И все пак струва ли си да даваме над 100 000лв. за VW

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Потребителски аватар
pitona34
Автомобил:
Двигател:

Re: И все пак струва ли си да даваме над 100 000лв. за VW

Мнениеот pitona34 » Сря 09 сеп 2009 10:37

Не бих дал и 20,000 лв. за нов автомобил,докато живея в България. Каква ми е файдата да карам нов автомобил по коларските ни пътища,крадците на дребно и неграмотните водачи който винаги могат да се срещнат по наще убави (пътеки).Някой казаха по горе,че някой хора заради имиджа ги карали тея коли-да,ама само политиците ни могат да си го позволят,тъй като им идват без пари:болиги тех че колата може да се счупи,данъкоплатците ще купят нова.А останалите ги съжалявам-с файтон по коларски път. Преди няколко дни срещнах тема в която ставаше на въпрос че:Голф 3 возел като каруца и бил само за селяни...ами ще вози като каруца по нашите селски-коларски пътища,по които само каруците се движат спокойно-те циганите да не са глупави,карат си каручките и си питат дедовия... Иначе ако живеех в Германия на пример,що да не дам и 200.000 лв.

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Сря 09 сеп 2009 11:42

Абсолютно сте прави и ви подкрепям колеги, че в България с честен труд (дори да си само на политическа заплата), трудно може да си позволиш да караш и поддържаш кола над 100 000лв. Фактът обаче е,че не са малко хората с тъкмо такива автомобили. Мисля, че е ясно защо и как :)

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Сря 09 сеп 2009 17:22

Повече от 15к лв за VW не давам :!:

Потребителски аватар
kacarov_dupnitsa
Автомобил: Ауди А6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kacarov_dupnitsa » Сря 09 сеп 2009 17:44

ако имам възможността да го купя и да го поддържам после ще ги дам прарите без да се замислям love.vw

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Сря 09 сеп 2009 18:24

cenitel и Student_pravo, все съм виждал ограничени и прости хора,ама двамата сте ми фаворити в момента.Тва да ми кажете, че с честен труд не може да си купи човек кола за 60-70 бона, тва е прекалено. И изобщо как ви раждат главичките такива малоумни постове ? По вашата логика всички със скъпи коли давай в панделата да ги вкарваме. Само да ви светна, че хората с нормален и честен доход далеч не са толкова малко, колкото си мислите. На студента по право само ще му кажа една дума за нормална професия носеща много пари - НОТАРИУС. Да не говоря за различните мениджъри в банковата система и т.н.

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Сря 09 сеп 2009 18:49

1 НЕ МЕ ПОЗНАВАШ ЗА ДА МЕ ПРЕЦЕНЯШ
2 НЕ СЪМ КАЗАЛ ВСИЧКИ-КАЗАХ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ-АЙДЕ КАЖИ ПРИ УСЛОВИЕ,КАТО МАХНЕМ СПОРТИСТИТЕ И ТАМ ЗВЕЗДИ ОТ ТВ КОЙ МОЖЕ ДА СИ КУПИ КОЛА ЗА 100 БОНА САМО ОТ НОРМАЛНА ЗАПЛАТА.ДО КОЛКОТО ПОМНЯ НАЙ-ВИСОКАТА ЗАПЛАТА ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНА СЕГА В БГ Е 7000 ЛВ И Я ПОЛУЧАВАТ САМО 3 ЧОВЕКА.ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ С ЧЕСТЕН ТРУД МОЖЕ,АКО СЪБИРАШ 20 ГОДИНКИ И ИМАШ 2-3 ФИНАНСОВИ ПРОДУКТА.ЗАПОМНИ,НЕ СЪМ КАЗАЛ ВСИЧКИ,КОИТО КАРАТ ТАКИВА.В МОМЕНТА РАБОТЯ В КОМПАНИЯ С 3400 РАБОТНИКА И ПОВЕЧЕТО ЗАПЛАТИ СА МЕЖДУ 700-1500,А ГОВОРИМ ЗА ФИРМА ОТ СОРТА НА ОМВ,НО НЯМА ДА СПОРЯ.
ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 09 сеп 2009 19:20

