Проблем в кормилната уредба при vw vento - гасне при завой
Проблем в кормилната уредба при vw vento - гасне при завой
Здравейте колеги!Наскоро си купих едно венто 93 година.Проблема ми е следният:КОГАТО ЗАВИВАМ ПЪЛЕН ЛЯВ ИЛИ ДЕСЕН И ДВИГАТЕЛЯ Е НА ОБОРОТИ-УГАСВА.АКО МУ ДАМ МАЛКО ГАЗ (НАД 1300 ОБОРОТА) ДЪРЖИ.НЕ СЕ ЧУВА НИКАКВО ТРАКАНЕ НА ХИДРАВЛИЧНАТА ПОМПА.Моля ако някой знае нещо да сподели.Предварително ви благодаря!
- nikolai_an
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем в кормилната уредба при vw vento - гасне при завой
като за начало провери ремъка,които върти хидравличната помпа да не е хлабав.....
Ники не е от ремъка.Ако някой знае повече да пише.Ще съм му благодарен.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Хидравличната помпа може да блокира в крайно положение (има клапан,който ако не работи се получава така) и тогава ако не супее да превърти ремъка (силно натегнат) двигателя гасне.Същото се получава и ако не работи добре компенсирането на празния ход понеже при хидравликите се получава проблема при крайно положение да затормозяват двигателя.
Пробвай да свлаиш ремъка на хидравликата и виж дали ще има проблема...ама се съмнявам
Съответно ако го няма проблема виж каквос е случва...остави ремъка на пмпата мъничко по-хлабав и виж катоз аъвритш в крайно положение дали ще изцявили ремъка а помпата ще спре да се върти или двигателя пак ще угасне.
Ако пак угасне тогава вече търси проблема в компенасцията на празния ход...което според двигателя се реализира по различен начин.
Ако не ти е ясно за какво ти говоря потърси майстор тук и дейставйте - Цък
Пробвай да свлаиш ремъка на хидравликата и виж дали ще има проблема...ама се съмнявам
Съответно ако го няма проблема виж каквос е случва...остави ремъка на пмпата мъничко по-хлабав и виж катоз аъвритш в крайно положение дали ще изцявили ремъка а помпата ще спре да се върти или двигателя пак ще угасне.
Ако пак угасне тогава вече търси проблема в компенасцията на празния ход...което според двигателя се реализира по различен начин.
Ако не ти е ясно за какво ти говоря потърси майстор тук и дейставйте - Цък
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
а случайно да е на газ ? LPG?
Да братле!На газ я карам.Ама не можах да разбера за таз компенсация на празния ход, как се регулира?Инак ако е от помпата сигурно трябва да купувам нова
(около 200 -300 лева)
Двигателят ми е ABU 55 kW, 1.6 мотор.
- nikolai_1
- Автомобил:
- Двигател:
И аз го имам същия проблем когато е студена -Golf 2 обаче ми гасне само при десен завой.
Казаха ми, че било от газовата и по-точно от изпаритела мембрани и чудесии разни ... още не сам се хващал да го правя .
Казаха ми, че било от газовата и по-точно от изпаритела мембрани и чудесии разни ... още не сам се хващал да го правя .
Едва ли ще е от газовото.Според мене при пълно завъртане на волана в коя да е посока,тогава помпата вдига най-голямо налягане(хидравличната помпа) и като е натегнат ремъка и оборотите на двигателя са ниски самата помпа гаси двигателя.Така си го обяснавам аз.За това исках да разбера на някой случвало ли му се е такова нещо и ако да как е отстранил проблема.Мисля че голф 3 е по същият начин кормилното устройство(ако не са и еднакви с венто).Моля помогнете!
- krasio00o
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: ADR 1998
Как са оборотите на газ и на бензин гасне ли ти?
- nikolai_1
- Автомобил:
- Двигател:
Vasko4 написа:Едва ли ще е от газовото.Според мене при пълно завъртане на волана в коя да е посока,тогава помпата вдига най-голямо налягане(хидравличната помпа) и като е натегнат ремъка и оборотите на двигателя са ниски самата помпа гаси двигателя.Така си го обяснавам аз.За това исках да разбера на някой случвало ли му се е такова нещо и ако да как е отстранил проблема.Мисля че голф 3 е по същият начин кормилното устройство(ако не са и еднакви с венто).Моля помогнете!
Ем то хубаво ама аз нямам хидравлика
А на бензин не съм я пробвал щото имам и друг проблем-нямам смукач (прецака се)
Колега щом не можеш да я провериш на бензин помисли и над варианта проблема наистина да е в газовата.Само в движение ли го прави? Ако е така може да са заминали мембраните и като се накланя в двета посоки според местоположението на изпарителя да пуска повече и да дави или да я затваря и да има недостиг на гориво. Пробвай на мен това ми се е случвало 
Провери и ел.връзките на клапаните на газта(окис ,хлабаво)
Днеска установих ,че и на бензин ми го прави същият номер.Двигателя гасне ,като завивам в крайни положения на място (когато не давам газ-двигателя е на обороти)
- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е клапанчето - това е малкия дявол, стига му и не много силно чукване по помпата - при смяна на ремъка - и блокира... Вътре не се бърка с метал, а с нещо по-меко с подходящ диаметър, трябва да се движи леко - да си "тропка" като го разклащаш... Ако си добре с руския виж тука: http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... s&hl=&st=0
ГУР=Гидроусилитель руля...
ГУР=Гидроусилитель руля...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”