Здравеѝте колеги,моля помагаѝте.
Имам Голф 3,задницата ми е малко ниска и искам да я повдигна с около 3-4 сантиметра.Преди време ми казаха да сложа пружини от Ауди 80(задни)..?Или евентуално с някакви тампони???
И какви ще са плюсовете и минусите ако я повдигна???
Как да повдигна задницата на Голф 3 с 3-4 см. ???
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: ПОМОЩ ! Как да повдигна задницата на Голф 3 с 3-4 см. ???
Ник, поне 100 теми има точно за повдигане на Голф...
Защо не потърсиш малко...
Защо не потърсиш малко...
Re: Как да повдигна задницата на Голф 3 с 3-4 см. ???
Предимство - по висока задница
Недостатък - малко по нестабилна в завои
Може да се направи със втулки които се слагат под пружините на амортисйора . тъкмо можеш идеално да решиш колко искаш да се вдигне
Недостатък - малко по нестабилна в завои
Може да се направи със втулки които се слагат под пружините на амортисйора . тъкмо можеш идеално да решиш колко искаш да се вдигне
А като размер,втулките с какъв размер да бъдат???В смисъл ако втулката е 3см. и задницата ли ще се повдигне с толкова???
Тези втулки предполагам се правят на стугар .
Тези втулки предполагам се правят на стугар .
- radotom
- Модератор

Бих ти препоръчал подсилени пружини просто 
Ще се повдигне колата, в същото време, заради малко по-твърдата пружина ще се запази (че дори и подобри) устойчивоста
Провери в ТЕХ-КО (до завода на Кока-Кола, срещу ... хммм... забравих коя борса беше там, близо до Mr. Bricolage). От там си купих подсилени пружини за Пассата и съм доволен
Ще се повдигне колата, в същото време, заради малко по-твърдата пружина ще се запази (че дори и подобри) устойчивоста
Провери в ТЕХ-КО (до завода на Кока-Кола, срещу ... хммм... забравих коя борса беше там, близо до Mr. Bricolage). От там си купих подсилени пружини за Пассата и съм доволен
- GTspecial
- Автомобил:
- Двигател:
radotom написа:Бих ти препоръчал подсилени пружини просто
ГраЦки само да вметнеш, слягането при товарене по-малко ли е? Примерно при 4-ма човека...
- radotom
- Модератор

Не мога да отговоря на въпроса.
Никога не са ми опирали гумите, при все, че се оказа, че на старите ми пружини имаше по една витка счупено.
Просто колата не беше устойчива в завой, реших, че е от амортисьори (единия беше протекъл)и като разглобих - А! Изненадаааа...
А не е имало как да погледна отстрани или поне в редките случаи, когато съм се качвал последен- не съм обръщал внимание- винаги аз съм си карал колата.
Никога не са ми опирали гумите, при все, че се оказа, че на старите ми пружини имаше по една витка счупено.
Просто колата не беше устойчива в завой, реших, че е от амортисьори (единия беше протекъл)и като разглобих - А! Изненадаааа...
А не е имало как да погледна отстрани или поне в редките случаи, когато съм се качвал последен- не съм обръщал внимание- винаги аз съм си карал колата.
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
Аз слагах втулки отзад.Вдигна се доста повече, отколкото очаквах.Намалих ги някъде до 2-2.5 см.
После смених амортисьори, заедно с тампоните на моста и с новите амортисьори се вдигна със 1,5-2 см, толкова,колкото бих искал, преди да сложа втулките, съответно не съм ги и слагал.
Учудих се,че с нови амортисьори колата се повдигна, без други интервенции.
После смених амортисьори, заедно с тампоните на моста и с новите амортисьори се вдигна със 1,5-2 см, толкова,колкото бих искал, преди да сложа втулките, съответно не съм ги и слагал.
Учудих се,че с нови амортисьори колата се повдигна, без други интервенции.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
според мен с два газови закса отзад 6те спре до упира поне при мен спря но за сметка на това стана зна4ително по твърда возията
Колеги,наи сетне се справих с проблема,като поставих втулки под чашката на пружината.Благодаря на всички.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”