ааа е вие за много идеален случай и много пари говоритеPichaga написа:VWGT написа:за сонда с термо-помпа ли говорим или друга е технологията, сериозно питамwili98 написа:да видиш, как че се топлим на 3 етажа, за 100 лв на месец и ще зе охлаждам
тове е
геотермална вода+слънчеви колектори
Умната къща или Хай-тек по нашенски
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Последна промяна от stefi_pavlov на Сря 23 апр 2008 8:45, променено общо 3 пъти.
- murder
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
stefi_pavlov написа:http://www.axolute.it/eng/index.html
ето аз се занимавам с автоматизирано управление на всичко което се сетите в къщи включително и управление от GSM, мноо е яко. вече имаме няколко къщи изградени в софия и общто взето много е зарибяващо особено ако имаш средства да го направиш има голями глезотиийки
Колега от колко започват цените
Pichaga написа:да вмъкна
келокторите излизат около 4000 лв с сички джаджи и помпи-немско
има и български на 50%
И аз да се вмъкна, трябва кладенец, термопомпи и съответната вътрешна инсталация(отоплителни тела, рентабилно конвектори, бойлер) За софия специално в подпочвените води има бая пясък и си трябва и някаква филтрация, че иначе се развалят термопомпите.
- stefi_pavlov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
murder написа:stefi_pavlov написа:http://www.axolute.it/eng/index.html
ето аз се занимавам с автоматизирано управление на всичко което се сетите в къщи включително и управление от GSM, мноо е яко. вече имаме няколко къщи изградени в софия и общто взето много е зарибяващо особено ако имаш средства да го направиш има голями глезотиийки
Колега от колко започват цените
в момента правиме една къща с всичките му глезотии и ще стъпи към 35-40 хил
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
ето по какво работя аз сега
нервният център ще е
http://tr.asus.com/900/images/products/466/466_l.jpg
http://itbiznes.pl/zdjecia/artykuly/pil ... 5rd1-v.jpg
доста рядко и вече на възраст дъно, за сметка на това има
8канален звук със spdif, optical, чинч изходи и входове, ТВ тунер на Филипс, 2х1394 порта, гигабит мрежа, вградено ати х300 която може да работи паралелно с допълнително поставена външна видео карта в режим допълващ или клониращ десктопа, всякакви видео изходи и входове дистанционно управление ...... това с паралелната работа на вдете видео карти ми е много важно понеже ще ми избегне нуждата от сплитер ще разберете защо по долу.....
от оптичният изход ще излиза сигнал към ресиивър който ще е вързан към буфер и компонентни колони разположени горе в ъглите ...кабелите ще бъдат прокарани в стените и няма да се метлеят наоколо, ще има видео изход към 42 инчово LG LCD монтирано на стената, видео изход 1 ще е към монитор..... останалите два видео изхода ще са за два 17 инчови монитора вградени в стените на всекидневната на който ще се въртят нонстоп снимки, пейзажчета и др ...... светлината в апартамента ще се контролира от компютъра във всички случаи и ако успея да доставя една система на филипс 4096 цвята ще се влияе от стила на музиката и тн. ...... ако не ще заложа на по просто решение, въпреки че не ми се иска ..... .......
безжичната мрежа ще я цъкам с нетгиър продукти защото са красиви и приличат на сапунерки
.......... камери и видеонаблюдение няма да връзвам защото комплекса си има охрана и видеонаблюдение
нервният център ще е
http://tr.asus.com/900/images/products/466/466_l.jpg
http://itbiznes.pl/zdjecia/artykuly/pil ... 5rd1-v.jpg
доста рядко и вече на възраст дъно, за сметка на това има
8канален звук със spdif, optical, чинч изходи и входове, ТВ тунер на Филипс, 2х1394 порта, гигабит мрежа, вградено ати х300 която може да работи паралелно с допълнително поставена външна видео карта в режим допълващ или клониращ десктопа, всякакви видео изходи и входове дистанционно управление ...... това с паралелната работа на вдете видео карти ми е много важно понеже ще ми избегне нуждата от сплитер ще разберете защо по долу.....
