Известно време съм се занимавал и с ВИК, и с гипскартон, и с цялостни ремонти на бани... и моето скромно мнение е :
За картона - по-евтино, в пъти по-бързо и лесно се прави, значително намалява риска някой "баш майстор" да ти осере стената и да се чудиш после как да изправиш стената с плочките...
Против - колкото и влагоустойчив да е този картон, той по самата си същност е ВЛАГОустойчив, а не ВОДОустойчив, и при всички положения когато примерно на съседа ти отгоре му протече някоя тръба, или си направил кутия от картон за да скриеш щранговете и има някакъв теч там, ще ти се наложи да събориш всичко...
След като налепиш плочките върху картона, при всяко затваряне на вратата из целия блок ще се носи такъв тътнеж, че ще те изхвърлят от вас

... Може да се справиш с проблема като сложиш вата като звукоизолация, но това допълнително ще ти отесни банята...
Аз лично съм за по-старомодния, по-трудоемък и времеемък метод, който обаче ако се изпълни качествено, ще ти спести много грижи - стените се грундират, след което се измазват хубаво и върху мазилката си лепиш плочките