Нещото, което ме амбицира да дам мнението си в тази тема са няколко фактора.
Ако човек в момента се бръкне около и малко над 100 000 лв. за кола не взима върха на сладоледа. Да, парите не са никак малко, но реално те не стигат за нещо което да е над средното ниво. Какво разбирам под средно ниво? Ами давам веднага пример - C 320 CDI 4Matic, AUDI A4 Allroud. Тези коли са върхови модели или почти върхови в своя клас, но реално, а тук смятам че всички са съгласни с мен, не са топ моделите на фирмите. Просто такива са нещата в момента. Хубава семейна кола, кола, която не само да те предвижи от т.А до т.Б, а такава, която да те кара да се усмихваш уж без причина докато шофираш е поне 120 000~ 130 000 лв. Пример? Веднага - AUDI A6 3.0 TSI 290 кс. Базова цена в Порше 58 000, но евро. С екстри от рода на хубава навигация, хубави светлини, един спортен пакет, без дори да си помислям за поръчков кожен салон отива над 70 000 евро. Това е реалността. Изобщо не искам да намесвам модели като Пагани, Ламбо, Ферари, Порше и т.н.

Сигурно стана доста объркано, но идеята ми си мисля е ясна - 100 бона (лв.) за средно статистическия българин е недостижима, камо ли да ги даде за кола, но за средната класа в Европа, онази истинската Европа, не е кой знае колко много пари. Да вмъкна какво означава средна класа. Ами това са хора, завършили висше образование, работещи във фирми като наемници (не собственици) и след около 10 тина години работа (т.е. те са на около 33~34 години) са се доказали като професионалисти. За един такъв човек не е никакъв проблем да даде 50 000 евро за кола. Не в брой разбира се, а на лизинг.

Що се отнася до лъскавите коли и нечистите пари в Бг.
Не съм съгласен с колегите. Наистина много трудно в нашата родина човек може да си позволи такива неща, но в никакъв случай не може да кажете, че всеки, който кара кола за 100 000 лв е престъпник.
Лично аз бачкам като наемник. До сега вече близо 14 години. От 1996 г., когато завърших, та до ден днешен работя само по трудови договори и няма лев, на който да не съм си платил всички дължими данъци и осигуровки. Някой ще каже имал си късмет и си попаднал на читави работодатели. Да, ама не. От 1996 г. в продължение на близо 6 г. бачках в Кремиковци, верно в администрацията, но в Кремиковци. Само този, които е работил там може да има представа за каква работна среда говоря. Работил съм за мизерни пари. Повярвайте! Но работих за име. След това друг работодател. Пак 5 години. За повече пари и пак градиш име. И така, за да може после не работодателя да те избира, а ти да избираш работодател.
Купих си кола наскоро за 20 бона на старо. Можех да си купя и чисто нова на лизинг и за около 50 000 лв. Но съм реалист. Не искам да работя за вноските за колата и каското й, а да имам кола, която да карам и да не се притеснявам от къде да извадя пари като в един ден дойде парно 260 лв и ток 150 лв, а седмица след това ме чака вноска за каско 350 лв.
Може с честен труд да постигнеш и тук, в Бг, нещо. Просто трябва да се бачка, а не да се мрънка. Трябва и доста голяма доза търпение.
Б**си лекцията стана.
Хайде наздраве на всички :beer
П.П. До колегата с размера на заплатите, понеже с това се занимавам Човешки ресурси, 7000 лв е добра заплата, но в никакъв случай не е голяма заплата за мениджър в голяма фирма. Толкова, но в евро, реално получават в момента мениджъри в големи компании.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 09 сеп 2009 21:11

Student_pravo написа:... Например представете си, че лицето Х иска кола 700-800 коня..поправете ме ако бъркам но Фолксваген, доколкото аз знам, не предлагат такъв стоков модел...

Student_pravo написа:
brabus написа:...
Би ли ми посочил серийна кола, която е 700~800 кс...

Защо трябва да посоча точно серийна кола? ...

