голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: голф 4 - Вярно ли е че моторите 1.4/16в са несполучливи?

Мнениеот Haralampi » Сря 09 сеп 2009 11:07

vwghost написа:...

Така е, човек не може да попадне баш на всичко, което си представя :) И аз направих компромис с годината и паднах на 2002, но пък си направих "густо"-то с всички екстри, които ми се искаха пък и двигател, какъвто желаех и също въобще не съжалявам. А че всеки автомобил рано или късно си има болежки - е напълно ясно. И аз минах през ремонти и всеки рано или късно минава, но това далеч не прави един или друг двигател "несполучлив" (освен ако не се случва твърде често разбира се).

Важното е да ни возят колите безавариино и комфортно (всеки според представите си за комфорт), пък останалото е въпрос на прилежна поддръжка и грижи за автомобила :!: Според мен няма "несполучливи" двигатели при Golf 4 - има такива, за които са полагани достатъчно грижи!

Потребителски аватар
vwghost
Автомобил: VW GOLF IV
Двигател: 1.9 TDI ATD 2002
Контакти:

Мнениеот vwghost » Сря 09 сеп 2009 11:25

Haralampi написа:
vwghost написа:...

Така е, човек не може да попадне баш на всичко, което си представя :) И аз направих компромис с годината и паднах на 2002, но пък си направих "густо"-то с всички екстри, които ми се искаха пък и двигател, какъвто желаех и също въобще не съжалявам. А че всеки автомобил рано или късно си има болежки - е напълно ясно. И аз минах през ремонти и всеки рано или късно минава, но това далеч не прави един или друг двигател "несполучлив" (освен ако не се случва твърде често разбира се).

Важното е да ни возят колите безавариино и комфортно (всеки според представите си за комфорт), пък останалото е въпрос на прилежна поддръжка и грижи за автомобила :!: Според мен няма "несполучливи" двигатели при Golf 4 - има такива, за които са полагани достатъчно грижи!

Напълно подкрепям думите ти .Поддръжката е по-важна и маистора да знае какво прави :drunk .

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 09 сеп 2009 13:25

Айде малко коментар по разхода.

1. По таблица харчи едва с половин литър по-малко от 1.6 100 коня.

2. Със сигурност харчи много повече от 1.9TDI, който съм го виждал как настъпва пред мен и изчезва в далечината.

3. Големите мотори се газифицират без проблеми и разхода като пари става 1/2. Ако на 1.4 се сложи газ съвсем ще умре.

А сега къде е икономията?

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 09 сеп 2009 13:36

theultimate написа:Айде малко коментар по разхода.

2. Със сигурност харчи много повече от 1.9TDI, който съм го виждал как настъпва пред мен и изчезва в далечината.

3. Големите мотори се газифицират без проблеми и разхода като пари става 1/2. Ако на 1.4 се сложи газ съвсем ще умре.

1. Едва? Първо по таблицата на колегата е както виждаш близо 1 литър. Хората се зорят 0,1 литър да свалят а на теб половин литър ти е "едва"? Ми тогава се питам защо дизел... та той харчи "едва" литър по-малко.....

2. Да, правилно, всеки бензин харчи повече от дизел... за сметка на това пък има много други предимства - интересувал ли си се колко е обслужването на едно ТДИ и на 1.4 16V ? Поинтересувай се..... Питай и колко струва една турбинка, на която рано или късно и идва времето и пак питай "сега къде е икономията".
Ама искаш ли да не обръщаме темата на "бензин или дизел" щото такива има 500 и са абсолютно безсмислени! Колегата пита дали 1.4 е несполучлив - какво искаш сега да кажеш като сравняваш с дизел - че всичко що не прави облак отзад е несполучливо ли !?!? Айде зарежи темата дизел!

3. Нужно ли е непременно газификация?? Аз не съм се газифицирал и няма да го правя. Така са и много други! Колегата не е питал кой двигател е подходящ за газ!

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Сря 09 сеп 2009 13:55

Haralampi написа:
theultimate написа:Айде малко коментар по разхода.

1. Едва? Първо по таблицата на колегата е както виждаш близо 1 литър. Хората се зорят 0,1 литър да свалят а на теб половин литър ти е "едва"? Ми тогава се питам защо дизел... та той харчи "едва" литър по-малко.....

