1.8t Гърми в кюнците при връщане на гаста

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ELFA
Автомобил:
Двигател:

Re: 1.8t Гърми в кюнците при връщане на гаста

Мнениеот ELFA » Чет 17 сеп 2009 16:41

Dorian написа: Знам че като този мотор се чипира трябва да се сложи blow off от ТТ защото издържал на по-голямото налягане,а и бил с по-дебела мембрана :idea:

Това ще е първото което ще направя.Ама защо от нея да патка аспуха незнам.Този клапан твоя правеше ли някви мизери,в смисъл фъскаше ли,някви звуци нещо издаваше ли ,защото моя като настъпя и отпусна и се чува как изпуска нялягането. :roll:

Последна промяна от ELFA на Пон 05 окт 2009 9:36, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
leonardo_vd
Автомобил: Golf mk1 VR6 TURBO
Двигател: AAA
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Чет 17 сеп 2009 19:21

Koлата е с права тръба от край до край и има само един резонатора малък накрая. Диаметъра е ф63 и пука само когато го натисна много и върна гаста да превключа, но не всеки път. Блоу-офф клапани съм пробвал с 2-3 и е същата работа. Явно чипа ми е кофти.
Мисля че знаете чи ви говоря за 1-ката, а не за 4-ката.
Пробвал съм с всичката периферия на мотора от 4-ката и пак същото. Осван да сложа друг чип не виждам какво друго да е. Иначе колата почва да влиза във бууст откъм 2000 оборота , но към 6000 имам спад на налягането с 0.1бар иначе държи стабилно 0.8

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 17 сеп 2009 19:36

leonardo_vd написа:Koлата е с права тръба от край до край и има само един резонатора малък накрая. Диаметъра е ф63 и пука само когато го натисна много и върна гаста да превключа, но не всеки път. Блоу-офф клапани съм пробвал с 2-3 и е същата работа. Явно чипа ми е кофти.
Мисля че знаете чи ви говоря за 1-ката, а не за 4-ката.
Пробвал съм с всичката периферия на мотора от 4-ката и пак същото. Осван да сложа друг чип не виждам какво друго да е. Иначе колата почва да влиза във бууст откъм 2000 оборота , но към 6000 имам спад на налягането с 0.1бар иначе държи стабилно 0.8

Щом си с права тръба ще пука и с чип и без, дори и турбото да свалиш пак ще гърми, така че не се вкарвай в излишни филми, а си се радвай на количката

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Чет 17 сеп 2009 19:54

Е да де мен не ми пречи, ама като мина покрай некоя автобусна спирка и гръмне всичко залега mhihi Кой знае колко изплашени пешеходци ме псуват.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Чет 17 сеп 2009 20:11

Честно казано ме съмнява да ти дреме, че те псуват пешеходците. mhihi

Потребителски аватар
Dorian
Автомобил: Golf 4 TDI
Двигател: AHF

Мнениеот Dorian » Чет 17 сеп 2009 20:25

ELFA написа:Това ще е първото което ще направя.Ма защо от нея да патка аспуха незнам.Този клапан твоя правеше ли някви мизери,в смисъл фъскаше ли,някви звуци нещо издаваше ли ,защото моя като настъпя и отпусна и се чува как изпуска нялягането. :roll:

За същото нещо говоря.И при мен се чуваше как клапана съска като изпуска налягането като върна газта,а това е сигурен знак че той НЕработи :!: Дори като отидох при майстора ме пита дали не съм слагал от тези спортните които съскат яко mhihi
Направих проба с моя клапан на друга кола без проблеми и тя веднага започна да плющи и да мирише на неизгорял бензин както беше моята :idea:
п.с. И моята генерация е почти права,без кат. само със средно гърне и едно право крайно,но сега не гърми както преди :)

Потребителски аватар
ELFA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELFA » Пет 18 сеп 2009 8:26

ELFA написа:За същото нещо говоря.И при мен се чуваше как клапана съска като изпуска налягането като върна газта,а това е сигурен знак че той НЕработи :!: Дори като отидох при майстора ме пита дали не съм слагал от тези спортните които съскат яко mhihi
Направих проба с моя клапан на друга кола без проблеми и тя веднага започна да плющи и да мирише на неизгорял бензин както беше моята :idea:
п.с. И моята генерация е почти права,без кат. само със средно гърне и едно право крайно,но сега не гърми както преди :)

Аха,значи ще го сменям тоз клапан! :да: А след като го смени,някви промени имаше ли -разхода падна ли и т.н.? :)

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Пет 18 сеп 2009 17:02

Да разхода падна много и колата върви много повече :D
Клапана го купих оригинален за 56лв.а дадох 40лв. за диагностики и елкони които не намериха проблема.
п.с. Във ауди форима четох че за ТТ клапана пак бил към 60лв.а само тези за А4 и Пасат Б5 били по 120лв. така че да не ти набутат от тях :!:

Потребителски аватар
ELFA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ELFA » Съб 19 сеп 2009 7:37

:да: А ти какъв клапан си взе,оригиналния като твоя или от ТТ?

Потребителски аватар
Dorian

Мнениеот Dorian » Съб 19 сеп 2009 17:19

Ами да ти кажа незнам дали е за ТТ защото казах на продавача номера на моя стария клапан и той ми даде новия но номера беше същия само някаква буква накрая имаше която аз я нямах,но не се сещам вече точно.Иначе продавача ми каза че е същия като моя,а той ми е приятел и няма да ме излъже
п.п. Скоро не бях карал 1.8Т-то и днес го поразтъпках и забелязах че пак има леки гърмежи :shock :shock Появяват се като много рязко подам газ или като подам и отпусна газта,явно проблема ще има и продължение...
Съмнявам се за N75 клапана,другото всичко е сменяно :roll:

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Съб 19 сеп 2009 19:21

Aз сложих н75 клапан, защото нямах а бях с кранче и не пука толкова много, но направих тест с хартийка на ауспуха и като върна гаста ми смуче хартията. К'во да предприема?

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Съб 19 сеп 2009 20:07

регулирай правилно и качествено клапаните!и провери зацепването на ремъчката .направи и добра диагностика на турбото .ако е наред нетрябва да гърми.

riri pompata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riri pompata » Съб 19 сеп 2009 20:33

Това с хартийката се проверява на празен ход на мотора си мисля и не би трябвало да засмуква а да изплющи защото както духа изведнъж се обажда "болния" клапан а при турбо моторите и при положение че се подава гас и след като се пусне и турбото олекне не съм сигурен че не е нормално да засмуче хартията :D

riri pompata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот riri pompata » Съб 19 сеп 2009 20:43

По скоро си мисля дали наистина не му идва повече горивото при надув от 0.8 и с този чип но това ми хрумва сега не гарантирам. Защо не пробваш да надуеш малко турбото ти знаеш как все пак го вдигна от 0.2 на 0.8 бара :iak-ta-iak
Като гледах клиповете много сила има но като за 180 коня ми се струва че трябва да може още.
П.П имам наблюдения защото знам колко тежи имам единица кабрио 1.8 карбуратор на газ и върви добре http://vbox7.com/play:ef6c9bbd а твоя би трябвало да кърти мрака :D :D :D :D :D :D :D

Потребителски аватар
leonardo_vd
Контакти:

Мнениеот leonardo_vd » Нед 27 сеп 2009 16:48

Смених резонатора с крайно гърне от КР и колата спря да гърми и заработи по-тихо.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”