените то все едни си копаеш :bishop на теб и комшиите :screwy

Потребителски аватар
SANTOS 2107
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SANTOS 2107 » Пон 07 сеп 2009 16:20

До преди 2 години в нашия апартамент беше същотото, като при теб The Red Guy :horror:
Имахме и същата дилема относно плочките и решихми и направихме така: вкопахме ПВЦ тръбите в стените,сложихме як контактен грунд и плочките.
Стана много здраво и няма проблеми,обаче дали това е най-добрата постъпка ,защото колегата enigma79 е много прав,но да се надяваме ,че панелните соц блокове са здрави и няма да ни погребът death
За мен това е по-добре,но обмисли съветите и мненията на всички колеги :!: :beer :012:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пон 07 сеп 2009 16:57

стените на баните не са носещи на панелните блокове (поне на моя) къде сте виждали носеща стена 7см дебела
колкото до избора - мене ако ме питаш си лепи плоките , ето аз как направих:
вкпаха ми тръбичките замазах отгоре и после лепихме плочките , а картон само на тавана (да не си личи като те наводняват :mrgreen: ) кипсокартон влагоустойчив има , но според мен е много добър избор

Потребителски аватар
VW`VENTO
Автомобил: VW BORA 1.9TDI
Двигател: AHF

Мнениеот VW`VENTO » Пон 07 сеп 2009 17:07

има едни PVC ламперии,които са много подходящи за бани и мокри помещения.Направил съм към 10тина бани целите с такава ламперия.На прави стени се кове с дюбли директно върху голата стена,а тези с ВиК тръбите са прави скара като на картона и се кове за скарата.Тази ламперия е много лесна за подръжка и много подходяща за тавани.Няма да мухляса и да протече

Върни се в “ОФФ-Топик - други”