Отново за застраховките или как отново ни прекарват

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Re: Отново за застраховките или как отново ни прекарват

Мнениеот nero » Пет 31 мар 2006 13:53

didko написа:Направо съм бесен, вчера след работа отивам да си направя втората вноска на застраховката ГО и познайте какво ми се случи: давам си аз 24лв а мацето с учтив глас ми казва че и дължа още 1,40лв. :screwy :screwy :screwy аз и викам за какво нали нямаше оскъпяване на застраховката дори и след като е на изплащане на 4 равни вноски???а отговорът: за стикерчето, което се лепва на предното стъкло. Ок а тогава след като съм направил годишна застраховка защо не ми даде стикерче за цялата година какви са тия глупусти на по 3 месеца аз да търкам стъклото като идиот и да лепя нов стикер. Ако знаех още в самото начало щях да отида направо при друг застраховател и да броя паричките за цалата година а и щеше да ми излезне по евтинко, ама нейсе.....
P.S. Всички ли застрахователни компании процедират по този начин или само моята (няма да и споменавам името).

Значи и аз правя застраховки към всички компании, но това за стикерите е вярно за ЕвроИнс. Така е и аз взимам по 1,40 за стикери, колежката не си го е измислила .... това е политика на компанията а не на агентите.

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пет 31 мар 2006 14:03

Значи и аз правя застраховки към всички компании, но това за стикерите е вярно за ЕвроИнс. Така е и аз взимам по 1,40 за стикери, колежката не си го е измислила .... това е политика на компанията а не на агентите.[/quote]

Ок, но не мислиш ли че ние клиентите имаме право да знаем за тази незначителна подробност преди да си направим застраховката а не постфактум да научаваме. След като и ти правиш застраховки може би ще ми разясниш защо след като полицата ми е за годишна застраховка ми щракат стикерчето само за периода за който съм направил вноската. И по тази логика в края на юни месец когато ми излиза и другата вноска не я платя а се обърна към друга компания какво следва?
Извинявай за тона но наистина не ми стана приятно когато разбрах за тази малка подробност......

Потребителски аватар
WDW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот WDW » Пет 31 мар 2006 14:20

Ми защо като ти изтече периода не минеш към друга компания ?
Какво ти пречи ??
Аз като съвестно Момченце си признах пред агента ми,че имам ПТП и сътвето застраховката ми 36 лв. за трите месеца! А на татко ми 20 лв.!
Е защо да ги давам тия пари? До година се правя на чист и взимам минималната застраховка! И колата ще си я пиша 850 кубика, та да мина в долната графа!

За стикерче 1,40 лв !!!!! Е*АТИ ТЪПОТИЯТА! ВСЕКИ ГЛЕДА ДА ТЕ ПРЕКАРА НЯКАК!

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пет 31 мар 2006 15:17

[quote="WDW"]Ми защо като ти изтече периода не минеш към друга компания ?
Какво ти пречи ??

Точно това смятам и да направя ама не знам тия от евроинс да не ме накарат по някакъв начин да им плащам вноските че тогава ще стане една :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Как здравна каса събира на хорицата паричките за здравно осигуряване със задна дата. Все пак живеем в бг.

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Пет 31 мар 2006 15:49

didko написа:
Точно това смятам и да направя ама не знам тия от евроинс да не ме накарат по някакъв начин да им плащам вноските че тогава ще стане една :banghead: :banghead: :banghead: :banghead: Как здравна каса събира на хорицата паричките за здравно осигуряване със задна дата. Все пак живеем в бг.

Не би трябвало да имаш проблем, след като не си платиш те ще прекратят полицата, просто по този начин заобикалят закона , а именно че ГО неможе да се прави за по малко от година с изключение на определени случаи( новорегистрирани коли и т.н.), направи си ГО в друга компания, могат да ти я направят за 1г. т.е. не до края на 2006, ами до едикой си месец 2007г.

