Годишна екотакса върху автомобилите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: Годишна екотакса върху автомобилите

Мнениеот Pichaga » Сря 12 авг 2009 8:58

Pichaga написа:темата да не се превръща в бунт :wink:
не е това идеята й

добре
чухме двете гледни точки, аре сега 100 човека да не пишат кой прав, кой крив

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Сря 12 авг 2009 14:08

Pichaga написа:
Pichaga написа:темата да не се превръща в бунт :wink:
не е това идеята й

добре
чухме двете гледни точки, аре сега 100 човека да не пишат кой прав, кой крив

не съм съгласен с теб,точно с спора се раждат откритията,нека хората даси кажат мнението,както изглежда

Май само бунт трябва за да се оправим.аз неси падам по твърдите мерки но ми писна,преди три години загубих един човек[бащами]заради немарливоста на докторите,дасе радват че тогава мее нямало там,иначе от кротък щях да стана...ами както и дае,после ме окрадоха,крадеца го знам и свидетели има и какво стана,ами нищо просто аз съм никой за полицията,ами даи е...майката писнами,аз съм готов не за протест а за линч,нека тук всеки да си кажем мнението дали за европата или за българия или за тези данъци или за каквото и да е,ако тук в този форум почне цензура то аз нямам място тук,достатъчно ни тъпчат в бг,та и думата да не можем да си кажем тука.четох за заплатите ,как да си поискаш повече като в европа като почнат да стачкуват знаят че зад теб освен бай иван и така нататък е и държавата,която ги защитава,а тука как е?няма никой зад теб,а е точно обратното държавата защитава работодатела а не теб и ти заминаваш,къде,вън без работа и без една заплата :screwy

