Помощ при купуване на автомобил

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ivan212
Автомобил:
Двигател:

Помощ при купуване на автомобил

Мнениеот ivan212 » Пон 14 сеп 2009 14:06

Здравейте. За пръв път пиша в прекрасния ви форум но тези дни може да започна да пиша по-често :)
Значи решили сме със съпругата ми да си купим една малка градска кола и сме се спряли на избор между Фолкваген Поло или Пежо 206. Гледам обявите по интернет и реших да дойдем до София от там да я вземем защото има по-голям избор отколкото в другите градове. Дали ще вземем Фолксваген или Пежо ще решим на място защото така на картинка като я гледаш колата нищо не можеш да прецениш. Проблема ми е следния - нищо не разбирам от коли. Мога да я харесам на външен вид но дали колата става или не изобщо не мога да преценя.
Молбата ми е следната - ако изберем Фолксваген къде в София можем да го закараме (преди да го купим) да го прегледат основно и да ни кажат дали е здрав двигателя и ходовата част. Можете ли да ми дадете адреси и телефони на някакви сервизи в които можем да разчитаме че ще ни направят добра диагностика на колата. На частен сервиз ли да я водим или в официалния сервиз на Фолксваген. Изобщо дайте ми някакъв акъл кой и къде може да види колата преди да я купя дали става нещо от нея или не. Дори ще съм доволен ако можем да се уговорим с някой майстор да я види на място в автокъщата с мен и след това ако трябва да я караме някъде. Консултантските услуги естествено се заплащат :)
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Re: Помощ при купуване на автомобил

Мнениеот moimoimoi » Пон 14 сеп 2009 19:07

колега уточни какво поло искаш ,от коя година
или кажи от този линк кое е http://catalog.auto.ru/catalog/cars/volkswagen/polo/
предполагам става дума за модела 9N произвеждан в периода1999-2003
от гамата двигатели най ми допада 1.9 SDI,няма турбини и други неща за разваляне
от бензиновите двигатели не ми допада никой,1.2 е с 3 цилиндъра :screwy ,1.4 16v не че е лош ама да даваш по 400 лева за обслужване-ремъци ролки и т.н. за кола75-100 коня ми се струва много/за сравнение голф2 112 коня 1.8 8v-смяна на ремъци и ролка + труд-100лева/

и поогледай първо автокъщите в стара загора-има голям избор,покарай няколко коли,или си потърси тук в форума

Потребителски аватар
the driver
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the driver » Пон 14 сеп 2009 19:17

ivan212 написа:Здравейте. За пръв път пиша в прекрасния ви форум но тези дни може да започна да пиша по-често :)
Значи решили сме със съпругата ми да си купим една малка градска кола и сме се спряли на избор между Фолкваген Поло или Пежо 206. Гледам обявите по интернет и реших да дойдем до София от там да я вземем защото има по-голям избор отколкото в другите градове. Дали ще вземем Фолксваген или Пежо ще решим на място защото така на картинка като я гледаш колата нищо не можеш да прецениш. Проблема ми е следния - нищо не разбирам от коли. Мога да я харесам на външен вид но дали колата става или не изобщо не мога да преценя.
Молбата ми е следната - ако изберем Фолксваген къде в София можем да го закараме (преди да го купим) да го прегледат основно и да ни кажат дали е здрав двигателя и ходовата част. Можете ли да ми дадете адреси и телефони на някакви сервизи в които можем да разчитаме че ще ни направят добра диагностика на колата. На частен сервиз ли да я водим или в официалния сервиз на Фолксваген. Изобщо дайте ми някакъв акъл кой и къде може да види колата преди да я купя дали става нещо от нея или не. Дори ще съм доволен ако можем да се уговорим с някой майстор да я види на място в автокъщата с мен и след това ако трябва да я караме някъде. Консултантските услуги естествено се заплащат :)
Благодаря предварително.

Гледам че си от Стара Загора. Първо мини през авто къщите по околовръстното , там където е надлеза за Реднево. Колите са по-евтини отколокото до АТЗ-то. Иначе най-евтините коли и с най-голяма отстъпка са във Враца, Дупница, Русе. Свалят до 2000лв за кола от 6000лв . Има и Пежо 206 за 3200лв 1.4 i от 1999g/ Враца/.
За избор на градска кола, 206 е много по-добрия вариянт и по визия и динамика и икономичност. Малките коли лесно се подържат. Ако решите да смените марките, се ориентирай към Мазда 323 или Тойота . Така и обикаляте за кола, пробвай и японска, за да разбереш разликата с европейската ...

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Пон 14 сеп 2009 19:19

Колега в Ст. Загора малко ли автокъщи има ? Отиди, разгледай, покарай. Тук също има места на които можеш да я закараш и да ти я прегледат основно, а вече ако не успееш да намериш подходяща търси в София или където и да било другаде :да:

ivan212
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan212 » Пон 14 сеп 2009 21:35

Weezy написа:Колега в Ст. Загора малко ли автокъщи има ? Отиди, разгледай, покарай.

Ами има автокъщи в Ст. Загора не е като да няма обаче всички ми казват че в Ст. Загора цените били поне с 1 000 лв. по-високи от Пловдив или София да кажем. Не знам дали е вярно но от много места го чувам това. Освен това в София има много по-богат избор.
Не знам ... вие кажете - заслужава ли си да бия пътя до София да си купя по-евтина кола или в Ст. Загора цените са същите като в София. До Дупница и други градове не ми се ходи. Много ми е далеч ...

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Вто 15 сеп 2009 9:42

Предупреждавам, че долното е лично мнение и не искам да ангажирам никого с него!

