Golf 4 - Проблем при превключване на скорости

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Re: проблем при превклуючване на скорости г4

Мнениеот yarek » Пон 14 сеп 2009 17:30

много благодаря за изчерпващо описание на скоростни кутии и споделене със знания си :bowdown само ви помоля да ме обясните къде пиши тези букви ERT DUV итп.

п.п. извенявам се за моята грамотност, не съм българин
п.п.2 всички грамотни поправки приемам и опитвам се да не ге повтарям

Потребителски аватар
s5501na
Автомобил:
Двигател:

Re: проблем при превклуюване на скорости г4

Мнениеот s5501na » Пон 14 сеп 2009 17:35

Виж под мокета в багажника, от ляво до резервната гума

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: проблем при превклуючване на скорости г4

Мнениеот Haralampi » Пон 14 сеп 2009 17:46

yarek написа:много благодаря за изчерпващо описание на скоростни кутии и споделене със знания си :bowdown само ви помоля да ме обясните къде пиши тези букви ERT DUV итп.
На лепенката където пише и кода на двигателя. Аз имам такава в книжката на колата а обикновено се намира в багажника при резервната гума.

п.п. извенявам се за моята грамотност, не съм българин - Тогава ти е простено ;)
п.п.2 всички грамотни поправки приемам и опитвам се да не ге повтарям - Щом си чужденец - нищо по-нормално от това да правиш грешки :) Спокойно :)

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Пон 14 сеп 2009 21:42

утре ще проверя лепенката, днеска вече не ми се слиза до гаража :drinking:

Потребителски аватар
alexkoleff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alexkoleff » Вто 15 сеп 2009 20:02

....я кажете от къде намирате този repair kit с болтовете, че нещо по магазините (Autotrade-Варна, Auto +)не са чували за тази възможност и ми предлагат само това което произвежда VW. Благодаря Ви предварително. Aз съм от критичните модели на VW-1,6 AKL Bora, DUU (Gearbox)и съм силно притеснен....

RESPECT

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Вто 15 сеп 2009 21:25

проверих багажника пиши DEA .... и? в опасна група ли съм?

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Вто 15 сеп 2009 21:58

В друга тема един колега беше казвал за цена около 150 лв на ремонтния комплект от АутоПлюс, но не гарантирам за информацията. И лекинко почвам да се замислям дали да не се разходя да огледам положението под капака, а после и до магазина.
П.С. Попроверих набързо темите по спомен свързани с тоя проблем, но не намерих потвърждение нито за цената, нито за източник на ремонтен комплект за скоростите. Все едно за цената съм сигурен че беше цитирал един колега 148лв, но не съм сигурен от къде я беше намерил.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Сря 16 сеп 2009 8:29

148 кинта в Авто Хит на "Христо Ботев" № 98 в София.
Телефоните им са (02) 8329021, (02)8326095 и 0889 449186.
Питайте дали нямат магазини във вашите градове.

Каталожния номер за DUU, DUW, DUV, DUS и ERT е 02К 498 088,
а за всички останали 5 степенни кутии е 02А 498 088А.

MNA
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: 1.6

Мнениеот MNA » Съб 19 сеп 2009 13:50

Колеги,
От всичко казано до тук, разбрах, че ако ти се прецака скоростната (говорим за 1,6sr) е сменяш с втора ръка за около 800-1000лв. с работата и чакаш да се прецака и тя щото все пак е същия модел. Така ли е или бъркам нещо??

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 19 сеп 2009 13:58

MNA написа:Колеги,
От всичко казано до тук, разбрах, че ако ти се прецака скоростната (говорим за 1,6sr) е сменяш с втора ръка за около 800-1000лв. с работата и чакаш да се прецака и тя щото все пак е същия модел. Така ли е или бъркам нещо??

Май така щее,освен ако новата,,стара,,нее подсилена или след тази година 2001 mhihi

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 19 сеп 2009 14:23

MNA написа:Колеги,

Прочете ли въобще темата от начало до край?? Я пак я преплюнчи!
Нитовете се сменят с болтове за да НЕ ти се прецака! Или пък си търсиш скоростна от автомобил произведен след средата на 2001-ва.

MNA

Мнениеот MNA » Съб 19 сеп 2009 14:44

Колега Haralampi,
Как по точно става смяната?? Вече в два сервиза Порше, D&N и двама гаражни майстори ми се смяха Питаха ме как на местото на нитовете ще сложиш болтове след като главите на нитовете си имат легла и всичко е изчислено и орозмерено
Така също пишеш за кутия след 2001г След тази година се прави само 1,6 16V Тя съпоставима ли е с тези на 1,6sr? Така също ме интересува при кутия втора ръка която е свалена от колата как да позная коя година е кутията?
Всичко това е за информация и дано нямам проблеми Същото го пожелавам и на колегите с 1,6sr

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Съб 19 сеп 2009 15:02

MNA написа:Колега Haralampi,
Как по точно става смяната?? Вече в два сервиза Порше, D&N и двама гаражни майстори ми се смяха Питаха ме как на местото на нитовете ще сложиш болтове след като главите на нитовете си имат легла и всичко е изчислено и орозмерено
Така също пишеш за кутия след 2001г След тази година се прави само 1,6 16V Тя съпоставима ли е с тези на 1,6sr? Така също ме интересува при кутия втора ръка която е свалена от колата как да позная коя година е кутията?
Всичко това е за информация и дано нямам проблеми Същото го пожелавам и на колегите с 1,6sr

pedalchobaba написа: Номера е само като купиш колата веднага да набиеш ремонтния комплект болтове /около 150 кинта/ на короната на диференциала оттам нататък проблеми няма. Тези, които не знаят за тази им слабост карат, докато скоростите се счупят, а някои и след това.

Повече подробности може би може да ти даде pedalchobaba, аз знам единствено, че се прави и вече много хора го направиха и не са имали проблема от тогава.

Не знам дали има начин да разбереш дали кутията е подобрена веднъж след като е свалена... знам само, че след датата посочена по-горе са слагани единствено вече кутии с 11mm нитове!

Ако беше попрочел темата внимателно, щеше да обърнеш внимание на линка, който mufin бе така добър да предостави, там е описано всичко - ако искаш го дай на майсторите, които са ти се изсмяли!

MNA

Мнениеот MNA » Съб 19 сеп 2009 15:32

Колега Haralampi,
Преди да пиша съм прочел всички линкове, но така казват майсторите Мерси за отговорите
Моля всички колеги който могат да дадът повече информация на поставените по-горе от мен въпроси да пишат Тя ще е полезна за всички нас с 1,6sr
Ако някой е правил въпросната процедура моля да пише къде е направил

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Съб 19 сеп 2009 17:30

Стига сте спамили в темата на колегата,той написа че не е с 1.6АКЛ :twisted:
yarek Маховика ти е проблема,а той е най-изгодно да го вземеш в комплект със съединителя :!:
При мен също свиреше или ''ревеше'' така като свалям една надолу,като потедлям рязко на 1-ва предавка и като тръгвам по стръмен баир нагоре.
При теб може да не се наблюдават всички тези неща и да си в по-ранен стадии,но скоро очаквай тези симптоми + досадното притрисане преди спиране :idea:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”