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Чет 13 авг 2009 19:19

евала братле много правилно а тука имам чувството че повчете от тея дето имат власт в форума са спечени и ги е страх от нещо и и секви такива работи не се толерират не се толелират оти си зимат убавата заплата от по 2000 и не им дреме а ако почнат да взимат като тоя дето беше писал малко по рано 280 лева заплата и добре че живее до работното място оти колегите му се прибират с таксита оти няма градски я да го питам тоя с 280 лева за кво да сабира не на газ ами трее да мисли как да работи на въздух колата щото като си се издигнал 1 път и не си спомняш кога си бачкал за некви никви пари и в случая не че ги мързи а просто няма работа и това кара селяните да идват в софия да си търсат прехранта а момчето там седи на 280 лева това човешко ли е толко визмах на 16 години като работех като администратор и работата ми беше предимно от 19-7 сутритна като в 12 се заключваше и се легаше да се спи.. 10 лв това е подиграва тогава добре че не сам имал кола а сега си сцепвам газа и пак парите не стигат добре че нямам ни приятелка ни нищо иначе незнам
Не пуша Не Пия И по дискотеки не хода не плащам наем за апартамент 1-то което е имам 1 гаражче 80 лева да му плащам на месец 100 лева лап топ и 100 лева телефони останлато се храна и сипвам газ на голфарата тва лято се понапънах и изкарах добри пари ама буквално се сцепих от работа вечер си пазя обекта през деня пера автомобилни салони и успях да си купя друго голфче... кво да ви акжа ора...
Аз съм за бунт съжалявам че на 14ти не бях там но на 15-ти ходих и то така както ми се налга да ходя целия омазан с мръсни дрехи
http://netinfo.bg/photo/15.01.2009/pages/4L6A0615.htm
верно че има и някои ненормални там но те са ненормални заради държавата бате има 1 жена която вианги протестира от надежда и за боклуците и я би ха обаче тя винаги си е там и винаги ходи да псука жалби
е тоя пич (този си беше и пиян и луд) дойде с колело http://netinfo.bg/photo/15.01.2009/pages/4L6A0319.htm
и носеше плакатите
http://netinfo.bg/photo/15.01.2009/pages/4L6A0501.htm
горния си стна добър приятел с тоя
http://netinfo.bg/photo/15.01.2009/pages/4L6A0490.htm
щото аз може рядко да излизам по центара но там е истината там са всички и богати и бедни
вчера 1 баба на 80 + беше накъсала цветя и ги продаваше и само повтаряше купи си баба цветенце направо ми се доплака бех трагнал за пица бих и предложил да и взема но ме е срам от такива работи
щото като бях по малак 9ти клас седа и си чакам зимата трамвя, и гледам 1 дядо на спирката седи пред тея кошчета малките, дето се въртят и човека го преравя 1 път и седи пред, него след което го преравя 2-ри път и направо полудех дядото явно беше премрял от глад
Знаех че имам 4 лева тогава си беха много пари ходех с по лев на даскало и се ббаркам да му дам на човека да си купи нещо кур бате изгубил сам ги толко ме хвана яд не за парите колко за това че нямаше как да помогна на дядото.....л ;(
друг случай 1 коледа седиме на паркинга пред блока баща ми чисти колата от сняг и минава 1 човечец(КЛОШАР) и помоли за 1 цигара при което баща ми му даде и тои си тръгна, но баша ми го повика и му даде 10 лева да си купи нещо да яде и 2 кутии цигари да не си купи с парите цигари и човека .. се разплака... разкаа как е живял нормално но изведнъж всичко се е сринало...
щото тея нещастници в парламента заслужават да чистат улиците копелетата мрасни да видат как се изкарват пари а те са свиканли на готово щото общините са да ти вършат работа като им кажеш а не да се праат на луди и да ти искат пари това никъде го няма майка им боклуци деба а ние като си траеме нищо няма да направиме трее да се почне да се убиват 1 по 1 и след 5 тия че им додйе акала как се върши работ аи нема да смеят да хитрутват имам няква Надежда в бат Бойко но тя е малка 10% щото Костов Мостов и таквиа ебах амайакта на държавата кремиковци че ми продавт и тоя скапан европейски съюз за кво се натискахте да влизате а кво спечлихеме ще ви кажа спечелихме 1 голям КУР вместо да изкарваме някой лев от АЕЦ-а дай да го спреме и да внасяме да ток и колко още работи за развитие може да се нарпават 10 години се говори за преработка на боклуците каде са тея заводи ве само 1 кофи сложиха и това е ,камерите по кръстовищата случайно си настъпил стоп линията и то не нарочно нямаш право на оправдание бате акт до 50 лева това е противозаконно по европейския съюз остнаал си в кръстовището на червено аре пак акт е ти да не си ванга ве да го еба да знаеш колко секунди остават да насалгат навсякъде таймери съм съгласен,оня ден ме ГОНЕЛИ куките браво краха зад мене без лампа и това е гонене но ти няма как да се защитиш щото те са 3ма свидетли и ти отиваш и като глупак си плащаш акта за неподчинение и си връщаш книжката
Винетка за кво тая винетка да карам по маигстралта с 120 и изведнъж неква дупка излиза пред мене и и кво правиме тва ако е некоя жена да навие волана и да се утрепа а аз си минавам акто пич през нея и после отивам и изправям джанта това е защото сам си платил винетква гледма ремонтират улиците жив примерно Бели дунав кво го ремонтират ве тея тапаци отрезаха асвалта дето паркриат колите варху него там асвалта си беше екстра 20 години не го направиха моста на бакърената фабрика кадето 1-я избор или дупките или през моста как мжое на ботвеградско дам да има 1 място кудето няма вариянт да избегнеш дупкат ана излизане от София защото и 3те ленти са в дупки на 1 и също място
Има 1 мангал висеше по витошка и някой играч бате му режат крака и го оставят да проси и му дават колко да преживява човека никога сиг не ходил и на кино кво като е мангал заслужава ли тая съдба има и мангали и мангали...
Единственото което ме е успокоява е Господ оти той вижда всичко и накрая той ги съди Безкомпромисно и НЕКОРУПЦИОННО оти и нашата даржава не мога да се сета заради кой даже измениха закона че да излезе по рано или нещо от рода неква четем 4-ти човек гази и още не е в затовра пияници и такива щото българина е просто качва се пиян и си кара без да му дреме друсан също
колко купени книжки има (говора за некадърни шофиори оти понякога се налага да си я купиш щото хората си искат парици нищшо че ти може да караш) е тва е живеем в най яката дръжава заклевам се.. вкарват те в килията където ти дават 1 одеал на което кой знае кви са лежели и си го постеляш и сядаш там има креват който никога е е отварян за да легнеш изкачат некви хлебарки а ти си в килията за КВО за НИЩО
в клията бяхаме 3ма от които случаио беха следните
Аз бях оти сам проявил неподчинение това се наказва само с АКТ а не в килията
2-рия беше в килията щото е криминално провен излезнал да си купи цигари в 22:30 оп проверка и само заради това че е бил криминален аре да лежи(а както се вижда ставаш криминален без да си криминален като в моя случай бегал си без да има палка без да има лампа и са си криминален и като ми направат следващия път справка и аз че лежа)
3тия беше щото викнал куките за съседкси скандал не нищо не направили и той сам се погрижил за съседите ...
Е това е българия бате оди ги питай политиците как изакраха за Хотели да си оправдаят доходите а бате с тая техна заплата хотел да псотроят трее да са политици от края на 2та световна война БОклуци скапани нещастни
Извиниявам се за размяната на буквите в някои думи но просто от нерви се получава така МЕрси

