Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Съборих днес банята, цялата и имам една дилема, моля мнения

Мнениеот enigma79 » Пон 07 сеп 2009 17:11

nigga написа:стените на баните не са носещи на панелните блокове (поне на моя) къде сте виждали носеща стена 7см дебела
колкото до избора - мене ако ме питаш си лепи плоките , ето аз как направих:
вкпаха ми тръбичките замазах отгоре и после лепихме плочките , а картон само на тавана (да не си личи като те наводняват :mrgreen: ) кипсокартон влагоустойчив има , но според мен е много добър избор

моите уважения колега,но нещо като неразбираш по добре несе излагай :screwy ,аз съм учил за това,може и да него практикувам но все пак имам останали спомени в главата :063: ,пък и литература,виж за панелно строителство,прочети и тогава пиши :!: :!: :!: :!: :!:и дане разводнявам темата мисля че с плочки ще е най добре,без гипсокартон :012:

Потребителски аватар
nigga
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nigga » Пон 07 сеп 2009 17:22

ко си учил - коя е носещата стена в панелните блокове ?
не се сърди , но не си прав.стените на банята на панелните блокове (и аз написах на моя блок)не са носещи. 2 от стените са по 8см а едната (която е между банята и кухнята) е 6см.толкова е тънка че за да скриеме тръбите в банята се показаха в кухнята и там ги крихме вече , само една от стените е носеща (между банята и хола) но няма как да събориш блока , щото си вкарал малко тръбички вътре :D да не говориме че носещата стена е дълга 6 метра , а вкопаните тръби вътре са с дължина 120см

п.п. а живея на втория етаж , среден апартамент и още никои не е паднал отгоре ми :063:

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Пон 07 сеп 2009 17:29

Аз правих ремонт тази пролет и сложих гипскартон водоустойчив на тавана с конструкция и на едната стена с цел да скрия тръби на парно. За сега нямам грижи ползвам я с пълна сила, но все пак това са само 5 месеца малко време е за да съм обективен.

Потребителски аватар
jijibs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jijibs » Пон 07 сеп 2009 18:41

Ако сложиш картон в тази малка баня съвсем ще отеснееш :не:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 07 сеп 2009 18:59

нашите тръби в банята ги прибрахме в стената директно
с къртач и шило за канали,
после ппр и работата заспа
банята си запазва габаритите а тръбите ги няма вече :wink:

Потребителски аватар
alleksander
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alleksander » Пон 07 сеп 2009 19:00

Известно време съм се занимавал и с ВИК, и с гипскартон, и с цялостни ремонти на бани... и моето скромно мнение е :
За картона - по-евтино, в пъти по-бързо и лесно се прави, значително намалява риска някой "баш майстор" да ти осере стената и да се чудиш после как да изправиш стената с плочките...
Против - колкото и влагоустойчив да е този картон, той по самата си същност е ВЛАГОустойчив, а не ВОДОустойчив, и при всички положения когато примерно на съседа ти отгоре му протече някоя тръба, или си направил кутия от картон за да скриеш щранговете и има някакъв теч там, ще ти се наложи да събориш всичко...
След като налепиш плочките върху картона, при всяко затваряне на вратата из целия блок ще се носи такъв тътнеж, че ще те изхвърлят от вас :talk: ... Може да се справиш с проблема като сложиш вата като звукоизолация, но това допълнително ще ти отесни банята...
Аз лично съм за по-старомодния, по-трудоемък и времеемък метод, който обаче ако се изпълни качествено, ще ти спести много грижи - стените се грундират, след което се измазват хубаво и върху мазилката си лепиш плочките :) :bounce

Потребителски аватар
sploty
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sploty » Пон 07 сеп 2009 20:27

VW`VENTO написа:има едни PVC ламперии,които са много подходящи за бани и мокри помещения.Направил съм към 10тина бани целите с такава ламперия.На прави стени се кове с дюбли директно върху голата стена,а тези с ВиК тръбите са прави скара като на картона и се кове за скарата.Тази ламперия е много лесна за подръжка и много подходяща за тавани.Няма да мухляса и да протече

още един глас от мен за ПВЦ ламперия :да:

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Вто 08 сеп 2009 23:02

Аз вече го отпрах, стените след изкъртването са измазани и изравнени идеално днес, утре си правя тавана и пакета за тръбита и лепим отгоре. Мерси за мненията!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 08 сеп 2009 23:12

sploty написа:
VW`VENTO написа:има едни PVC ламперии,които са много подходящи за бани и мокри помещения.Направил съм към 10тина бани целите с такава ламперия.На прави стени се кове с дюбли директно върху голата стена,а тези с ВиК тръбите са прави скара като на картона и се кове за скарата.Тази ламперия е много лесна за подръжка и много подходяща за тавани.Няма да мухляса и да протече

още един глас от мен за ПВЦ ламперия :да:

Аз пък съм напълно против - такава гняс става след време с тия ламперии че не е истина.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Вто 08 сеп 2009 23:13

enigma79 написа:
nigga написа:стените на баните не са носещи на панелните блокове (поне на моя) къде сте виждали носеща стена 7см дебела
колкото до избора - мене ако ме питаш си лепи плоките , ето аз как направих:
вкпаха ми тръбичките замазах отгоре и после лепихме плочките , а картон само на тавана (да не си личи като те наводняват :mrgreen: ) кипсокартон влагоустойчив има , но според мен е много добър избор

моите уважения колега,но нещо като неразбираш по добре несе излагай :screwy ,аз съм учил за това,може и да него практикувам но все пак имам останали спомени в главата :063: ,пък и литература,виж за панелно строителство,прочети и тогава пиши :!: :!: :!: :!: :!:и дане разводнявам темата мисля че с плочки ще е най добре,без гипсокартон :012:

Бе ти си учил за носенето и панелите ам така и си го учил :lol: .Носещ панел се познава много добре.Отделно носещ панел докато му оржеш арматурата за да вкараш траби ще си оплюеш брадата.

Потребителски аватар
petarkolev
Автомобил: Jetta II 1.8
Двигател: RP

Мнениеот petarkolev » Чет 10 сеп 2009 19:02

The Red Guy написа:Аз вече го отпрах, стените след изкъртването са измазани и изравнени идеално днес, утре си правя тавана и пакета за тръбита и лепим отгоре. Мерси за мненията!

Как да те разбираме, сложи ли гипс картон или не? :D

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Пет 11 сеп 2009 7:56

Тавана и пакета

Потребителски аватар
calm
Автомобил: VW PASSAT B5
Двигател: 1.8T
Контакти:

Мнениеот calm » Съб 12 сеп 2009 2:12

petarkolev написа:
The Red Guy написа:Аз вече го отпрах, стените след изкъртването са измазани и изравнени идеално днес, утре си правя тавана и пакета за тръбита и лепим отгоре. Мерси за мненията!

Как да те разбираме, сложи ли гипс картон или не? :D

Спрял си, братле!

The Red Guy Колега, ше я показваш ли тая баня или ще и се радваш сам? Дай снимки :applause:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”