stenly_m написа:Приятелю...употрябяваш една дума "гъза си", спри да я ползваш, защото гъза ти нищо не усеща цялата тяга я усещаш с гърди глава и ръце, а "гъза ти" си седи мирен на седалката и освен схващане от много седене там нищо друго не усеща...за мен икономията=на спокойствие...ходил съм от бургас-софия за 3 и 20 мин със средна скорост 120 км/ч, също съм ходил и с ограничението и разликата знаеш ли колко е ?!? точно 30 минути и като стигнах не бях нито толкова натоварен нито нищо, а разликата в разхода беше 1,5 литра на 100 км...от тогава си казах хем си имам книжка, хем не давам подкупи, хем си карам икономично. Само не можах да разбера ти толкова голям баровец ли си, че говориш с такова пренебрежние към тези, който по една или друга причина са решили да си карат спокойно - респективно икономично?!? Защото в двете посоки разликата е 1 час сумарно, 50 лв по-малко за гориво и вероятност за акт, който е най-малко 50 лв е равна на 0, както и инфарктните ситуаций също са кът...и както аз пътувам по 1000 км горе-долу всяка седмица в двете посоки, сметни колко съм си спестил и дали има смисъл да си карам икномично ТДИ-то или не...хайде жив и здрав и темата не беше за "гъза" на някого, а за това кога пича да си ползва 6-та...
И само да вметна на аутобаните в германия няма ограничение...т.е. има отсечки дето са с ограничение, но това което са ми казвали мои приятели, че си карат колкото могат...даже лично и аз съм гледал на топ геар как в германия на аутобана тестват макс скорост на един автомобил, ако имаше ограничение, едва ли щяха да го показват по телевизията и да кажат аутобана в германия
стенли батка извинявай но ти не си си взел подходящата кола.тоя твоя стил на каране не е за TDI.уверявам те и те моля когато си продадеш тая колица следващата си я вземи пак голф но 5 с мотор SDI.гарантирам ти че разхода ти ще падне с поне още минимум литър на 100.добре че нямаш и 6-та ск.че чак на мен ми се плачи за тоя мотор.и аз съм ЗА спазване на ограниченията и нормалното каране.ама туй да карам на 4-та с 40 и на 5-та с 60

стига ве човек......а за "гъзъ"явно само ти не го разбра щото твоя се е схванал от това че вкарваш 5-та и забравяш че караш

то автора на темата мнооооооооооогооооо правилно казва момчето и много правилно се е ориентирало ама такива ....като тебе се опитват да му мътят мозъка с въртящия момент и спящата луна

ииии да ти кажа...не съм никъв баровец и не говоря с никво пренебрежение към тези които карат бавно.....напротив....аз карам по-бавно

но.....качествено а не ......таксиджийската