Onufri
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Onufri » Пет 31 мар 2006 22:31

didko, аз работя в застрахователна компания и знам, че цената на стикера се калкулира в премията за ГО и не се заплаща отделно.
Мога да те посъветвам да напишеш жалба до Комисията за Финансов Надзор. Въобще хора, съветвам ви, имате ли проблеми със застрахователна компания - пишете жалби до КФН-то. Мнооого яко са ни напънали от там за спазване на срокове при плащане на щети, за бързо обработване на жалби от страна на гражданите и т.н.

bobidi - не заблуждавай човека (сигурен съм, че не е нарочно). Гражданската Отговорност не може да бъде до "...ами до едикой си месец 2007г". ГО-то може да бъде до края на 2006 (с преминаване в друга година можеше 2005, но за тази година го отмениха), но това не пречи didko да си прекрати ГО-то (не е нужно да даваш някакви обяснения за това) и никой няма да те кара да плащаш оставащите вноски.

KOKO ГЕОРГИЕВ

Мнениеот KOKO ГЕОРГИЕВ » Съб 01 апр 2006 13:37

blacki написа: А забравих че имам и безплатен преглед към СБА. :wink: :lol: :shock
Не е безплатен, а се плащат 4.50 лв. Освен това в Люлин ме върнаха защото в 14.00 имали 7 чакащи автомобила. Като сметна изгорения бензин и нервите по-добре да си бях минал за 20 лв наблизо. :(

bobidi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bobidi » Съб 01 апр 2006 14:28

Onufri написа:bobidi - не заблуждавай човека (сигурен съм, че не е нарочно). Гражданската Отговорност не може да бъде до "...ами до едикой си месец 2007г". ГО-то може да бъде до края на 2006 (с преминаване в друга година можеше 2005, но за тази година го отмениха), но това не пречи didko да си прекрати ГО-то (не е нужно да даваш някакви обяснения за това) и никой няма да те кара да плащаш оставащите вноски.

Съжалявам незнаех че са го махнали, а я кажи щом са го махнали мойта като изтича 10.2006. ще ме накарат да си платя за 2 месеца ли до края на 2006, и после наново от 1.2007.

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Нед 02 апр 2006 18:01

Ок, но не мислиш ли че ние клиентите имаме право да знаем за тази незначителна подробност преди да си направим застраховката а не постфактум да научаваме. След като и ти правиш застраховки може би ще ми разясниш защо след като полицата ми е за годишна застраховка ми щракат стикерчето само за периода за който съм направил вноската. И по тази логика в края на юни месец когато ми излиза и другата вноска не я платя а се обърна към друга компания какво следва?
Извинявай за тона но наистина не ми стана приятно когато разбрах за тази малка подробност.....

Така за тази незначителна подробност както е наричаш ние агентите имаме най-малка вина поради простата причина че това го научихме когато доиде време да подновяваме полиците след като взеха да изтичат трите месеца. Поне при мен и за всичките 250-300 колеги-агенти които сме в офиса е така. Ако някои не вярва мога да приложа всички инструкции дадени ми черно на бяло преди нова година (когато започва кампанията) и новите инструкции след това. Виновните за мен са не агентите а самите компании които си правят каквото искат за съжаление :(

didko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот didko » Пон 03 апр 2006 7:47

Onufri написа:didko, аз работя в застрахователна компания и знам, че цената на стикера се калкулира в премията за ГО и не се заплаща отделно.
Мога да те посъветвам да напишеш жалба до Комисията за Финансов Надзор. Въобще хора, съветвам ви, имате ли проблеми със застрахователна компания - пишете жалби до КФН-то. Мнооого яко са ни напънали от там за спазване на срокове при плащане на щети, за бързо обработване на жалби от страна на гражданите и т.н.

Здравей Onufri, ще те послушам и ще драсна една жалба до КФН, пък да видиме какво ще се получи. Разбира се щом имам някакъв резултат ще пиша.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Пон 03 апр 2006 11:27

Не се занимавайте изобщо с Евроинс!!!
Отсвирвайте ги до де е време :!: Утре недай си боже стане сериозна беля и те не платят :?: Другият застаховател ще съди до дупка :?

Върни се в “ОФФ-Топик - други”