2. Да, правилно, всеки бензин харчи повече от дизел... за сметка на това пък има много други предимства - интересувал ли си се колко е обслужването на едно ТДИ и на 1.4 16V ? Поинтересувай се..... Питай и колко струва една турбинка, на която рано или късно и идва времето и пак питай "сега къде е икономията".
Ама искаш ли да не обръщаме темата на "бензин или дизел" щото такива има 500 и са абсолютно безсмислени! Колегата пита дали 1.4 е несполучлив - какво искаш сега да кажеш като сравняваш с дизел - че всичко що не прави облак отзад е несполучливо ли !?!? Айде зарежи темата дизел!

3. Нужно ли е непременно газификация?? Аз не съм се газифицирал и няма да го правя. Така са и много други! Колегата не е питал кой двигател е подходящ за газ!

Колеги да не навлизаме в излишни спорове за бензин-дизел. Сметнах,че разликата в парите за гориво между 1.4 (8.9/100) и 1.9 тди(6.5/100) даден в каталозите като градски разход за 50000 км. градско шофиране при цени на бензина 2.00 лв. и на дизела 1.90 лв. е 2800 лв. по-малко за дизела, което според мен покрива по-скъпото обслужване дори и ново турбо, макар , че турбо не се сменя на всеки 50000км.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 09 сеп 2009 14:02

Burner_inc написа: Колеги да не навлизаме в излишни спорове за бензин-дизел. Сметнах,че разликата в парите за гориво между 1.4 (8.9/100) и 1.9 тди(6.5/100) даден в каталозите като градски разход за 50000 км. градско шофиране при цени на бензина 2.00 лв. и на дизела 1.90 лв. е 2800 лв. по-малко за дизела, което според мен покрива по-скъпото обслужване дори и ново турбо, макар , че турбо не се сменя на всеки 50000км.

Колега, наистина не ми се почва спор бензин-дизел, но сметна ли и колко е разликата в началната цена на двата автомобила? освен това има разминаване в разходите които посочваш спрямо тези на производителя. А отчете ли разликата в застраховки и данъци (тези, които се смятат спрямо обема на двигателя.... 1,9 срещу 1.4 ..... ) ;)

Правени са тия сметки и в крайна сметка се стига все до едно и също - най-икономичния автомобил е този, който не се разваля... щото един ремонт и икономията ти от левче на 100км отива на кино ;)

Така че айде стига с тия глупости. Край от мен по темата - казах, каквото имах да казвам.

Пак ще повторя - няма несполучливи двигатели... има несполучливи шофьори !

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Сря 09 сеп 2009 14:23

Хората се борят....аз пък се боря да ми е приятно и разхода е последното което гледам. Дали ще дам 6 или 7лв за 100км градско ми е е лееееко безразлично.

А за газта. Ми не е задължително да имаш газова. В единия случай си взимаш 1.4, пестиш горивото на макс, караш колкото се може по-плавно и икономично. Накрая идва някой пич с 1.8T на газ или 1.9TDI, изчезва за няколко секунди и накрая се оказва, че дори кара по-евтино...

Колкото и да не ви се иска инвестицията за икономия НЕ е малък мотор + пенсионерско каране, а хубав дизел или газова уредба.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 09 сеп 2009 14:56

5. Отговорите да не се отклоняват от темата. Моля не превръщайте темите в чат има лични съобщения (Л.С.) за тази цел.
6. За спам ще се считат всички теми, които не съдържат полезна информация за потребителите на форума и които по преценка на модератор или администратор косвено нарушават или могат да доведат до нарушаване на правилата.
7. Спазвайте приличен тон, мисля че тук сме се събрали интелигентни хора. Обидни, нецензурни думи, всякакви квалификации, иронични забележки или агресивно поведение към потребителите от форума няма да се толерира.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Сря 09 сеп 2009 18:32

Да така е,и 1.6 не се нуждае от газова.Ако все пак през ден правиш Пловдив-Бургас или др вече си струва.Според мен 1.4 не е верно че не е сполучлив-просто малкия двигател се счита че се износва по бързо/напр. при потегляне и висока скорост/ защото по трудно и на по високи обороти задвижва колата.А както знаем високите обороти не са полезни при механиката.Оттам идва и по-ниската цена на колата.И моля ви да не намесвате дизеловите двигатели във всяка тема щото обърнахте целия форум на БЕНЗИН СРЕЩУ ДИЗЕЛ

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 09 сеп 2009 18:54

http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... f+4+1.4+16

И това не е единствената тема при братушките по този повод... Обобщено, извода е, че 1.4 за мен не съществуват... Въобще... Не искам никого да обидя, като чета тук и при тях - от 1.6 също има мн. кофти еднотипни оплаквания, пък е и доста разпространен, та количеството оплакващи се никак не е малко... 1.8 или 1.8Т също си имат болести, пък като написах "Т" се сетих за дизелите и какво стана - няма читав Голф? В сравнение с другите марки от тези години /моделите им в този клас/ пак е най-читавото, което може да се вземе, но е скъпичък - особено, ако вземеш наистина читава, поддържана кола - с произход, по-скъп е за поддръжка от по-старите Голфове /то кое по-ново не е?/ и толкоз - това са му недостатъците... Като изключим "недоразумението" с 1.4... :)

