Volkswagen уцели «гредата»

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Нед 02 апр 2006 21:07

С последната си рекламна кампания в Щатите, предназначена за испаноговорящите американци, известната немска фирма уцели направо «гредата», като предизвика сериозен сканадал. Представителите на фирмата дори бяха принудени да свалят от билбордовете рекламните си афиши заради невероятното море от протести.
Рекламата на новия VW Golf GTI 2006 е базирана върху използването на популярния герой от мултфилмите – мишлето Спиди Гонзалес. Клипът с него може да бъде видян на адрес: www.germancarblog.com. Мишлето не е проблемът, а невидяната от рекламаджиите «мина», заложена в използвания за колата слоган - Turbo-Cojones.
В буквален превод от испански "cojones" означава "тестиси", но в съвремения американски език думата се използва в преносно значение, като «силен нрав», «дързък характер». Явно жителите на района Малката Хавана в Майями не са били толкова наясно със съвременните промени в езика, както рекламаджиите, и целият район, населен предимно с мексиканци и кубинци, е възприел рекламния лозунг като обида.
Това не е първият «екстравагантен» рекламен ход на VW на американския пазар – предишната рекламна кампания беше базирана на странно смесен англо-германски жаргон и използването на образа на секс-блондинката Хелга, облечена в кожено супер-мини и високи ботуши. Тази реклама може да видите на адрес - http://www.youtube.com/watch?v=SPQp7HJWVdg .

Изображение
:lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Нед 02 апр 2006 21:19

колега някакъв по директен линк към рекламата с тестисите и Спийди имаш ли?!или дай инструкциии че съм малко кьоравв и не го открих.иначе наистина им е особена рекламната кампания за САЩ обаче мен ме кефи като че ли. 8)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 02 апр 2006 22:20

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 02 апр 2006 22:26

Хахах Рекламите са много добри :) Измислени са добре , но явно са проблемни :( Щом Спиди опря до нас... работата е ясна : vw fen

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 02 апр 2006 22:29

Жалко, рекламката е свежа :D

Потребителски аватар
CellNet ™
Sheriff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот CellNet ™ » Нед 02 апр 2006 22:31

Само не мога да разбера защо са бели на цвят автомобилите от рекламите :roll:

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 02 апр 2006 22:37

CellNet ™ написа:Само не мога да разбера защо са бели на цвят автомобилите от рекламите :roll:

Еее че какво против белите автомобили :gruebel :a boi de

Потребителски аватар
ANNIHILATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ANNIHILATOR » Нед 02 апр 2006 22:48

Мене пък много ме изкефи рекламата по Discovery. Едно лапе се заглежда по каки. Идеята предполагам, е че: Може да е малък но не му пречи да си мисли за големи неща. :)

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 02 апр 2006 22:53

ANNIHILATOR написа:Мене пък много ме изкефи рекламата по Discovery. Едно лапе се заглежда по каки. Идеята предполагам, е че: Може да е малък но не му пречи да си мисли за големи неща. :)

Тая реклама е много странна... аз малко не я разбирам , но щом е за Г5 знчи е добра :twisted:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”