Имам проблем с лаптоп Асус серия F5
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
Имам проблем с лаптоп Асус серия F5
Проблема е в резолюцията на посочения лаптоп, след стартиране или рестартиране резолюцията е 800х600.Драйвера е АТИ радеон.Пробвах с ъпдейт на драйвера но одарих на камък.Кво прайм в тоя случай.Може ли малко хелп.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Имам проблем с лаптоп Асус серия F5
питай колегата musura viewtopic.php?f=48&t=104047
- vwfena
- Автомобил: VW passat
- Двигател: PB 1991
- Контакти:
Колега първо не е лошо да дадеш целия модел на лаптопа, защото знаеш ли колко са моделите от Ф5 серията
и с каква операционна система е?

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Незнам може би греша,но дори и без драйвери би трябвало да може да се смени резолюцията на 1024х768
Пробвай с Display driver and Catalyst Control Center
п.п Имаше и някъв WDM driver пробвай с всичко,което има като драйвер на http://ati.com

Пробвай с Display driver and Catalyst Control Center

п.п Имаше и някъв WDM driver пробвай с всичко,което има като драйвер на http://ati.com

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Номера е, че каквато и резолюция да зададеш, след рестарт пак тръгва на 800х600
бъгясва програмата за управление на захранването (power4gear)

- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
musura написа:Номера е, че каквато и резолюция да зададеш, след рестарт пак тръгва на 800х600бъгясва програмата за управление на захранването (power4gear)
Демек някой драйвер за дъното о_0
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
не точно, понеже самия софтуер не е вързан с конкретно устройство, а е по-точно софтуер, който превключва различни режими на консумация - примерно когато си на батерия ти намаля ярскоста на дисплея и разни такива. Има един режим "presentation" в който е заложено резолюцията да е твърдо 800х600 заради по-старите прожектори, та иедята е, когато ще правиш някъде презентация, включваш на този режим и си свършваш работата, а после превключвайки на нормалния всичко се връща както е било. В случая с колегата, при първо пускане на лаптопа на батерия, той автоматично е минал в режим "presentation", като в последствие се случва този ефект, който описва.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
и кво правим с тая презентация ... нема управия ..
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Писах ти на ЛС вариантите - зитегляш от сайта на асус - http://support.asus.com драйвери за видеокартата, както и всички драйвери от категория ATK и програмките от категория Utilities. После деинсталираш старите драйвери и вобще всички Asus-нещо си от Add/Remove Programs от Control Panel-a и после след рестарт инсталираш новоизтеглените от сайта.
Също така пробвай и ъпдейт на BIOS-a посредством програмата Live Update това става автмоатично без опасност да прецакаш нещо.
Трети вариант - преинсталация
Четвърти вариант - носиш го в офиса на някоя фирма, където са в час хората и ти решават проблема срещи известна малка сума пари
Също така пробвай и ъпдейт на BIOS-a посредством програмата Live Update това става автмоатично без опасност да прецакаш нещо.
Четвърти вариант - носиш го в офиса на някоя фирма, където са в час хората и ти решават проблема срещи известна малка сума пари

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Писах ти на ЛС вариантите - зитегляш от сайта на асус - http://support.asus.com драйвери за видеокартата, както и всички драйвери от категория ATK и програмките от категория Utilities. После деинсталираш старите драйвери и вобще всички Asus-нещо си от Add/Remove Programs от Control Panel-a и после след рестарт инсталираш новоизтеглените от сайта.
Благодаря колега, проблема е решен от много време просто не ми е оставало на мен време да одаря 2 реда.Спрях се на преинсталация на windows-a тъйкато предишния беше кракван , без лиценз , ъпдейтите бяхя блокирани от генуис.А сега е с лицензирана версия , всички кръпки свалени и плава мн добре.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”