Честит празник (Байрям) на всички празнуващи.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Честит празник (Байрям) на всички празнуващи.

Мнениеот freestyler911 » Съб 19 сеп 2009 23:16

:beer Айде живи и здрави да сте, или там както се поздравява, че не съм много наясно. Има няколко човека които уважавам адски много, и празнуват. Та честито на всички, хубав празник ви желая.
:beer :kissy:

:012: Моля ви искрено , въздържайте се от просташки коментари. Все пак всички сме хора!

Потребителски аватар
A_state_of_trance
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Честит празник (Байрям) на всички празнуващи.

Мнениеот A_state_of_trance » Съб 19 сеп 2009 23:27

Евала за темата. :bowdown Честито на всички. :D

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 20 сеп 2009 0:19

Честито, нека, който го празнува да обясни какъв е празника, защо се празнува, за да знаем християните как празнуват мюсюлманите. Аз знам, но е добре и за другите да научат.

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Нед 20 сеп 2009 4:02

с едно извинение големо , но ние в България ли живеем или ?
ще ме извинявате но това е върха на Българската простотия...

ПП: справка , нека някой провери в турския форум на ФВ има ли тема за Великден....

ППП: дупетата си ги даваме постоянно , ама айде спрете да се нагъзвате когато не ви карат!!!
:screwy :screwy :screwy

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Нед 20 сеп 2009 4:56

Хули, предполатгам, че темата е заради колегите, които празнуват този празник.
Нека малко уважение към тях.
Честито.
Извинявам се ама в момента съм нацепен като талпа. Бах се в пияницата :banghead: :beer :drunk

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Нед 20 сеп 2009 7:19

hooligans написа:с едно извинение големо , но ние в България ли живеем или ?

ПП: справка , нека някой провери в турския форум на ФВ има ли тема за Великден....

ППП: дупетата си ги даваме постоянно , ама айде спрете да се нагъзвате когато не ви карат!!!

В България живеят българи, хора самоопределящи се като българи може да изповядват будизъм, хиндуизъм, ислям, хриястиянство, култ към Слънцето и в общи линии всичко в което на някой му се вярва. Това че в България официалната религия е християнство(в това число масово тук православни, католици и протестанти) не значи, че гражданите и не може да изповядват кактово искат ....

И на мен не ми е приятна историята в часта с 500те години робство, но моля не бъркайте понятията ...първо ..... война .... загубили сме .... секс ..... и второ със същият успех можеше да ни завладеят нации изповядващи всякакви религии ....

След тези пояснения се надявам да няма повече изцепки:

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Нед 20 сеп 2009 7:36

Tyan написа: ...
След тези пояснения се надявам да няма повече изцепки:

:да:

Честито на всички празнуващи!

Потребителски аватар
stanko_g
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanko_g » Нед 20 сеп 2009 7:49

Честит празник на всички!
Ето и какво каза гугъл
Рамазан Байрамът познат и като Шекер Байрам, е мюсюлмански празник на разговяването, отбелязван в чест на приключването на говеенето (постите) през месец рамазан. През целият месец рамазан мюсюлманите през деня — от зазоряване до залез слънце (ифтара), говеят (постят), като не ядат и не пият нищо.

В навечерието на празника се раздава зекят ал-Фитр (размерът на който се определя от Главно мюфтийство). На празника вярващите се поздравяват с думите „Ид мубарак!“ (Щастлив празник!). Задължително най-напред децата поздравяват своите родители и роднини и искат прошка от тях.

Този празник продължава 3 дни до късни часове и всички се веселят. На празника се сервират сладки ястия — баклава, сладки и кафе с много захар, затова се нарича също Шекер Байрам.

