theultimate написа:1.8 8V
На Г4 1.8 двигателя е с 20 клапана

theultimate написа:1.8 8V
theultimate написа:Почти съм сигурен че ако измерите разхода в София (освен ако не говорим за само в центъра, където се мери на моточасове) на 1.4 16V и 1.8 8V карани еднакво почти няма да има разлика. До сега никой, който кара каквото и да е 16V не ми се е похвалил с някакъв особен разход. Да не говорим че до сега не съм видял Голф 4 да се влачи пенсионерската, освен ако не кара жена
Burner_inc написа:
Ама колега, тук иде реч за 1.4 16В, а не за новият турбо мотор, при който турбината спомага за добра динамика и добър въртящ момент благодарение на турбото и все пак и при него кубатурата не стига и при големи натоварвания икономичността му отива на кино
theultimate написа:Почти съм сигурен че ако измерите разхода в София (освен ако не говорим за само в центъра, където се мери на моточасове) на 1.4 16V и 1.8 8V карани еднакво почти няма да има разлика. До сега никой, който кара каквото и да е 16V не ми се е похвалил с някакъв особен разход. Да не говорим че до сега не съм видял Голф 4 да се влачи пенсионерската, освен ако не кара жена
mania написа:Ти, приьтелю, твоят голф от джамбазин ли го взе или от първа ръка? Щото в БГ е леко невъзможно да го вземеш от първа ръка. А ако човек има възможност за нов въобще няма да пише във форума, то е ясно, че новата е най-хубава. Аз ак омога да си взема нова даже и дачия бих си взел.
Ако колата ти е така запазена, понеже си я взел от познат поздравления! Обаче се съгласи, че след като джамбазите масово връщат както в сблучая, който си описал, е по-добре да се вземе по-голям мотор. Сметни 1.4 ако е на 700 000 как ще се дълржи.
Мисля тая тема е за закриване вече. Освен спорове друго не очаквам от нея вече.
mania написа:Най-вероятно. На шкода слагат фв-двигатели. С очудване веднъж прочетох, че на първата супърб са слагали същият двигател като моя - 115.
niikoo_1 написа:Има и нови бензинови коли който след 80 хил км. са били за смяна на сегменти, знам много случай за нови коли с преенани и надрани кол.валове и заминали биелни лагери, сменени гаранционно, случаи със скъсани ремъци, дефектирали турбокомпресори и т.н.
Не си мислете, че като си вземете нова кола няма никакви ядовезащото сте много далече от истината и пак стигаме, че всичко опира до късмет.
Знам случай на няколко Ибизи 1.4 16клапана, купувани нови на по около 100хил.км с мотори за сегменти, едната дори беше на около 40хил.км, пак ще напиша, че късмета е важен дори и при новата, колата, защо нея като я чукнше леко трябва да седи 1месец в сервизи да ходиш да я правиш само в един сервиз 3 или 5години (недай си боже) така, че всичко си има плюсове и минуси, човек трябва да си прецени много добре, кое е оптималния вариант за него.
Досега имал съм не малко автомобили и на никой не ми се е налагало да отварям мотора по каквато и да е била причина, трябва много добре да се гледа (и пак няма гаранция)
mufin написа:
Нищо лично ама може ли аз да карам нова, пък ти ако искаш си вземи запазена на 700 000![]()
Имай впредвид че вече втората употреба коли са след 2000-а година
Тоест не от "старото матр'ял"
MK4 написа:
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 14 госта