Чип и ролка за Г60

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Чип и ролка за Г60

Мнениеот alex929 » Нед 06 сеп 2009 11:58

Моля за помощ , след като си закупих МК2 Г60 бившия му собственик се биеше в гърдите че компютъра е чипосван.Нормално е да не му повярвам.След като свалих компа на него имаше лепенка на няква марка чипове но като го разглобих всичко се оказа вярно.Въпроса ми е за този чип какъв размер ролка трява да се постави , сега е със стоковата ролка.Колата си върви нормално за Г60 но предполагам че с нова ролка може и да се получи оптимален вариант на работа на този чип.Изображение
Изображение
Ако може някой да ми предложи ролка чакам оферти. :drinking:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Re: Чип и ролка за Г60

Мнениеот Vizor » Нед 06 сеп 2009 17:47

Първо разбери за каква ролка е софтуера за да не си строшиш колата. Как разбра, 4е ролката ти е фабри4ната?

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Нед 06 сеп 2009 20:45

може да си я измерило момчето

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Пон 07 сеп 2009 18:43

Vizor написа:Първо разбери за каква ролка е софтуера за да не си строшиш колата. Как разбра, 4е ролката ти е фабри4ната?

Аз товва искам да знам.Единственото сигурно нещо което знам е номера на чипа.А ролката е стокова 100% понеже имам още една такава в гаража за която съм сигурен.Малката ролка е сменена преди да взема колата а компа не е защото са нямали друг с кйто да подкарат колата.А този в който е ролката дори отрича че я е сменил. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
kimif2008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kimif2008 » Пон 07 сеп 2009 18:55

alex929 написа:
Vizor написа:Първо разбери за каква ролка е софтуера за да не си строшиш колата. Как разбра, 4е ролката ти е фабри4ната?

Аз товва искам да знам.Единственото сигурно нещо което знам е номера на чипа.А ролката е стокова 100% понеже имам още една такава в гаража за която съм сигурен.Малката ролка е сменена преди да взема колата а компа не е защото са нямали друг с кйто да подкарат колата.А този в който е ролката дори отрича че я е сменил. :Mr Green Fun

чипа е английски ,пиши един емайл до суперчипс с номера на чипа и те щи обяснат.

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Пон 07 сеп 2009 20:04

Доста лесен вариант който ще пробвам.А колата е правена точно в GB.

G60

Мнениеот G60 » Вто 08 сеп 2009 2:04

В момента си с шайба 78мм,преди да я смениш с каквато и да било друга си провери състоянието на компресора за да не плачеш после :idea: А що се отнася до това каква шайба да сложиш спокойно може да праснеш една 74мм,няма да ти натовари компресора особенно а ще усетиш разликата осезателно,ако държиш може да сложиш и по малка но мах. 70мм,по на долу си е чист тормоз mhihi Също така не е лошо след подмяната на шайбата да си видиш сместа да не опукаш някое бутало,въпреки ,че със 74мм се съмнявам да стане ,и на края...върви при някой стругар с резервната шайба която имаш да ти направи по нея по малка с какъвто размер искаш,мисля ,че няма да ти вземе повече от 20-30лв.

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Вто 08 сеп 2009 7:26

Това е резервния вариант за ролката.Ако неуспея да разбера точно каква ролка трябва за този чип.Мисля една 72мм. и една 74мм. после да се провери дали сместа е беднаа или богата и така малко проба грешка.Няма да е най добрия вариант но в тази ситуация няма какво друго да се направи.

Потребителски аватар
alpine
wheels dealer
Автомобил: L-Es
Двигател: 1H-1H-PG-1V-1Z-AJL-Cosworth
Контакти:

Мнениеот alpine » Вто 08 сеп 2009 8:36

Пиши им първо на производителите най разумния варянт ми се вижда . Както Наско каза 74мм е идеална и разумна шайба :)

vidolov
Автомобил: golf2 vr6T 4Motion
Двигател:

Мнениеот vidolov » Чет 10 сеп 2009 20:06

според мен си за дино...там наи добре щети кажат кви смеси имаш и кво става в мотора...тез пари дето шаги пръснеш насам натам докато пробваш...а недаиси боже да стане нещо...затова вари даи 80лв дати напшраят 3 ръна и поне даси спокоен че си в сигурни раце и щесе извади наи доброто от мотора ти..

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 сеп 2009 6:50

vidolov написа:според мен си за дино...там наи добре щети кажат кви смеси имаш и кво става в мотора...тез пари дето шаги пръснеш насам натам докато пробваш...а недаиси боже да стане нещо...затова вари даи 80лв дати напшраят 3 ръна и поне даси спокоен че си в сигурни раце и щесе извади наи доброто от мотора ти..

много от хората настройващи електроники разбраха, че това е най-удачния начин
пример мога да ти дам с една кола, която и беше присаден турбо двигател. Идва на дино стенда.. колата си вървяла добре само нагоре малко прекъсвала
какво се оказва.. турбо мотора си върви на 14.5 смеси..
в последствие се оказа, че единия чип не работи и че трябва друг комп.. ама иначе колата си вървеше.. даже с фабричните настройки колата трябваше да върви по-малко. Ти представящ ли си да ти напишат чип и колата ти да върви по-малко :lol:
защото и това го има..

Потребителски аватар
alex929
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот alex929 » Пет 11 сеп 2009 7:31

Значи най безопасния вариант е дино?Да речм слагам ролка 74мм. и пробвам , или със стоковата, снощи ми направиха 74 мм. така ,че с коя да се пробвам?

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Пет 11 сеп 2009 8:23

Пробваш със стоковата за да не я обедниш (щото не се знае чипа за каква е писан)

Потребителски аватар
garvan06
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garvan06 » Пон 31 яну 2011 13:59

alex929 написа:Моля за помощ , след като си закупих МК2 Г60 бившия му собственик се биеше в гърдите че компютъра е чипосван.Нормално е да не му повярвам.След като свалих компа на него имаше лепенка на няква марка чипове но като го разглобих всичко се оказа вярно.Въпроса ми е за този чип какъв размер ролка трява да се постави , сега е със стоковата ролка.Колата си върви нормално за Г60 но предполагам че с нова ролка може и да се получи оптимален вариант на работа на този чип.Изображение
Изображение
Ако може някой да ми предложи ролка чакам оферти. :drinking:

Темата е малко старичка но за инфо колата беше моя alex929 но , "в гърдите не съм се бил" , "ролка не съм сменял" , "и комп можех да намеря" !!! Много добре знаех каква кола продавам , и още бях направил ревизия на компресора по възможностите си след като се прибрах от Кипър с нея на ход и там знаех какво си купувам , така че дори двуомейки се дали да пиша че е минало време не се сдържах и ето го резултата.

:patriot

Върни се в “Силов тунинг”