странно явление при Г3
- digenchev
- Автомобил:
- Двигател:
странно явление при Г3
Когато съм карал на климатик и колата е загряла до 90 градуса.Когато спра за малко и пак се кача да я карам и преди за пусна климатика отново. от въздухомодите, духа едно такова топла и влажно(като на спарено). и тва става за 2-3 мин, после пак си духа толо но не така влажно.Идея от какво може да е.. Зная че Г3 страда от пукнати радиаторчета на парното което си е ташак за смяна.Но ако пусна парното да духа на предното стъкло не се омазнява а карам с антифриз а и си има представа като е пукнато тва радиаторче за какво мазало става дума.Някой да е имал подобен проблем. И др. въпрос каде се намира маркучето за конденза на климатика, да не то да е запушено нещо.. 

- rosen79
- Автомобил:
- Двигател:
Re: странно явление при Г3
Аз на голфа нямам климатик,но на служебната имам и там е така.Даже ако е по-студено и вали,се изпотяват стъклата и след минутка се оправят.Чувал съм,че остава конденс в пътищата и на това се дължи.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Мисля че е нормално. Получава се конденз 
-
plamkata86
- Автомобил:
- Двигател:
конденз колега и аз го имам този проблем.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
И при мен е така колега, а и освен конденза и миризмата е доста кофти, въпреки че филтъра го сменям редовно.
Според мен ако е спукано радиаторчето ще губи антифриз и то доста, все пак нали има налягане.
А относно запушено маркуче, едва ли...
То лесно може да се провери като пуснеш климата и поработи просто виж след това дали тече на едно място от някъде или не.
Според мен ако е спукано радиаторчето ще губи антифриз и то доста, все пак нали има налягане.
А относно запушено маркуче, едва ли...
То лесно може да се провери като пуснеш климата и поработи просто виж след това дали тече на едно място от някъде или не.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
На моята тройка е същата работа. Конденза застоява и почва да изпарява като надуеш парното. Лошата миризма се лекува със спрей за крака във въздуховода след филтъра 

- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
groznika написа:На моята тройка е същата работа. Конденза застоява и почва да изпарява като надуеш парното. Лошата миризма се лекува със спрей за крака във въздуховода след филтъра
При мен започна да мирише след като използвах препарат за почистване на НИРГИН за 20лв., който е флакон, поставящ се натиснат за няколко минути на работещ климатик и вътрешна циркулация.
Излезнаха страшни гадости, но се рояви миризмата в последствие.
- GRUEL
- Автомобил: 1995 Golf III GT
- Двигател: AEK
И при мен принципно е така. Но откакто почнах да спирам климатика 5 мин преди да спра колата /духалките/ неприятния полъх вече не се появява...
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Нищо ненормално като слезнеш от колата а си бил на климатик и вътре се спарва и се получава конденз за да не се получава така като колата е на климатик и примерно последни 5мин. преди да спрете гасите климатика и оставяте на последна степен включен вентилатора за да се нормализира температурата във въздуховодите. А миризмата се лекува с препарати за климатици продават ги в по- големите магазини мисля, че са около 10тина лв.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”