Климатроник - проблем с обороти Б5 ТДИ

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Климатроник - проблем с обороти Б5 ТДИ

Мнениеот bangobango » Пон 07 сеп 2009 10:16

Здравейте!
От доста време имам един гаден проблем с оборотите. Първоначално не знаех, че самите обороти играят, но в последствие разбрах. Та колата прави следното: паля , пускам климатроника (АУТО) , потеглям на 1-ва няма ядове правя 2000 оборота включвам втора и се появява нещо гадно - буквално след като превключа колата глъхне за 1-2 секунди и продължава да ускорява. Това ми беше чудно, но понеже знам, че климатроника скопява колата много и мислех, че си е в реда на нещата. Но един ден в задръстването както си седях на свободна и си припомпвах газта и бях на климатик забялязах, че като дам газ на свободна просто да качи стрелката няма значение до каде и пусна газта оборотите падат до 920 както винаги и веднага след това за около секундичка падат под 900 някъде м/у 850 и 900 и след това пак залепя 920. Та осъзнах, че това падане на оборотите аз го усещам като глъхнене в движение и по-точно все едно ме спира нещо, а аз съм си настъпил газта. За протокола само да кажа, че очаквам предположения за да се настройвам психически с какво животно си имам работа. Благодаря Ви!

П.С. Това го прави САМО на климатик и то на режим АУТО. Във всички други случаи си работи като швейцарски часовник. Климатика като му дам ЕКОН + РЕЦИРК. не показва грешки. ВАГ-КОМ-а не показва никакви грешки освен една дето си се натрупва с времето - имобилайзер.

Потребителски аватар
intatto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Климатроник - проблем с обороти Б5 ТДИ

Мнениеот intatto » Пон 07 сеп 2009 17:29

имах го абсолютно същият проблем.при мен се оправи след като си смених съединителя с маховика.сложих си обикновен.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Пон 07 сеп 2009 19:04

Каква е разликата в поведението на автомобила след смяната с обикновения. И има ли диагностика, с която се гарантира вината евентуално на съединителя. Питам понеже от климатика до съединителя има разлика и не мога да си обясня как втория влияе на първия.

diko_1980
Автомобил: passat B5

Мнениеот diko_1980 » Пон 07 сеп 2009 19:58

Колега няма ништо страшно,моя Пасатор го прави само като настъпя по рязко ,когато съм на AUTO,но не винаги го усештам.Това става около 1600 оборота,след това всичко е наред.Дано съм ти бил полезен. :drunk

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Вто 08 сеп 2009 9:55

При мен няма чат пат прави го всеки път по един и същ начин на една и съща предавка - 2ра. На другите предавки не го прави - само на 2-ра след потегляне от 1-ва. Добре че захлади та да си пускам само ЕКОН-а докато се навия да я карам на "специалист".

Потребителски аватар
CCC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCC » Чет 10 сеп 2009 9:11

bangobango написа:При мен няма чат пат прави го всеки път по един и същ начин на една и съща предавка - 2ра. На другите предавки не го прави - само на 2-ра след потегляне от 1-ва. Добре че захлади та да си пускам само ЕКОН-а докато се навия да я карам на "специалист".

И при мен го прави същото нещо. Дано някой знае нещо по въпроса. Нормално ли е или има проблем някаде?
Може някоя ролка да е за смяна, но нека си дадат мнението специалисти.

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Чет 10 сеп 2009 9:30

Проблема е там, че сега нямам никакво време да я водя на известен лекар. Един авер ще си взема кабел за ВАГ-КОМ и мисля с него да направим някои лог-файлове, ако изобщо може да се прави диагностика на климатик през ВАГ-КОМ. Но мисля, че все ще покаже нещо компа ако карам на климатик. Проблема е, че го прави само на 2-ра и то в нейното начало и не съм много запознат с програмата и нейните възможности. Може спецовете тук да пишат кои канали и по какъв начин да запиша за да се засече проблема.

Martosax87
Автомобил: Passat B7 DSG + Altea XL DSG
Двигател: CFGB + BKD

Мнениеот Martosax87 » Нед 11 сеп 2011 4:31

Темата е на 2 години, но ще пиша тук, тъй като и аз имам същия проблем.
Не знам до колко е нормално, но когато не е на ECON, климатроника спъва двигателя. Усеща се, когато си на дадена предавка и искаш да ускориш, за да преминеш на следваща. Натиснал си педала на газта, климатика решава точно в този момент да му цъкне релето и ускорението отива на вятъра... С една дума - нещо като застой се получава. На баирите пък се усеща доста. При останалите колеги как стои въпросът? Мен това малко или много ме притеснява, защото осезаемо се отразява върху вървенето на Пасата, а май не трябва чак толкова да го спъва. Интересно ми е да прочета мненията...

diko_1980
Автомобил: passat B5

Мнениеот diko_1980 » Нед 11 сеп 2011 9:42

Колега така е само на втора се усеща около 1700 1800 оборота.Моя пасат афн по същия начи се усеща.По-осезаемо е когато рязко настъпвам от ниски обороти,няма нищо общо със съединител. :beer

Потребителски аватар
bangobango

Мнениеот bangobango » Нед 11 сеп 2011 16:52

Колеги проблема НЕ съм го отстранявал по ред причини, но не означава, че е спрял да ме дразни. Питал съм хора занимаващи се с автоклиматици и като им обяснявам какво точно прави ме гледат странно. Точно някакво реленце цъка и в същия момент се получава дупка в ускорението сякаш спира притока на гориво на такова го оприличавам. Забелязал съм, че ако ускорявам на 1-ва и не мина 2000 оборота и включа 2-ра не го прави, но мине ли 2000 оборота на 1-ва задължително се появява този момент.

Потребителски аватар
CCC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCC » Пет 08 юни 2012 11:19

Някой да има напредък?

Върни се в “Дизелови агрегати”