Пич, кефиш! МНОГО! :bowdown

Но и "ценителя" не остава по-назад:
cenitel написа:1 НЕ МЕ ПОЗНАВАШ ЗА ДА МЕ ПРЕЦЕНЯШ
2 НЕ СЪМ КАЗАЛ ВСИЧКИ-КАЗАХ ЕДНА ГОЛЯМА ЧАСТ-АЙДЕ КАЖИ ПРИ УСЛОВИЕ,КАТО МАХНЕМ СПОРТИСТИТЕ И ТАМ ЗВЕЗДИ ОТ ТВ КОЙ МОЖЕ ДА СИ КУПИ КОЛА ЗА 100 БОНА САМО ОТ НОРМАЛНА ЗАПЛАТА.ДО КОЛКОТО ПОМНЯ НАЙ-ВИСОКАТА ЗАПЛАТА ОФИЦИАЛНО ОБЯВЕНА СЕГА В БГ Е 7000 ЛВ И Я ПОЛУЧАВАТ САМО 3 ЧОВЕКА.ЕСТЕСТВЕНО,ЧЕ С ЧЕСТЕН ТРУД МОЖЕ,АКО СЪБИРАШ 20 ГОДИНКИ И ИМАШ 2-3 ФИНАНСОВИ ПРОДУКТА.ЗАПОМНИ,НЕ СЪМ КАЗАЛ ВСИЧКИ,КОИТО КАРАТ ТАКИВА.В МОМЕНТА РАБОТЯ В КОМПАНИЯ С 3400 РАБОТНИКА И ПОВЕЧЕТО ЗАПЛАТИ СА МЕЖДУ 700-1500,А ГОВОРИМ ЗА ФИРМА ОТ СОРТА НА ОМВ,НО НЯМА ДА СПОРЯ.
ЛЕКА ВЕЧЕР НА ВСИЧКИ.

Наистина е добре да не спориш. :mrgreen:

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Сря 09 сеп 2009 23:12

arrougance написа:cenitel и Student_pravo, все съм виждал ограничени и прости хора,ама двамата сте ми фаворити в момента.Тва да ми кажете, че с честен труд не може да си купи човек кола за 60-70 бона, тва е прекалено. И изобщо как ви раждат главичките такива малоумни постове ? По вашата логика всички със скъпи коли давай в панделата да ги вкарваме. Само да ви светна, че хората с нормален и честен доход далеч не са толкова малко, колкото си мислите. На студента по право само ще му кажа една дума за нормална професия носеща много пари - НОТАРИУС. Да не говоря за различните мениджъри в банковата система и т.н.

Ярко изразената ограниченост на сивото ти вещество говори вместо теб, приятелю. Първо, въпреки че допускам че имаш сериозни зрителни проблеми, прочети пак поста ми и обърни внимание, че съм споменал НАД 100 000 ЛВ, а не "60-70 бона". Тук, при наличие на умствен багаж, който за огромно съжаление нямаш, може да си направиш проста сметка, че за да караш и поддържаш кола НАД 100 000 лв (150,200-300-400-500 000), това значи че имаш и също толкова скъп апартамент и като цяло стандарт на живот и огромни постоянни доходи. Защото не вярвам някой да кара кола от 200 бона и да живее в бардак или пък да носи тениски от 15 лв на работа.
За нотариуси и юристи не ми давай примери, защото половина ми роднини и обкръжение са такива, а ти явно хабер понятие си нямаш и от това. Да, познавам няколко изключително печеливши нотариуси, но за твое сведение карат коли от по 20-30 000 лв. В България може да има и много заможни хора, постигнали това с честен труд, но къде забравяш многото пари от наркотиците,проституцията,далаверите? Едва ли хоратаа, постигнали техните доходи с честен труд, могат да се сравняват по брой, численост с тези от тъмния свят. Образно казано ако имаме 5 човека, изкарали парите с честен труд, ще имаме срещу тях 25, изкарали ги с нечестен. И ако не беше така милата ни родина нямаше да е на едно от първите места по корупция, нямаше да има безобразията с източването на еврофондовете и т.н и т.н. Ако гледате новини, ще се досетите за двама господа, които декларират месечни доходи от 2000 лв, а гаражът им е пълен с коли от 50 000 нагоре - забележете КОЛИ в множествено число.
Уважаеми прокурори, от утре не обвинявайте никой трудолюбив, честен български гражданин, който пере пари и се занимава с далавери,корупция. Как Ви дава сърце, та той по цял ден бъхти с пот на челото и си е изкарал парите с абсолютно честен труд.