kokskok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kokskok » Чет 13 авг 2009 20:06

П.С
И накрая ставаме,като Американците=Роботи работиш ,взимаш запалта отиваш плащаш тая вноска тоя акт тая сметка и пак работиш за да платиш следващите нямаш свободно време и така
3 години не съм спал в нас всяка вечер пазя някой друг да е издъжал толкова ?

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пет 14 авг 2009 0:11

брат,можеби всички ще откачиме,то не се издържа,време е за промяна,проблема е че не сме едини,ако бяхме досега щяхме да сме се оправили :banghead:

Потребителски аватар
Lion_Heart
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lion_Heart » Пет 14 авг 2009 1:51

enigma79 написа:брат,можеби всички ще откачиме,то не се издържа,време е за промяна,проблема е че не сме едини,ако бяхме досега щяхме да сме се оправили :banghead:

Много,много отдавна при това...

Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 17 авг 2009 12:28

Има си народна поговорка за тази абсурдна и още по-абсурдни неща които се случват в нашата татковина да еба /Видяла жабата, че подковават коня и тя подала крак/ в този момент става точно така!
Какви еко такси какви 5лв бе смешници, в България няма индустрия от както комунизма си отиде, само рушящи се гигантски заводи и недовършена инфраструктора започната от комунистите /може всичко, ама тогава имаше и произвотство и се градеше инфраструктората, която се ползва в момента, но малко от младите хора знаят, че построена именно тогава/отплеснах се малко/ имам предвид какво замърсяване като няма индустрия!
Ако си стоим така, нищо чудно след време да има такса живот и да те таксуват за това, че си жив!
Не е момента за такава такса в момент на криза, това е недопостимо, това е геноцит с/у собствения си народ, ще кажете, че ги натискат от ЕС да въвеждат таксата, но ако имахме правителство на мястото си щеше да измисли най-благопритния начин за въвеждане на тези такси, или заявление,че в момент на криза няма да напрягат хората с още данъци итн!
На нас кой ни плаща като дишаме прашния въздух в София тези улици не се мият ако не завали някой дъжд/едно време се чистеха улиците всяка седмица в цяла София/
Да ни плащат такса за разбита предница, годишно държавата да поема ремонт ходова част итн!

