Умната къща или Хай-тек по нашенски

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 15 яну 2008 16:18

Pichaga написа:
VWGT написа:
wili98 написа:да видиш, как че се топлим на 3 етажа, за 100 лв на месец и ще зе охлаждам
за сонда с термо-помпа ли говорим или друга е технологията, сериозно питам :)

тове е
геотермална вода+слънчеви колектори
ааа е вие за много идеален случай и много пари говорите :), чувал съм за една такава вила в Родопите, изцяло на Геотермално отопление с басейн и тн. още по татово време, но да се върнем на темата с хай-тек джаджите в къщата

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 15 яну 2008 16:48

да вмъкна
келокторите излизат около 4000 лв с сички джаджи и помпи-немско
има и български на 50%

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Вто 15 яну 2008 17:23

Последна промяна от stefi_pavlov на Сря 23 апр 2008 8:45, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
murder
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот murder » Сря 30 яну 2008 13:44

stefi_pavlov написа:http://www.axolute.it/eng/index.html
ето аз се занимавам с автоматизирано управление на всичко което се сетите в къщи включително и управление от GSM, мноо е яко. вече имаме няколко къщи изградени в софия и общто взето много е зарибяващо особено ако имаш средства да го направиш има голями глезотиийки

Колега от колко започват цените :D

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Сря 30 яну 2008 14:02

Pichaga написа:да вмъкна
келокторите излизат около 4000 лв с сички джаджи и помпи-немско
има и български на 50%

И аз да се вмъкна, трябва кладенец, термопомпи и съответната вътрешна инсталация(отоплителни тела, рентабилно конвектори, бойлер) За софия специално в подпочвените води има бая пясък и си трябва и някаква филтрация, че иначе се развалят термопомпите.

Потребителски аватар
stefi_pavlov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот stefi_pavlov » Сря 30 яну 2008 14:04

murder написа:
stefi_pavlov написа:http://www.axolute.it/eng/index.html
ето аз се занимавам с автоматизирано управление на всичко което се сетите в къщи включително и управление от GSM, мноо е яко. вече имаме няколко къщи изградени в софия и общто взето много е зарибяващо особено ако имаш средства да го направиш има голями глезотиийки

Колега от колко започват цените :D

в момента правиме една къща с всичките му глезотии и ще стъпи към 35-40 хил

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 30 яну 2008 15:37

Аре и на жината един чип - и у кюпа към битовите джаджи :wink: mhihi - само Enter и Mute mhihi :stumm spam :stumm :oops:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 26 фев 2008 11:43

ето по какво работя аз сега

нервният център ще е :)

http://tr.asus.com/900/images/products/466/466_l.jpg
http://itbiznes.pl/zdjecia/artykuly/pil ... 5rd1-v.jpg

доста рядко и вече на възраст дъно, за сметка на това има
8канален звук със spdif, optical, чинч изходи и входове, ТВ тунер на Филипс, 2х1394 порта, гигабит мрежа, вградено ати х300 която може да работи паралелно с допълнително поставена външна видео карта в режим допълващ или клониращ десктопа, всякакви видео изходи и входове дистанционно управление ...... това с паралелната работа на вдете видео карти ми е много важно понеже ще ми избегне нуждата от сплитер ще разберете защо по долу.....

от оптичният изход ще излиза сигнал към ресиивър който ще е вързан към буфер и компонентни колони разположени горе в ъглите ...кабелите ще бъдат прокарани в стените и няма да се метлеят наоколо, ще има видео изход към 42 инчово LG LCD монтирано на стената, видео изход 1 ще е към монитор..... останалите два видео изхода ще са за два 17 инчови монитора вградени в стените на всекидневната на който ще се въртят нонстоп снимки, пейзажчета и др ...... светлината в апартамента ще се контролира от компютъра във всички случаи и ако успея да доставя една система на филипс 4096 цвята ще се влияе от стила на музиката и тн. ...... ако не ще заложа на по просто решение, въпреки че не ми се иска ..... .......

безжичната мрежа ще я цъкам с нетгиър продукти защото са красиви и приличат на сапунерки :) .......... камери и видеонаблюдение няма да връзвам защото комплекса си има охрана и видеонаблюдение

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Умната къща или Хай-тек по нашенски

Мнениеот Tyan » Чет 10 сеп 2009 16:06

тааакаааа ...понапреднах ....

системата е почти завършена и до края на месеца се надявам да работи напълно пълноценно....

звук ...... системата е вързана към цифров ресиивър Yamaha RX V765 7.2 канален, но в 5.1 режим понеже все пак е апартамент ....не киносалон ..... звуковият сигнал се предава в Dolbi Digital 5.1 формат по Toslink кабел ....ако не ми хареса ще сменя кодинга с друг....

oбраз .....HD 720 и 1080 пълноценен с хардуерни декодери MPEG2, MPEG4, H.264

Осветление и ел. уреди .... управляват се чрез уред закачен на USB... който безчижно си лафи с контактите .... яко е свежо ...понеже не искам компиро да откачи и да взриви газовия котел и да размрази хладилника за сега ще команди само две филипски лампи метли дето светят готино.....

та така .....скоро ще пусна подробна схема ...за сега само задницата на компира :)
Прикачени файлове
DSC03780.JPG

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 10 сеп 2009 16:54

Липсва ти медия център от рода на попкорн или WD TV (май по-удачен избор). Има доста предимства пред ползването на домашното pc за целта.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 10 сеп 2009 17:08

Tyan написа:понеже не искам компиро да откачи и да взриви газовия котел и да размрази хладилника за сега ще команди само две филипски лампи метли дето светят готино.....

За целта се слагат датчици като термостати които се четат през контролер и се управляват от компа. Няма начин да откачи компа ако има зададени константи за защита.
Писал съм нещо подобно трябва само да се разтърся в предишните сорсове ако ти трябва разбира се. Мисля, че беше нещо свързано с управяляване на машина която затваря капачки на безалкохолно или нещо подобно.
Но като те знам лесно може да си го пренапишеш.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 10 сеп 2009 17:18

Такива медиа центри има вградени вече в някой телевизори ...не ми вършат работа ... иначе са готини ...но не могат да се мерят с приличен мултимдиен компютър ..... :) при все че има такива неща

Изображение

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 10 сеп 2009 17:23

Tyan написа:Такива медиа центри има вградени вече в самите телевизори ...не ми вършат работа ... иначе са готини ...но не могат да се мерят с приличен мултимдиен компютър :) .....

В кой модел например? Говорим за възпроизвеждане на full hd картина и поддръжка на wmv, mkv и avi. Също и възможност да вържеш външен storage. Новия попкорн има и вифи. Аз подобни възможности не съм виждал в нормалните (под 2500лв) телевизори, за по-скъпите не съм се интересувал.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 10 сеп 2009 17:39

Самсуняци някакви с меди@ 2.0 ...връзва се усб хард и си плейваш каквото искаш и подържа всичко понеже вероятно сигмател продават на всички едни и същи неща :) ...или през уирелес се връзваш и стриимваш директно от компир ..... ама не ме грабнаха :)

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 10 сеп 2009 20:54

Мъне, Dustyn може да ти помогне, ако му нямаш координати ще ти ги дам.
Той работеше в такава фирма там, пишеха софтуер за домашна автоматизация.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”