Проблем с духалките за краката на Голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
tonkicha
Автомобил:
Двигател:

Проблем с духалките за краката на Голф 3

Мнениеот tonkicha » Пон 07 сеп 2009 17:28

Проблема е, че духалките за краката изобщо не работят т.е. няма никакъв поток на въздух от там. Иначе горните и за прозореца си работят. Малко допълнителна инфо, ако ще е от полза: '94 година; 1.6 ABU; Внос от Италия; Със климатик (марката е "Diavia"), който мисля че е слаган допълнително, тъй като е със собствена гаранционна книжка.
Някакви идеи, къде и какъв може да е проблема?
Блягодаря предварително, колеги!

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Re: Проблем с духалките за краката на Голф 3

Мнениеот vaso18 » Пон 07 сеп 2009 17:43

отвори ги отдолу в краката виж дали има достъп навътре и да не са запушени,друго което се сещам щом е с климатик има и клапи електрически а съшо да не би да имаш проблем със отварянято на самите клапи трябва да отвориш самите врътки на парното и да видиш дали като въртиш отварят всички клапи но виж ако духа поне леко сигурно е нещо от към клапите.
пък ако ти се прескача и до троян може да дойдеш ще ги направим :beer

Потребителски аватар
trimain
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот trimain » Вто 08 сеп 2009 12:15

освен това, което ти каза колегата провери това копче с което се завърта къде да ти духа да не са му разменени жилата отдолу защото съм имал точно същия проблем

Потребителски аватар
vaikata_milen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaikata_milen » Вто 08 сеп 2009 20:49

колега и при мен беше така проблемът беше в панел4ето отзад където влизат жилата държа4а на едното жило жило се беше сл4упил сваляш панел4ето на 4 видии се държи обръшташ го към теб и с една миша опашка си фиксираш жилотоза да може да отваря напълно клапата към краката поздрави :beer

Потребителски аватар
nkpenkov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nkpenkov » Сря 09 сеп 2009 21:42

извинявам се чи пиша в темета на колегата.
аз имам същия проблем - духалките на краката не духат. отварял съм конзолата където са врътките за парното и доколкото видях няма откачени жила или нещо скъсано.
ако може някой колега да каже колко жила трябва да са закачени отзад на механизма на тази врътка на парното дето нагласяш къде да духа - да не би някое жило да се е откачило от механизма на копчето и да е паднало зад таблото и изобщо да не го виждам?

Потребителски аватар
kabura_m
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kabura_m » Сря 09 сеп 2009 23:37

Добра вечер, Колеги!

При мен нещата не са свързани с отворите за краката, а точно в следващата/последна опция, т.е. да духа към стъклото. Не ще и не ще! Малко предистория : пътувайки вендъж ... в колата замирисва на изгорял Бакелит, бял дим и до там .. спрях, загасих поотмириса се, запалих и отидох директно в най-близкия сервиз. Според майсторите се налагало да се смъква таблото да се подменя някъв компонент - ако не се лъжа самия радиоатор, който отоплява. Смъкнаха всичко прайха квото прайха .. и сега :
- отоплението е под всякво ниво на понятието "топъл въздух", дори и на 4ри духа въздух еднакво топъл с тази, който духа на 1но.
- врътката стига до последната опция, т.е. да духа към стъклата, но имам чуството, че нищо не променя и остава да си духа долу в краката.

Мога ли нещо да направя ... или трябва наистина да се сменя врътката със жилата ? :)

Благодаря Ви предварително! :)

Потребителски аватар
tonkicha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tonkicha » Чет 10 сеп 2009 20:32

Благодаря за предложенията колеги.Не знам кога ще имам време да отворя и да проверя, защото имам много работа, но ще кажа резултати веднага щом мога

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Пет 11 сеп 2009 0:10

Вероятно става дума не за климатик а за климатроник.Понеже при климатик-а няма къде да я има марката Diavia или друга...защото не се налага смяна на оригиналния панел на парното а само набиват вътре един изпарител (климатичен радиатор) и една клапа за циркулация на въздуха само в купето (даже често са и без нея) и това е.Дефакто жила,кожух на парно и т.н. всичко си е оригиналното на Голф-а.
Разликата между климатика и троника е точно в това,че троника няма жила и врътки а само бутончета.Като управлението на това,накъде да вее въздуха става с ел.моторчета или както е на оригиналните с вакуум клапи и частично с ел.моторчета.Както при оригиналните климатроници така и при неоригиналните може да се скапе управлението (контролера) или моторчето и според това в какво положение е изгоряло клапата си остава така и няма движение наникъде.При неоригиналните често се случва да се счупи да кажем захвата на моторчето към клапата и то да си върти ама да не мести нищо и ефекта е същия.
При климатиците пък както и при обикновенното парно без климатик движението на клапите става с жила.Там се чупи или захвата на жилото към панела с врътките отзад (доста чест проблем) или от другата страна - захвата на жилото към клапата.
Както предполагам ви е известно Голф и Пасат имат и друг проблем - изгаря им дунапрена по клапите и остава гола ламарина с кръгли дупки...тогава клапата нека си се мести колкто си иска...въздуха си минава през отворите и си вее където си иска и каквото си иска...причината за слабо веене в краката или на стъклото или за хладко вместо горещо парно.Ама за да се ремонтират трябва да се свали кожуха на парното респективно и таблото и така.
Успех!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”