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Пон 17 авг 2009 19:36

аз незнам от кога не е чистено в малките градове :banghead: проблема не ние само в държавата,също и в нас,имаме много недостатъци,пък и навсякаде ни тъпчат като животни,даже и в интернет неможеш да си кажеш мнението,все ще има някой с власт да се натяга,за какво и той не знае,пък и може ида знае,ако взима заплата добра,можеби заради това,такъв ние гена :screwy

Потребителски аватар
dandan
Автомобил: Passat B5-5
Двигател: AHA 2003

Мнениеот dandan » Сря 09 сеп 2009 0:19

и навсякаде ни тъпчат като животни

Тука да знаеш много си прав. То не знам как ще стане да не те третират като животно ако мнозинството се определят като такива и си живеят в джунглата с техните си правила. Ще ме извините ама аз не издържах да бъда животно. Извинявам се за острите думи ама за мен това е действителноста. След година и нещо извън граница нещата са по-зле от всякога в БГ. За мое щастие съм отново сред хора и ме третират като човек. Повечето българи са се хванали за новото правителство да ги спасява и то като удавник за сламка. Пак да кажа че в моите очи нещата нямат оправяне, просто няма как да се промени един народ свикнал с определен начин на живот. За този месец дето си бях "у дома" (пояснявам че се чувствам като емигрант в БГ, затова го написах в кавички а не затова че съм българин) не чух някой да каже: аз съм виновен за състоянието на държавата, защото не спазвам законите и правилата и защото съм гласувал за хората които ме излъгаха и ме третираха като животно и аз ги изтърпях 4години. Думите нявсякъде са: виновно е правителството, държавата, попа, кмета, съседа и не знам си кой там не не и аз.
Темата се превръща в политическа а там нещата са мнооого мръсни.
Останете си със здраве и ви желая успех с новото "правителство"

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 15 сеп 2009 12:06

Интересува ме колко е екотаксата за автомобил 98-99, дизел, 110 коня, кой еконрматив покрива? Защото чета само ще гласуват, ще приемат - общо взето все проекти?

Потребителски аватар
nero
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nero » Вто 15 сеп 2009 12:11

velinsl написа:Интересува ме колко е екотаксата за автомобил 98-99, дизел, 110 коня, кой еконрматив покрива? Защото чета само ще гласуват, ще приемат - общо взето все проекти?

официално е така: Екотаксата с включен ДДС за нови автомобили е 105,60 лв., за автомобили на възраст до 5 години – 144 лв., за МПС-тата, шофирани от 6 до 10 години – 182,40 лв., а за тези над 10 години – 192 лв.

на мен миналата седмица ми взеха 180 лв за автомобил над 10 г

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 15 сеп 2009 14:02

официално е така:...

Благодаря колега... :да:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Вто 15 сеп 2009 18:04

А от коя година влиза в сила? 2010 предполагам? И нали е ежегодишна тази еко такса? Защото до сега имаше някава еко такса при регистрация дето се плаща еднократно. Предполагам това ще я замени...

И как ще се плаща? С данъците на автомобила ли?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Сря 28 окт 2009 21:28

brum написа:А от коя година влиза в сила? 2010 предполагам? И нали е ежегодишна тази еко такса? Защото до сега имаше някава еко такса при регистрация дето се плаща еднократно. Предполагам това ще я замени...

И как ще се плаща? С данъците на автомобила ли?

"Годишната такса за превозните средства със стандарт Евро 3, 4 или 5 да бъде намалена с 5%, предвиждат от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Размерът на екотаксите за превозни средства, които трябва да бъдат въведени от следващата година, са обсъдени на работна среща между министър Росен Плевнелиев и представители на агенция "Пътна инфраструктура", съобщиха от пресслужбата на МРРБ.

Ще бъдат увеличени таксите за автомобили с екологичен стандарт на двигателя Евро 2 или по-нисък, тъй като те са неекологични. Това ще засегне превозните средства, произведени преди 2000 г., се посочва в съобщението.

Екотаксите за превозни средства се въвеждат във връзка с изменение на Закона за пътищата от 2008 г. С него се транспонират изискванията на европейското законодателство в областта на пътните такси. "

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 28 окт 2009 23:04

Айде да ни е честито колеги :screwy Винетките може и да се разминат с поскъпване, обаче тая таксичка ще ги компенсира добре. Оооооп, извинявам се! И "гражданската" поскъпва, по мое лично мнение ще измислят нещо и за каското да набъбне. И отново, ДА НИ Е ЧЕСТИТО :screwy

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”