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 09 сеп 2009 19:34

Купи с инещо френско или италианско и тогава ми говори че голфа бил лош! Всичко старо е лошо, но от лошо до лошо пак има разлика! Бива бива спам, ама това разби всичко........ То верно, че вече кат някви лигли сравняваме Мейбълин с Ейвън, но да пишеш във форума на Голф, че всички голфове са лоши си е неуважително!

Потребителски аватар
kokovanev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokovanev » Сря 09 сеп 2009 20:32

spam Ох, тя цялата тема май е спам, ама mania, прочети моля те още веднъж какво съм написал, но по-внимателно - може да разбереш... Карам Голф и скоро имам намерение да взема още един - 4-ка, 1.6 бенз., но комби /може и Бора :) /, че челядта иска място за багаж, а в гаража ми по-голямо ФВ не влиза, че е тесен... :)

П.П. Самоцитирам се: "В сравнение с другите марки от тези години /моделите им в този клас/ пак е най-читавото, което може да се вземе"...

mufin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mufin » Сря 09 сеп 2009 20:46

theultimate написа:Хората се борят....аз пък се боря да ми е приятно и разхода е последното което гледам. Дали ще дам 6 или 7лв за 100км градско ми е е лееееко безразлично.

А за газта. Ми не е задължително да имаш газова. В единия случай си взимаш 1.4, пестиш горивото на макс, караш колкото се може по-плавно и икономично. Накрая идва някой пич с 1.8T на газ или 1.9TDI, изчезва за няколко секунди и накрая се оказва, че дори кара по-евтино...

Колкото и да не ви се иска инвестицията за икономия НЕ е малък мотор + пенсионерско каране, а хубав дизел или газова уредба.

Приятелю,
пак се отплесваш в излишни разсъждения.
Първо ти никога не си карал Голф 4 с 1.4. Малко е некоретно да изказваш мнения за тази кола.
А и да изказваш , нали ти е ясно колко тези мнения имат тежест
Разбрахме че не харесваш "новите" 16 V мотори, но такива като теб преди 8г ме убеждаваха че мобифоните били по-добри от GSM защото били истински?!?!

Никой не твърди че този мотор е върха.
Аз специално само съм посочил това което всекидневно виждам - колата върви (в града и по светофарите е на 20 години преди твоя 1.6 ... на газ) Разбира се 1.8Т ще много по-бърза, но 13.5 с до 100км за мен не е много по-различно от предишните ми две коли)
Ще те учудя но си подържа 130 по магистрала на пета без зор и то с 4 човека (е вярно от тях три жени по 50 килца). Изпреварването на камиони не е никакъв проблем.
Икономична е (5.5 на дълго 6.1 с клима)
НЕ МИ ГОРИ масло (може би засега, но е факт)

Когато търсих да купувам единствения ми сериозен критерий беше да е на малко километри и това да е сигурно.
Ако бях намерил 1.8 Т под 100 000 щях да я взема с предимство, НО всичките които успях да видя бяха
скъсани от каране и всичките бяха с китайски предни брони (не е заради комплексари, просто седят по-добре от оригиналните).....
Така че всичките ви коментарии са много хубави, но важат за НОВИ коли.
За старата най-важното е състоянието и километрите.
Защото вярно че има колеги тук, които рапортуват за разход на старите си машинки с по 1 кило под данните на производителя, но масовия случай е колите с износването да го вдигат................разхода де :D .

Последна промяна от mufin на Сря 09 сеп 2009 21:47, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
mania
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mania » Сря 09 сеп 2009 21:37

И аз съм за бората ;)

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Сря 09 сеп 2009 23:10

theultimate написа:... дори от 20 годишна кола на газ е по-бавен тоя двигател.

Колега, усещаш ли, че във всяко твое мнение участват думите "дърпа", "бърз", "бавен", "изхвърча", "изчезва", "ръчка" .... ??

Какво е нужно да разбереш, че има хора, които ползват автомобилите си за ТРАНСПОРТ, а не за "ръчкане" и селски гонки!? :idea: :idea: :idea:
Много искам да те кача на ферари да видя колко по-БЪРЗО ще стигнеш от Младост до Люлин през града в работен ден :screwy :screwy :screwy

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”