Изключване на мигачите от волана след завой.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
pnss
Автомобил:
Двигател:

Изключване на мигачите от волана след завой.

Мнениеот pnss » Пон 14 сеп 2009 12:57

Става дума за Голф 2. Воланът й е сменен с друг и мигачите не се изключваха след завой от волана, но аз намерих начин да се направят така, че да се изключват като се сложи нещо като болче отстрани на шлиците и то да бутва онова бялото копченце дето излиза като се включи ляв или десен мигач. Аз опитах, става, но не знам заводски на кое място точно са тези зъбчета дето са на волана и изключват мигача. Така, че искам да запитам дали някой има примерно снимка на фланеца отдолу на заводски волан за Голф 2. :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Изключване на мигачите от волана след завой.

Мнениеот zdravko_jett » Пон 14 сеп 2009 16:30

ако си го навил вече болтчето пробваи само да завърташ самия волан да не направиш един куп дупки от болтчета по задната страна и пробваш на място как изключва и чак тогава мести болта на подходящото място

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Пон 14 сеп 2009 16:37

Ама то работи. Изключва мигачите. Но имам предвид на кое място по окръжността да поставя болчето. В смисъл едно болтче ли трябва да бъде и къде или две трябва да са, ако са две дали да са едно срещу друго или трябва да са примерно едното от горната страна другото от долната страна. Аз това не знам, затова исках някой да ми каже на кое място трябва да са. Иначе аз разстоянието от шлиците до копченцето го знам. :)

Потребителски аватар
Pavcho2
Автомобил: Golf Mk4 GTI
Двигател: 1798 Т AGU custom intake
Контакти:

Мнениеот Pavcho2 » Пон 14 сеп 2009 18:06

Колега съветвам по- добре пробвай с почистване на лостчето без болтчета защото, онзи ден се опитвах да си включа пръскалките и установих, че е от едната пластина натиснах я 2-3 пъти с отверка и в един момент отверката ми се хлъзна и дадох на късо по жиците надолу - резултата беше 25 амперов бушон можеше и да не е само бушон. Та с тези болтчета и винтчета внимавай там са силови тоци.

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Пон 14 сеп 2009 19:18

Не можах да разбера за какво почистване става дума :?:

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 сеп 2009 15:44

колега аз моето зъбче дето изключва мигачите съм го направил да стои от дясно ако искаш пробвай и ти

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Вто 15 сеп 2009 17:03

Това на волана ли е отдясно. То може ли да му се сменя мястото. Ами примерно на 90 градъсов завой като завиеш и върнеш волана кога изключва мигача, когато го върнеш до почти направо да са гумите или малко като го върнеш и изключва?

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Вто 15 сеп 2009 18:15

колега аз съм с малко воланче и фланец и на фланеца има зъб които е да изключва мигачите и моя зъб дето изклщчва мигача седи от дясната страна и ми харесва как изключва мисля че е нормално ти нали навиваше болтче и питаше куде трябва да се намира имах лада преди и ми се струва че на неиния волан се местеше тва за изключването абе ако не ожеш да ме разбереш какво ти обяснявам ми пиши на лични ще измисля да ти пратя нещо на личните да ти нарисувам как стои това понеже друго е като го видищ

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Сря 16 сеп 2009 18:19

Абе аз забелязах, че не изключва десния мигач. А то бялото чопче дето излиза не се прибираше напълно и едното болтче го е изхабило малко и сега извадих дясното болтче и остана едно само отляво. За сега изключва ама ако спре трябва да търся чопче и да го сменя ама не знам дали ще намеря или ще трябва цял ключ.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Чет 17 сеп 2009 19:02

само чопче няма да намериш, сложи си заводски волан не се занимавай с глупости, а ключа е 25-30 лева нов(китайски)

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Чет 17 сеп 2009 19:21

Не бе той волана не е някакъв спортен или от този род ами си е съвсем стандартен ама така е купена колата. То нов ключ кой знае колко струва (оригинален), ама то вече оригинални части трудно се намират.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Чет 17 сеп 2009 19:34

ами примерно, вземи си друг волан, щом толкова те дразни НЕизключването на мигачите. не са скъпи, 15-20 лева

pnss
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pnss » Чет 17 сеп 2009 19:59

Ами то до преди 2 месеца трябваше с ръка да се изключва и сега аз намерих начин така да се изключват. За сега е добре ама да видим колко ще отиде. :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”