Имам едно конкретно питане: Искам да си купя кола 600 конски сили. Моля, насочете ме към конкретен модел на Фолксваген, който така да си излиза от завода и да не пипам нищо по него - изкарвам го и под капака имам 600 коня?

Потребителски аватар
arrougance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот arrougance » Чет 10 сеп 2009 1:19

Мен ме издразни тая глупост, че с честен труд не може да се кара хубава кола, нима нормалните хора, не могат да си го позволят ли ?
Директно ти отговарям на въпроса са 600 коньовата кола. Марката VOLKSWAGEN далеч няма за цел да произвежда автомобили с такава мощност. Първо, защото, дори и VOLKSWAGEN да предложат такъв автомобил, търсенето от страна на клиентите няма да отговаря на предлагането, следователно няма да е рентабилно. И второ-клиентите на VOLKSWAGEN са средна класа хора, които един вид търсят народното, а VOLKSWAGEN им предлага именно това. Марката VOLKSWAGEN не би ти предложила автомобил с 600 коня, поради двете причини, които ти обясних по-горе, но компанията VOLKSWAGEN AG ти предлага не само един такъв автомобил, а ти предлага няколко МАРКИ, от които ти да си избереш-BENTLEY, BUGATTI, PORSCHE, AUDI, LAMBORGHINI Кажи ми честно не е ли VOLKSWAGEN върхът на сладоледа, а ?

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 10 сеп 2009 7:28

Аз лично много се кефя на пасат СС. С удоволствие бих го предпочел пред другите коли от този клас.
Но за малко по висок клас мисля че АУДИ цепят мрака.

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Чет 10 сеп 2009 11:33

arrougance написа:Мен ме издразни тая глупост, че с честен труд не може да се кара хубава кола, нима нормалните хора, не могат да си го позволят ли ?
Директно ти отговарям на въпроса са 600 коньовата кола. Марката VOLKSWAGEN далеч няма за цел да произвежда автомобили с такава мощност. Първо, защото, дори и VOLKSWAGEN да предложат такъв автомобил, търсенето от страна на клиентите няма да отговаря на предлагането, следователно няма да е рентабилно. И второ-клиентите на VOLKSWAGEN са средна класа хора, които един вид търсят народното, а VOLKSWAGEN им предлага именно това. Марката VOLKSWAGEN не би ти предложила автомобил с 600 коня, поради двете причини, които ти обясних по-горе, но компанията VOLKSWAGEN AG ти предлага не само един такъв автомобил, а ти предлага няколко МАРКИ, от които ти да си избереш-BENTLEY, BUGATTI, PORSCHE, AUDI, LAMBORGHINI Кажи ми честно не е ли VOLKSWAGEN върхът на сладоледа, а ?

В настоящата тема аз имам впредвид конкретно Фолксваген, а не BENTLEY, BUGATTI, PORSCHE, AUDI, LAMBORGHINI, въпреки че същите са "VW AG". Ако си забелязал, аз също съм зад становището, че ФВ е народна кола, а търсещите тази класа - предимно от средното равнище (не казвам само, а предимно). И ето ти възможно най-кратко обяснение - имам много пари и искам кола 600 коня или над 600 - Фолксваген не може да ми я предложи и си купувам BUGATTI. Е, какво ще карам в крайна сметка - ФВ или BUGATTI? Да, BUGATTI ще е VOLKSWAGEN AG, но доколкото си спомням темата беше ": И все пак струва ли си да даваме над 100 000лв. за VW". Моите становища са конкретно и единствено за VW, а личното ми мнение е,че ако един ден имам толкова пари бих избрал например PORSCHE :)
Поздрави.

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 10 сеп 2009 12:26

ТИ май бъркаш понятията mhihi mhihi mhihi mhihi
Какво общо има кола за определени пари с кола определени конски сили?
Има различни по предназначение автомобили на тоя свят

Потребителски аватар
Student_pravo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Student_pravo » Чет 10 сеп 2009 15:05

По-горе споменах защо намесвам конските сили. Колкото и любима да е марката и на мен и на вас, не може да казваме на черното бяло, а именно че може да предложи всичко за всеки вкус. А и по принцип колите над 500 коня не са по 2000 лв, та затова намесих и финансовия аспект.

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Чет 10 сеп 2009 15:17

темата май безвъзвратно се е запътила в една точно определена посока...

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”