hooligans написа:с едно извинение големо , но ние в България ли живеем или ?
ще ме извинявате но това е върха на Българската простотия...
ПП: справка , нека някой провери в турския форум на ФВ има ли тема за Великден....
ППП: дупетата си ги даваме постоянно , ама айде спрете да се нагъзвате когато не ви карат!!!
![]()
![]()
Tyan написа: ...
След тези пояснения се надявам да няма повече изцепки:
Рамазан Байрамът познат и като Шекер Байрам, е мюсюлмански празник на разговяването, отбелязван в чест на приключването на говеенето (постите) през месец рамазан. През целият месец рамазан мюсюлманите през деня — от зазоряване до залез слънце (ифтара), говеят (постят), като не ядат и не пият нищо.
В навечерието на празника се раздава зекят ал-Фитр (размерът на който се определя от Главно мюфтийство). На празника вярващите се поздравяват с думите „Ид мубарак!“ (Щастлив празник!). Задължително най-напред децата поздравяват своите родители и роднини и искат прошка от тях.
Този празник продължава 3 дни до късни часове и всички се веселят. На празника се сервират сладки ястия — баклава, сладки и кафе с много захар, затова се нарича също Шекер Байрам.
ПП: справка , нека някой провери в турския форум на ФВ има ли тема за Великден....
ППП: дупетата си ги даваме постоянно , ама айде спрете да се нагъзвате когато не ви карат!!!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
groznika написа:
земете се о ръце защото темата е рядко ЛИЦЕМЕРНА
Да се пусне тема за ислямски празник в български форум намиращ се в България (държава официално изповядваща ортодоксално християнство) и посещаван от основно българска аудитория си е чисто завиране на нож в раната
А защо направо не написахте темата на турски за да им е още по шукар за вниманието на колегите мюсюлмани?![]()
Личното ми мнение е, че не трябва да има такива теми във форумите. Така ще е по-добре и за нас и за тях. Те ще си почетат празника и без вашето лицемерие.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 33 госта