Въпрос за капачката на разширителния съд (решено)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за капачката на разширителния съд (решено)

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 02 сеп 2009 10:42

Здравейте, колата е Голф 3 1.8 моно, капачката на разширителния съд започна да ми съска и да изпуска по малко антифриз като изгася мотора. Смених капачката с нова и забелязах, че след това маркучите ми станаха доста твърди на загрял мотор, и на студен мотор непален 2 дни като отвия капачката изсъсква и нивото на антифриза от MIN се вдигна с 1 пръст до средата. Реших че не е обезвъздушена като хората и затова се втърдяват маркучите и на студена като отворя капачката излиза въздуха. Оставих я да работи с отворена капачка и наблюдавах какво се случва. Мехурчета не излизат в казанчето, антифриза се покачи с 2 пръста при 90 гр. на отворена капачка, затворих капачката и оставих да работи, термостата започна да отваря на ~ 87 гр., включва перка на ~ 93 гр. и изкл. на ~ 90 гр., маркучите бяха меки и можех да им събера стените с една ръка. На другата сутрин на студен мотор капачката не изпусна нищо като я развих, и нивото на антифриза не се покачи както преди, беше си на средата.

Искам да ви питам при вас на студен мотор съска ли капачката като я развиете и променя ли се нивото на антифриза от това. Маркучите колко са твърди. :screwy
:roll:

Последна промяна от Mustang GT-R на Съб 26 сеп 2009 19:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Re: Въпрос за капачката на разширителния съд

Мнениеот martin4o_mom4e » Сря 02 сеп 2009 11:31

Проблема ти е бил , че си имал въздух в системата !
Сега всичко е наред.

При мен няма никакво съскате независимо топла / студена , и маркучите ми са меки

Потребителски аватар
polturgais
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот polturgais » Сря 02 сеп 2009 20:36

колеги фв доколкото съм запознат се обезвъздушава само и не трябва да работи никога с отворена капачка на разширителя , поправете ме ако греша но ако не е могла да се обезвъздуши сама значи все още има някъде проблем и то най вероятно в новата капачка не отваря клапата на капачката , дано не съм прав но !!!! колега имаи си едно на ум като почне да загрява повече колата

Потребителски аватар
golf_III_2e
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_III_2e » Сря 02 сеп 2009 20:53

koлега по принцип VW-гените раборят под налягане. не кипи ли и штом не ти губи вода наи добре не я бараи.ако не е добре обезвъздушена всъ6то кипва като наливаш антифриза го наливаи много бавно на тънка струя.Ако напълниш казанчето пове4е от необходимото то само си изхвърля изли6ната те4ност.

s_v_n
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот s_v_n » Сря 02 сеп 2009 21:12

при мен при тези симптоми се оказа гарнитура на главата, буташе компресия в охладителната система.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 02 сеп 2009 21:28

martin4o_mom4e написа:Проблема ти е бил , че си имал въздух в системата !
Сега всичко е наред.

При мен няма никакво съскате независимо топла / студена , и маркучите ми са меки
маи маркучите не трябва да ти са много много меки колега и при загряло положене ли не ги втвърдява малко да не ти е преебана капачката тая система подържа някво налягане предполагам знаеш

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 02 сеп 2009 22:02

s_v_n написа:при мен при тези симптоми се оказа гарнитура на главата, буташе компресия в охладителната система.

Така е, но ако е избила гарнитура- щеше пак да надуе и да има налягане на другия ден ;)

Потребителски аватар
martin4o_mom4e
Автомобил: VW Golf II
Двигател: PF 1988

Мнениеот martin4o_mom4e » Сря 02 сеп 2009 22:41

zdravko_jett написа:
martin4o_mom4e написа:Проблема ти е бил , че си имал въздух в системата !
Сега всичко е наред.

маи маркучите не трябва да ти са много много меки колега и при загряло положене ли не ги втвърдява малко да не ти е преебана капачката тая система подържа някво налягане предполагам знаеш

Говоря че са меки , а не много меки .

Като ги стискам усещам някаква тежест ( съпротивление ) това имам впредвид под меки.

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Чет 03 сеп 2009 9:20

Колеги, втора сутрин на студен мотор капачката не съска при развиване, и нивото си е на средата. При загрял мотор маркучите са "средно твърди", почти ги събирам с една ръка :lol: , но мисля че това е нормално, защото антифриза се разширява от температурата, а клапана на капачката отваря чак над 1.3 - 1.5 бара. Засега мисля, че всичко е нормално, но продължавам да я следя изкъсо. :lupe :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Нед 06 сеп 2009 20:01

Вече навъртях 500 км и няма проблем всичко е наред, но продължава да изпуска по малко въздух на студен мотор, като развия капачката на разширителния съд. Понеже със старата капачка не го правеше това, продължавам да си мисля, че нещо не е наред. Аз мисля, че не трябва да изпуска въздух, няма от къде да дойде. Вие какво мислите? Кажете при вас има ли го това явление, споделете колеги. :bowdown

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пон 07 сеп 2009 9:19

Вероятно засмуква въздух(звука е същия) и е нормално при работещи
клапанчета на капачката.Ако го няма този звук е признак,че системата засмуква въздух от някъде при охлаждане(капачката или хлабаво съединение).

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Пон 07 сеп 2009 9:46

Не, не засмуква, изпуска въздух, като си сложа пръста отстрани на дупката на казанчето се усеща че "духа". :lol:
Гледам никой не казва при него дали е така, защо ли? :screwy

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Вто 08 сеп 2009 21:40

Хайде де, толкова ли е трудно да напишете, "И при мен е така", или "Не, при мен не го прави това", нали за това е този форум, за взаимопомощ. :012:

Потребителски аватар
GTspecial
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GTspecial » Вто 08 сеп 2009 22:38

Mustang GT-R написа:Хайде де, толкова ли е трудно да напишете, "И при мен е така", или "Не, при мен не го прави това", нали за това е този форум, за взаимопомощ. :012:

Струва ми се нормално.Все пак да се има на предвид температурата на ок. среда.
"-Вчера си затварям капачката при 35 градуса, а днес е 16....."
Забелязъл съм, че и моята го прави, но не всеки път.....затова си правя изводи (може и грешни), че се влияе от външната температура.....надморската височина също играе роля...

П.С. чакай,чакай...недей веднага да ми пишеш "ама аз е отварям на едно и също място..пред гаража".Да ама барометара говори друго :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Mustang GT-R
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mustang GT-R » Сря 09 сеп 2009 8:25

GTspecial написа:П.С. чакай,чакай...недей веднага да ми пишеш "ама аз е отварям на едно и също място..пред гаража".Да ама барометара говори друго :Mr Green Fun

mhihi

И аз си мисля, че температурата и атмосферното налягане оказват влияние. :hmmmm

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”