Къде е проблемът? Скорости? Съединител?

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Flawlezz
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Къде е проблемът? Скорости? Съединител?

Мнениеот Flawlezz » Пон 14 сеп 2009 10:12

Здравейте колеги.
Карам си аз една вечер и по едно време както съм на 3-та пускам газта и отпред започва да вие много гадно и скоростта се убива рязко :( Помислих че скоростната ми кутия е фира защото докато успея да се прибера скоростите влизаха доста трудничко. Оставям колата пред нас и не е пипана 2-3 дни... в един момент едно приятелче поиска да направи едно кръгче на блока за да види какво прави колата... решавам аз да му я запаля и мърдам аз лоста - скоростите мърдат като нови! Отстъпвам му да направи едно кръгче след което той се връща и казва че скоростите си влизат като на нова кола...виенето обаче си го има. Няколко дни по-късно пак се качвам в колата и пак скоростите не влизат :( Възможно ли е да не е от скоростите а от нещо друго например съединителя макар че моя е на няма и 15 хиляди но все пак... ?

П.П.: Още в деня в който се прецака колата... като я спрях зад блока и се заслушах... чуваше се още един шум който вече не мога да определя дали беше виене, жужене или нещо друго но при натискане на съединителя преставаше.

Моля ви помогнете с някакви идеи.

Потребителски аватар
Rqhovo
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1Y 1991
Контакти:

Re: Къде е проблемът? Скорости? Съединител?

Мнениеот Rqhovo » Пон 14 сеп 2009 11:23

еми виенето при мен го имаше и проблема беше с аксианния лагер на съединителя ,а за трудното сменяне на скоростите ако не си сменил маслото на скоростната го смени

Потребителски аватар
Gecatawe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Gecatawe » Пон 14 сеп 2009 18:13

виенето както колегата казва е лагера(когато натиснеш съединителя шума изчезва:лагера 100%. около 30 кинта е на LUK и Закс лагерчето) а трудното сменяне може би трябва да се погледне феродовия диск възможно е да се е прецакала някоя пружинка.Поне при мен проблемът беше такъв а симптомите същите.Успех с ремонта и да минеш по тънката лайсна.

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Вто 15 сеп 2009 8:18

Колеата Anbuch мисля беше стигнал до блаженния извод.... "Не отваряй съединителя ако не е за смяна "

hipokrat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hipokrat » Вто 15 сеп 2009 9:57

Проблема ти не е в скоростната кутия, ако си сменял съединител предполагам си сменил комплект, а не само феродов диск, ако не е така тичай да си смениш лагера че после става мазало. Също така ако жилото ти е самонагаждащо се, много вероятно да е сдало багажа, аз лично ти гарантирам че много трудно ше намериш читаво такова жило, така че ако от там се окаже проблема си сложи нормално жило и си го натягай колкото си искаш както ти е удобно и тнт. За маслото в скоростната кутия, незнам кво се шашкат сички но би трябвало да имаш датчик за него ако е намаляло ше светне, иначе самото масло е пълна синтетика и смяната му не се прави на 10 хил км. Личното ми мнение е че всеки с такова жило при проблем със скоростите пътво трябва да види с жилото положението какво е.

pepi8309
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pepi8309 » Вто 15 сеп 2009 20:25

ако е 6n полото,няма датчик,защото при мен беше изтекло повече от литър и нищо не светна никъде.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Вто 15 сеп 2009 23:05

датчик има та очите да ти извади, но колко работи е друга тема ...

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Сря 16 сеп 2009 10:30

Датчик за маслото на скоростната кутия няма, доколкото знам. Има ключе за светлината отзад на колата.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Сря 16 сеп 2009 18:49

а тоз датчик на кутията дето е малко по високо от пробката за маслото за какво е ? Като че силно да прилича на дадчик за ниско ниво heavy metal zork

п.п. Това че няма отделна лампа за маслото на скоростите няма , не означава че няма да ти светне ламбата за маслото ако е здрав датчика и ако маслото падне ниско ...

Потребителски аватар
ivan.karadenizov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivan.karadenizov » Чет 17 сеп 2009 9:50

freestyler911 написа:а тоз датчик на кутията дето е малко по високо от пробката за маслото за какво е ? Като че силно да прилича на дадчик за ниско ниво heavy metal zork

п.п. Това че няма отделна лампа за маслото на скоростите няма , не означава че няма да ти светне ламбата за маслото ако е здрав датчика и ако маслото падне ниско ...

е, това включва светлината отзад. изключи му кабела и ще видиш. никакви лампи няма да светнат на таблото.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Чет 17 сеп 2009 10:03

Има 2 датчика на кутията - единия е за светлините на задната, другия е за скоростта с която се движи автомобила.

До сега не съм виждал датчик за ниво на маслото в ръчна скоростна кутия.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 17 сеп 2009 10:03

Значи виене може да имаш и от скоростите, има вероятност самата скоростна кутия да си работи нормално и да си влизат без проблем скоростите, обаче когато колата е в движение да вие, на моменти или постоянно. Явно скоростната кутия преди теб е оставена без масло, после е долято масло ама, слет дъжд качулка, по-добре я откарай на някой майстор да я види. Има вероятност да изкара и години така, а може би ще те остави някаде и ще трябва да те дърпат.

Потребителски аватар
freestyler911

Мнениеот freestyler911 » Чет 17 сеп 2009 11:00

значи аз съм в грешка, зъжалявам, извинете ме ! :dummy:

Потребителски аватар
unaffected
Автомобил: VW Polo 6N
Двигател: 1.6 AEE 1998

Мнениеот unaffected » Съб 19 сеп 2009 10:41

Аз имах проблем с вкарването на скорости (най-вече задна). Един път бях свалил предна дясна гума и случайно видях проблема-един алуминиев детайл, на който се държат листчетата от скоростния лост до скотостната кутия (деттайла се закрепя на скоростната кутия с 2 болта), се беше счупил (по точно само ухото за единия болт). Та за това детайла си ходеше където иска и ту има скорости, ту не. Проблема се реши със заваряване на въпросния детайл.

Потребителски аватар
ONYX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ONYX » Съб 19 сеп 2009 21:06

Виенето ти е от аксиалния лагер.чува се само като пуснеш газта на скорост.Малко наподобява на старите икаруси като са в инерция и скороста ти се отбива по бързо.Позната работа.Същия проблем го имам и аз но така и не съм отишъл да го оправя.Макар че лагера не е скъп и си струва да се смени че мн дразни до колкото знам се сваля цялата скоростна кутия и смяната е доста скъпа.само ми е чудно защо на дълъг път изчезва това виене. :???

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”