vwghost написа:...
Така е, човек не може да попадне баш на всичко, което си представя

Важното е да ни возят колите безавариино и комфортно (всеки според представите си за комфорт), пък останалото е въпрос на прилежна поддръжка и грижи за автомобила

vwghost написа:...
Haralampi написа:vwghost написа:...
Така е, човек не може да попадне баш на всичко, което си представяИ аз направих компромис с годината и паднах на 2002, но пък си направих "густо"-то с всички екстри, които ми се искаха пък и двигател, какъвто желаех и също въобще не съжалявам. А че всеки автомобил рано или късно си има болежки - е напълно ясно. И аз минах през ремонти и всеки рано или късно минава, но това далеч не прави един или друг двигател "несполучлив" (освен ако не се случва твърде често разбира се).
Важното е да ни возят колите безавариино и комфортно (всеки според представите си за комфорт), пък останалото е въпрос на прилежна поддръжка и грижи за автомобилаСпоред мен няма "несполучливи" двигатели при Golf 4 - има такива, за които са полагани достатъчно грижи!
theultimate написа:Айде малко коментар по разхода.
1. По таблица харчи едва с половин литър по-малко от 1.6 100 коня.
2. Със сигурност харчи много повече от 1.9TDI, който съм го виждал как настъпва пред мен и изчезва в далечината.
3. Големите мотори се газифицират без проблеми и разхода като пари става 1/2. Ако на 1.4 се сложи газ съвсем ще умре.
А сега къде е икономията?
Haralampi написа:theultimate написа:Айде малко коментар по разхода.
1. По таблица харчи едва с половин литър по-малко от 1.6 100 коня.
2. Със сигурност харчи много повече от 1.9TDI, който съм го виждал как настъпва пред мен и изчезва в далечината.
3. Големите мотори се газифицират без проблеми и разхода като пари става 1/2. Ако на 1.4 се сложи газ съвсем ще умре.
А сега къде е икономията?
1. Едва? Първо по таблицата на колегата е както виждаш близо 1 литър. Хората се зорят 0,1 литър да свалят а на теб половин литър ти е "едва"? Ми тогава се питам защо дизел... та той харчи "едва" литър по-малко.....
2. Да, правилно, всеки бензин харчи повече от дизел... за сметка на това пък има много други предимства - интересувал ли си се колко е обслужването на едно ТДИ и на 1.4 16V ? Поинтересувай се..... Питай и колко струва една турбинка, на която рано или късно и идва времето и пак питай "сега къде е икономията".
Ама искаш ли да не обръщаме темата на "бензин или дизел" щото такива има 500 и са абсолютно безсмислени! Колегата пита дали 1.4 е несполучлив - какво искаш сега да кажеш като сравняваш с дизел - че всичко що не прави облак отзад е несполучливо ли !?!? Айде зарежи темата дизел!
3. Нужно ли е непременно газификация?? Аз не съм се газифицирал и няма да го правя. Така са и много други! Колегата не е питал кой двигател е подходящ за газ!
Burner_inc написа: Колеги да не навлизаме в излишни спорове за бензин-дизел. Сметнах,че разликата в парите за гориво между 1.4 (8.9/100) и 1.9 тди(6.5/100) даден в каталозите като градски разход за 50000 км. градско шофиране при цени на бензина 2.00 лв. и на дизела 1.90 лв. е 2800 лв. по-малко за дизела, което според мен покрива по-скъпото обслужване дори и ново турбо, макар , че турбо не се сменя на всеки 50000км.
theultimate написа:Хората се борят....аз пък се боря да ми е приятно и разхода е последното което гледам. Дали ще дам 6 или 7лв за 100км градско ми е е лееееко безразлично.
А за газта. Ми не е задължително да имаш газова. В единия случай си взимаш 1.4, пестиш горивото на макс, караш колкото се може по-плавно и икономично. Накрая идва някой пич с 1.8T на газ или 1.9TDI, изчезва за няколко секунди и накрая се оказва, че дори кара по-евтино...
Колкото и да не ви се иска инвестицията за икономия НЕ е малък мотор + пенсионерско каране, а хубав дизел или газова уредба.
theultimate написа:... дори от 20 годишна кола на газ е по-бавен тоя двигател.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 65 госта