Имам проблем с лаптоп Асус серия F5

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Имам проблем с лаптоп Асус серия F5

Мнениеот Сашо Белята » Вто 08 сеп 2009 15:48

Проблема е в резолюцията на посочения лаптоп, след стартиране или рестартиране резолюцията е 800х600.Драйвера е АТИ радеон.Пробвах с ъпдейт на драйвера но одарих на камък.Кво прайм в тоя случай.Може ли малко хелп.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Имам проблем с лаптоп Асус серия F5

Мнениеот joro_kem » Вто 08 сеп 2009 15:51

питай колегата musura viewtopic.php?f=48&t=104047

Потребителски аватар
vwfena
Автомобил: VW passat
Двигател: PB 1991
Контакти:

Мнениеот vwfena » Вто 08 сеп 2009 19:42

Колега първо не е лошо да дадеш целия модел на лаптопа, защото знаеш ли колко са моделите от Ф5 серията ;) и с каква операционна система е?

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 08 сеп 2009 19:58

Незнам може би греша,но дори и без драйвери би трябвало да може да се смени резолюцията на 1024х768 :idea:

Пробвай с Display driver and Catalyst Control Center ;)

п.п Имаше и някъв WDM driver пробвай с всичко,което има като драйвер на http://ati.com ;)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 08 сеп 2009 22:36

Номера е, че каквато и резолюция да зададеш, след рестарт пак тръгва на 800х600 ;) бъгясва програмата за управление на захранването (power4gear)

Потребителски аватар
MaRtiNsKi
Автомобил: GOLF V
Двигател: TDI

Мнениеот MaRtiNsKi » Вто 08 сеп 2009 23:07

musura написа:Номера е, че каквато и резолюция да зададеш, след рестарт пак тръгва на 800х600 ;) бъгясва програмата за управление на захранването (power4gear)

Демек някой драйвер за дъното о_0

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 09 сеп 2009 8:02

не точно, понеже самия софтуер не е вързан с конкретно устройство, а е по-точно софтуер, който превключва различни режими на консумация - примерно когато си на батерия ти намаля ярскоста на дисплея и разни такива. Има един режим "presentation" в който е заложено резолюцията да е твърдо 800х600 заради по-старите прожектори, та иедята е, когато ще правиш някъде презентация, включваш на този режим и си свършваш работата, а после превключвайки на нормалния всичко се връща както е било. В случая с колегата, при първо пускане на лаптопа на батерия, той автоматично е минал в режим "presentation", като в последствие се случва този ефект, който описва.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 11 сеп 2009 16:10

и кво правим с тая презентация ... нема управия ..

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 14 сеп 2009 20:31

Писах ти на ЛС вариантите - зитегляш от сайта на асус - http://support.asus.com драйвери за видеокартата, както и всички драйвери от категория ATK и програмките от категория Utilities. После деинсталираш старите драйвери и вобще всички Asus-нещо си от Add/Remove Programs от Control Panel-a и после след рестарт инсталираш новоизтеглените от сайта.

Също така пробвай и ъпдейт на BIOS-a посредством програмата Live Update това става автмоатично без опасност да прецакаш нещо.

Трети вариант - преинсталация

Четвърти вариант - носиш го в офиса на някоя фирма, където са в час хората и ти решават проблема срещи известна малка сума пари ;)

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 28 сеп 2009 8:48

musura написа:Писах ти на ЛС вариантите - зитегляш от сайта на асус - http://support.asus.com драйвери за видеокартата, както и всички драйвери от категория ATK и програмките от категория Utilities. После деинсталираш старите драйвери и вобще всички Asus-нещо си от Add/Remove Programs от Control Panel-a и после след рестарт инсталираш новоизтеглените от сайта.

Също така пробвай и ъпдейт на BIOS-a посредством програмата Live Update това става автмоатично без опасност да прецакаш нещо.

Трети вариант - преинсталация

Четвърти вариант - носиш го в офиса на някоя фирма, където са в час хората и ти решават проблема срещи известна малка сума пари ;)

Благодаря колега, проблема е решен от много време просто не ми е оставало на мен време да одаря 2 реда.Спрях се на преинсталация на windows-a тъйкато предишния беше кракван , без лиценз , ъпдейтите бяхя блокирани от генуис.А сега е с лицензирана версия , всички кръпки свалени и плава мн добре.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”