Неоткриваем проблем с мощността !
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Неоткриваем проблем с мощността !
Пи4 на запален мотор пипни с ръка докъде се вдига деометрията на турбото и след това затапи марку4ето на egr клапана и пак виж дали лоста на геометрията няма да се вдигне още по нагоре 

- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
извинете за въпроса колеги, но моя мотор е afn и на него мисля, че няма такова лостче и /променлива геометрия/?за пасат б5 1.9тди става на въпрос.ако някой знае моля кажете 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
DJIGATA написа:извинете за въпроса колеги, но моя мотор е afn и на него мисля, че няма такова лостче и /променлива геометрия/?за пасат б5 1.9тди става на въпрос.ако някой знае моля кажете
с променлива геометрия е маина

- DJIGATA
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
добре но тогава къде е този лост колега 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
на вакуумния клапан на турбината 

Здравейте,
вчера направих опита предложен от 'Dobromirski'(с лепенките на дебитомера). Колата прпопущваше при рязко подаване на газ и при високите обороти, но разликата с и без лепенки беше минимална. За съжаление обаче неуспях да открия лостчето за геометрията. Ако някой разполага със снимки, може да прати!
Поздрави !
вчера направих опита предложен от 'Dobromirski'(с лепенките на дебитомера). Колата прпопущваше при рязко подаване на газ и при високите обороти, но разликата с и без лепенки беше минимална. За съжаление обаче неуспях да открия лостчето за геометрията. Ако някой разполага със снимки, може да прати!
Поздрави !
Последна промяна от slyy на Сря 23 сеп 2009 8:38, променено общо 1 път.
След като толкова време немога да открия проблема, вече се за мислям дали да не пробвам със сервиза на VW(Порше бг). В крайна сметка те са правили колата, би трябвало да и открият проблема!
- djdaka
- Автомобил: VW Tiguan R-line
- Двигател: CUV 150hp
slyy написа:Здравейте,
...... За съжаление обаче неуспях да открия лосчето за геометрията. Ако някой разполага със снимки, може да прати!
Поздрави !
Ето тук се вижда лостчето с актуатора:
Поздрави.
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
айде да погледнеш на ваг-ком колко градуса е температурата на горивото.
Мерси колега 'djdaka'!
'ifidik', тъй като нямам ваг-ком, нито пък познат с такъв, незнам в близката седмица дали ще мога да го проверя, но при първа възможност ще го направя. Ако имаш минутка може да драснеш един ред, кое те съмнява.
'ifidik', тъй като нямам ваг-ком, нито пък познат с такъв, незнам в близката седмица дали ще мога да го проверя, но при първа възможност ще го направя. Ако имаш минутка може да драснеш един ред, кое те съмнява.
- TURL
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
- Контакти:
един приятел имаше същия проблем, оправи се със смяна на дебитомер, в същото време нямаше никакви грешки в компира !
TURL написа:един приятел имаше същия проблем, оправи се със смяна на дебитомер, в същото време нямаше никакви грешки в компира !
Де да беше това, пробвал съм вече с нов!
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Колега slyy, виждам ,че си се оплел доста яко.Колегата niks76 - НЯКОЛКО ПЪТИ ТИ ПИШЕ ЗА ВАКУУМ,ВАКУМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ТУРБОТО И ти май не му обръщаш внимание
.Дай 20лв. в някой магазин за нови маркучета и ги смени всичките.Нямери лостчето къде е и го раздвижи по описаните начини, дори и в мойте теми.Търсите проблема не където трябва , а можеше да отидеш при един колега от Монтана, например или някой друг и ще разбереш,че проблема едва ли е толкова сложен.Аз съм обикновен продавач, но не давам някой да ми сваля дюзите,компа или каквото и да е без Аз да знам какво всъщност прави.Вслушай се в съветите на повечето знащи ,които изказват мнение в темата ти и ще се оправиш. 

nasko1978 написа:Колега slyy, виждам ,че си се оплел доста яко.Колегата niks76 - НЯКОЛКО ПЪТИ ТИ ПИШЕ ЗА ВАКУУМ,ВАКУМНО УПРАВЛЕНИЕ НА ТУРБОТО И ти май не му обръщаш внимание.Дай 20лв. в някой магазин за нови маркучета и ги смени всичките.Нямери лостчето къде е и го раздвижи по описаните начини, дори и в мойте теми.Търсите проблема не където трябва , а можеше да отидеш при един колега от Монтана, например или някой друг и ще разбереш,че проблема едва ли е толкова сложен.Аз съм обикновен продавач, но не давам някой да ми сваля дюзите,компа или каквото и да е без Аз да знам какво всъщност прави.Вслушай се в съветите на повечето знащи ,които изказват мнение в темата ти и ще се оправиш.
Колега, като цяло се опитвам да пробвам всички тестове, които ми предложат. Проблемът ми е, че нямам опит с колите, иначе желание да науча повече имам.
Имам един въпрос : ‘Вакумните маркучи ’ са тези тънките , които влизат отгоре в турбото (предполагам за управление на геометрията) а не тези дебелите, които влизат в интерколера?
М/удругото в събота след като правих един от тестовете с (ограничаване на диаметъра на тръбата на дебитомера), забелязах, че едно от тънките маркучетта влизащи в някакъв датчик над дебитомера е скъсано в края.Отрязах около един сантиметър от него и го сложих, така че да влезне добре. Обаче колата си беше на същия хал
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Прочети мойте теми,темата за почистване на колектори и много други.http://forums.tdiclub.com/ - тук пишеш vacuum hoses и модела на двигателя, например AHF,AFN и чети.Точно затова ти говоря, смени ги тези маркучета и няма да съжаляваш.Ако има нещо питай и ЧЕТИ и м/у редовете.!!! 

Върни се в “Дизелови агрегати”