Потребителски аватар
1z
Автомобил: seat ibiza
Двигател: atd

Мнениеот 1z » Нед 20 сеп 2009 8:21

Колега провокира ме да ти отговоря,защо аз като Българин Християнин не съм съгласен с теб:
Да в България живеем и въпреки че България е християнска държава има една не малка част Българи мисюлмани,хора които за разлика от много Българи християни са си сложили на къщите Българското знаме и се гордеят с това и защитават Българщината.Не мисля че е простотия да поздравиш някого за религиозният му празник независимо каква религия изповядва и от кой етнос е.
Защо даде за пример турски форум ? Да не би само турците да са мисюлмани или турция да е люлка на исляма?
Волжка България с население и територия 3-пъти по-голяма от Дунавска България е била ислямска държава и тях ли Турци ще ги правим?
Във всички войни за национално обединение дупетата си ги даваха както Българи Християни така и Българи мисюлмани, имай почит поне към тях защото на гробовите им пише ,,Българио за тебе те умряха''

Потребителски аватар
GREEN_lADY
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GREEN_lADY » Нед 20 сеп 2009 9:27

:beer Честит празник на тези ,които изповядват религията!

Потребителски аватар
batetony67
Автомобил: VW Beetle
Двигател: CU 1980
Контакти:

Мнениеот batetony67 » Нед 20 сеп 2009 9:43

И как съм се нагъзил, че не разбрах? :evil:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Нед 20 сеп 2009 9:55

Аз пък ще подкрепя хулигана, не заради личните си крайно националистически възгледи, а заради друго:
В този форум съм вече от няколко години. Всяка година спорим по този конкретен въпрос и всяка година казвам едно и също. До сега не видях нито един мюсюлманин, будист и тн. да пуска тема с която да честити някой празник на колегите си християни...

Допълнително към това лично аз съм и атеист. Кой в какво и в кого вярва хич не ме бръсне. И ислямът и християнството и католицизма и будизма и тн. са ми еднакво безлични, но нали си говорехме за равностойно и колегиално отношение?

Няма да честитя на никой нито рамазан, нито великден нито нищо, но земете се о ръце защото темата е рядко ЛИЦЕМЕРНА ;)

Честитите ислямски празник, а ревахте, че турчин управлявал страната... Ревахте, че новини на турски имало по националната тв... Ревахте от предложението да се направи изучаването на БЪЛГАРСКИ в училищата да не е задължително...

Теологичните и расови различия съществуват още от началото на света и ще останат до края. Колкото и да се залъгваме, че хората били равни, че расизмът бил лошо нещо, че така не се правело в модерното цивилизовано общество... това са фактите.
Да се пусне тема за ислямски празник в български форум намиращ се в България (държава официално изповядваща ортодоксално християнство) и посещаван от основно българска аудитория си е чисто завиране на нож в раната ;)
А защо направо не написахте темата на турски за да им е още по шукар за вниманието на колегите мюсюлмани? :012:

Личното ми мнение е, че не трябва да има такива теми във форумите. Така ще е по-добре и за нас и за тях. Те ще си почетат празника и без вашето лицемерие.

Галин обича да ме квалифицира като провокатор във този форум, но докато аз си играя да си чеша клавиатурата и да се надприказвам с колегите истинската провокация са ей такива теми. Играете си със сух барут...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Нед 20 сеп 2009 10:06

Грозник, ти си новият ми идол!!! :bowdown :bowdown :bowdown

Събирах сили да напиша същото, но ти ме изпревари. :012:

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Нед 20 сеп 2009 10:32

Честито на всички празнуващи !

Потребителски аватар
rexpitbul
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rexpitbul » Нед 20 сеп 2009 10:44

groznika написа:
земете се о ръце защото темата е рядко ЛИЦЕМЕРНА ;)

Да се пусне тема за ислямски празник в български форум намиращ се в България (държава официално изповядваща ортодоксално християнство) и посещаван от основно българска аудитория си е чисто завиране на нож в раната ;)
А защо направо не написахте темата на турски за да им е още по шукар за вниманието на колегите мюсюлмани? :012:

Личното ми мнение е, че не трябва да има такива теми във форумите. Така ще е по-добре и за нас и за тях. Те ще си почетат празника и без вашето лицемерие.

:да: :012: Много мноо прав

Върни се в “ОФФ-Топик - други”