от оптичният изход ще излиза сигнал към ресиивър който ще е вързан към буфер и компонентни колони разположени горе в ъглите ...кабелите ще бъдат прокарани в стените и няма да се метлеят наоколо, ще има видео изход към 42 инчово LG LCD монтирано на стената, видео изход 1 ще е към монитор..... останалите два видео изхода ще са за два 17 инчови монитора вградени в стените на всекидневната на който ще се въртят нонстоп снимки, пейзажчета и др ...... светлината в апартамента ще се контролира от компютъра във всички случаи и ако успея да доставя една система на филипс 4096 цвята ще се влияе от стила на музиката и тн. ...... ако не ще заложа на по просто решение, въпреки че не ми се иска ..... .......
безжичната мрежа ще я цъкам с нетгиър продукти защото са красиви и приличат на сапунерки
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Умната къща или Хай-тек по нашенски
тааакаааа ...понапреднах ....
системата е почти завършена и до края на месеца се надявам да работи напълно пълноценно....
звук ...... системата е вързана към цифров ресиивър Yamaha RX V765 7.2 канален, но в 5.1 режим понеже все пак е апартамент ....не киносалон ..... звуковият сигнал се предава в Dolbi Digital 5.1 формат по Toslink кабел ....ако не ми хареса ще сменя кодинга с друг....
oбраз .....HD 720 и 1080 пълноценен с хардуерни декодери MPEG2, MPEG4, H.264
Осветление и ел. уреди .... управляват се чрез уред закачен на USB... който безчижно си лафи с контактите .... яко е свежо ...понеже не искам компиро да откачи и да взриви газовия котел и да размрази хладилника за сега ще команди само две филипски лампи метли дето светят готино.....
та така .....скоро ще пусна подробна схема ...за сега само задницата на компира
системата е почти завършена и до края на месеца се надявам да работи напълно пълноценно....
звук ...... системата е вързана към цифров ресиивър Yamaha RX V765 7.2 канален, но в 5.1 режим понеже все пак е апартамент ....не киносалон ..... звуковият сигнал се предава в Dolbi Digital 5.1 формат по Toslink кабел ....ако не ми хареса ще сменя кодинга с друг....
oбраз .....HD 720 и 1080 пълноценен с хардуерни декодери MPEG2, MPEG4, H.264
Осветление и ел. уреди .... управляват се чрез уред закачен на USB... който безчижно си лафи с контактите .... яко е свежо ...понеже не искам компиро да откачи и да взриви газовия котел и да размрази хладилника за сега ще команди само две филипски лампи метли дето светят готино.....
та така .....скоро ще пусна подробна схема ...за сега само задницата на компира
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Липсва ти медия център от рода на попкорн или WD TV (май по-удачен избор). Има доста предимства пред ползването на домашното pc за целта.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Tyan написа:понеже не искам компиро да откачи и да взриви газовия котел и да размрази хладилника за сега ще команди само две филипски лампи метли дето светят готино.....
За целта се слагат датчици като термостати които се четат през контролер и се управляват от компа. Няма начин да откачи компа ако има зададени константи за защита.
Писал съм нещо подобно трябва само да се разтърся в предишните сорсове ако ти трябва разбира се. Мисля, че беше нещо свързано с управяляване на машина която затваря капачки на безалкохолно или нещо подобно.
Но като те знам лесно може да си го пренапишеш.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Такива медиа центри има вградени вече в някой телевизори ...не ми вършат работа ... иначе са готини ...но не могат да се мерят с приличен мултимдиен компютър .....
при все че има такива неща

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Tyan написа:Такива медиа центри има вградени вече в самите телевизори ...не ми вършат работа ... иначе са готини ...но не могат да се мерят с приличен мултимдиен компютър.....
В кой модел например? Говорим за възпроизвеждане на full hd картина и поддръжка на wmv, mkv и avi. Също и възможност да вържеш външен storage. Новия попкорн има и вифи. Аз подобни възможности не съм виждал в нормалните (под 2500лв) телевизори, за по-скъпите не съм се интересувал.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Самсуняци някакви с меди@ 2.0 ...връзва се усб хард и си плейваш каквото искаш и подържа всичко понеже вероятно сигмател продават на всички едни и същи неща
...или през уирелес се връзваш и стриимваш директно от компир ..... ама не ме грабнаха 
- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Мъне, Dustyn може да ти помогне, ако му нямаш координати ще ти ги дам.
Той работеше в такава фирма там, пишеха софтуер за домашна автоматизация.
Той работеше в такава фирма там, пишеха софтуер за домашна автоматизация.
Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”