Никак не съм фен на кола нов внос.
Подобна покупка е свързана със страшно много разходи над пазарната цена. Регистрации, застраховки, екотакси, данъци, пълно обслужване спешни ремонти и тн.
Колите нов внос, са напудрени, измити, фукани с всякакви добавки само и само да докарат търговски вид и е твърде вероятно съвсем скоро след покупката да се окаже, че не си придобил това което си искал. Разбира се тук нещата са на късмет, но моя горчив опит с новия внос сочи вече описаното.

Защо предпочитам да си купя вече регистрирана и карана в България кола?
Първо ми отпадат разходите по регистрация. В повечето случаи всичко около колата е платено (каско, гражданска и тн). Повечето частни лица не са професионални продавачи и не могат да прикрият евентуални проблеми по колата. Частното лице е много по-склонно на пазарлъци, проверки в сервизи и тн. от търговеца.
Личният контакт с директния собственик е допълнителен плюс. Лесно можеш да си направиш изводите човекът дали е мърляч или не...
За финал ще спомена, че в тази криза хората се хванаха за главата. Момента е изключително удобен за покупка на кола. Народа масово си продава колите на безценица и си е оферта да имаш пара в джоба за такива покупки.

Помоли твой приятел, познат или просто някой механик да те придружи на огледа за да получиш реална оценка за автомобила който ще купуваш. Не се хващай на номера "Сега ще те заведа при един майстор да я види и да ти каже дали всичко е ок". Намери си свой майстор!

В общи линии кола която макар и малко е обслужвана от колкото да взема нов внос за която нищо не зная...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Вто 15 сеп 2009 10:36

Потвърждавам написаното от колегата красавец горе!

ivan212 написа:Ами има автокъщи в Ст. Загора не е като да няма обаче всички ми казват че в Ст. Загора цените били поне с 1 000 лв. по-високи от Пловдив или София да кажем. Не знам дали е вярно но от много места го чувам това. Освен това в София има много по-богат избор.

Лично мое мнение е, че колите особенно в горубляне са по високи. То не стига и това ами и са супер нахални.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Вто 15 сеп 2009 11:18

Здрасти :)

Според мен в София май няма много много за гледане на коли. На Горубляне не ходете, или отидете, но не купувайте, ами само гледайте за да влезнете в час :)
Отидете на Дупница, там сякаш наистина е малко по-евтино, а всъщност има и повече избор.

Относно избора, не че форум на VW, ама аз предлагам Поло-то да изберете, въпреки, че ако жена ти е иска пежото, вземи него! Иначе бях чел някъде, в топ гиър ли, ауто билд ли, не помня, но пишеше за тия пежа че окачването им било манджа с грозде и не било евтино, докато Поло-то, ако е този модел http://www.autoviva.org/wp-content/gall ... i-75hp.jpg или този http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... o_6N_(Side).jpg/800px-VW_Polo_6N_(Side).jpg За мен това са двете най-здрави поло-та, но имайте предвид че държат цени. Има защо :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 15 сеп 2009 14:16

Вярно е че в нашия регион Стара Загора-Сливен-Бургас са най-скъпи автомобилите. Вчера гледах един бос Пасат 98, 1,9ТДИ(АФН двигател) за скромните 7700лв без БКП.

Напълно съм съгласен с грозника щом не "робувате " на марки, влезте във форумите почетете малко слабости, често срещани проблеми и най-важното как се отстраняват ($$$), какво изисква подръжката.

Напълно споделям мнението на грозника, кола която не е нов внос е малко-по-добър избор, няма екотакси, и т.н.
Какво като е карана в България. А за Горублане - да много коли обаче не са стока.
За Дупница не знам как стой положението.
За хубава кола трябва доста обикаляне, сравняване и т.н.
Най-добре в мобилето или в. "Автопазар" и частните обяви.

Успех с покупката!

Потребителски аватар
Geleto
Автомобил: Passat B4
Двигател: 1.8 MI 1994
Контакти:

Мнениеот Geleto » Вто 15 сеп 2009 14:22

Разберете се с тоя малчуган http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=104462 за оглед на колата! Няма да сбъркаш! Помагал е на много хора!!!

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Вто 15 сеп 2009 20:36

Кола от Дупница не бих си купил :idea: Има защо да са по евтини....
velinsl каква е нормалната цена на б5 98ма АФН според теб? Не ми казвай са, че има и по 6000 лева щото знам, че има ама тия не ги ям аз

ivan212
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan212 » Вто 15 сеп 2009 21:52

Geleto написа:Разберете се с тоя малчуган http://www.vwclub.bg/forum/memberlist.php?mode=viewprofile&u=104462 за оглед на колата! Няма да сбъркаш! Помагал е на много хора!!!

Благодаря ти. Ще го потърся тоя малчуган :)
Иначе за избора в София - ами гледам в мобиле.бг - като пусна търсене за Фолксваген Поло за София, Пловдив и Ст. Загора и за София ми излизат поне още 20-30 бр. коли повече отколкото Пловдив или Ст. Загора. Ще ходя до София пък каквото стане. Работата явно е на късмет - ще запаля една свещичка в църквата преди да тръгна :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 28 сеп 2009 15:17

velinsl каква е нормалната цена на б5 98ма АФН според теб

Нормалната цена на един автомобил се определя от купувача. Никой не пречи на продавачите да искат и по 10 000 и 15 000 даже. Ако има човек да плати 13 000лв за такъв автомобил, то значи че струва толкова, но кризи, безработица, скъпи части за нашия жизнен стандарт, сложни ремноти.

Цената се определя от купувача, най-вече.

ПС: Приятел ми гарантира за 6000лв.(ако се намери може и по-евтино - комби естествено, 110кс) приличен такъв при желание от моя страна. (още обаче не ми се ходи в гората :idea: )

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”