Мнение за покупка на Пасат?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнение за покупка на Пасат?

Мнениеот AmW » Сря 23 сеп 2009 21:48

zfa159 написа:
AmW написа:Ма колеги VW е много далече от народен автомобил от 15 години насам mhihi.
Кое му е народното на пасат или голф за 50к лв?

Далеч е от народен ама за нас...за немеца,който си го е измислил и си го произвежда какво са 25 000 Евра за кола...която той ще търкаля 3-4 години,после ще върне на лизингодателя или магазина и ще си вземе поредния друг,като ще доплати разликата.Схемата си е такава нвсякъде в последно време...за нас да,не е народен.

И все пак за 25к евро имаш доста голям избор от марки и модели :)

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Съб 26 сеп 2009 15:01

Според мен ако нямаш 10 бона за харчене, не си и помисляй за пасат 5
:screwy

Ако искаш да ти дам моето Б3 за 5000лв, обслужено. Прехвърлянето и регистрацията от мен... :wink:

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Съб 26 сеп 2009 19:47

mili 75 написа:Аз смятам, че човек ако няма пари за Б5 е по-добре да изчака и да събере,а през това време да си кара старата кола, отколкото до си купува фейслифт на кола от 1988 година или т.нар.Б4.Казвам го от личен опит и с двата модела щом сте си харесали Б5 не се вращайте назад.

От коя гледна точка по точно?
Верно няма да си гъзар,но за сметка на това ако ти е по ефтина поддръжката няма да се налага да като излезеш да лигавиш една минерална водя цяла вечер.Въпрос на приоритети.Аз лично бих дал 5 хиляди за пасат Б4 отколкото 6000 за Б5 и да се видя в чудо после

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 26 сеп 2009 20:18

Стига де колеги, б5 не струва 6000лв. Има 3-4 на горубляне на такива цени и са в окаяна състояние. Е така се почват градските легенди, както и с окачването. Така има и недоволни колеги, щото са купили б5 за 6000лв и после се ремонтирали яко.
Като се купува кола има доста разходи след това и много хора тук не искат да го проумеят.
В едно от миналите си мнения опитах да бъда точен в това колко ми е излязло първоначалното обслужване, каско, регистрация и т.н

Потребителски аватар
I4o_naskov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот I4o_naskov » Съб 26 сеп 2009 20:56

аз за моя б4 1.8 90 коня за една година съм дал около 1000лв където половината са само такси(каско,гражд,винетка,данък),иначе миналата година като го взех за 5000лв си беше обслужен само му смених маслото с филтрите.До сега съм сменил само задни накладки,останалите пари са главно за салона (тапицерия,спрейове за джанти и др.)все дребни работи ама те пак струват пари.Така че всики сам преценя колко може да даде за кола,но колкото по евтино в началото после излиза доста повече :да:

mili 75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mili 75 » Нед 27 сеп 2009 10:06

AmW написа: Иначе - много хора плюят по колегите с В5 и В5.5 понеже видиш ли те крали по-нови коли и т.н....какво лошо има като могат да ги поддържат да ги карат...всеки сам си преценява и си прави сметка коя лъжица е за неговата уста и коя не...

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Нед 27 сеп 2009 11:54

:?: :!: :?: :!:
Обърка цитатите нещо колега..

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 28 сеп 2009 16:26

Верно няма да си гъзар,но за сметка на това ако ти е по ефтина поддръжката няма да се налага да като излезеш да лигавиш една минерална водя цяла вечер

Правилно. Еб@х го автомобила, ако тряа да се лишавам от нещо заради него.

Потребителски аватар
emillll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emillll » Пет 02 апр 2010 22:24

Здравейте,
на колегата ще споделя моя личен опит.
Преди 2 години и половина имах 9000 лв., исках да си взема 1,9 ТДИ, но уви по това време с парите които разполагах стигаха с много мъки за б5 1,8 20винтила 97-ма. Набих всичкити си 9000 бинки за колата и познайте какво последва,
почнах да събирам парици за:

Понеже беше Швейцарски внос, имаше така неречения евро тест- 180лв.
Регистрация- нямам спомен за какви пари
Каското беше 600лв- направих го разсрочено на 3 месечие
Ремьците и така нареченото първоначално обслужване оспях да го осъществя едва след 4 месеца...
После сменях няколко носача- това ми се случи след една година каране по нашите оффроуд шосета :(
Сменях и съединител, горна помпа на съеденитела

в общи линии моя съвет е, не си давайте целия бюджет само за купуването на колата.
След покупката, следват редица сериозни харчове по първоначалното обслужване, такси, данъци, застраховки и по това какъв касмет си извадил с колата (в какво състояние е и тн.)!!!

Мойта кола бая псувни отнесе, но се закрепи вече и в момента и се радвам.
Б5-ците са хубави коли, комфортни с много добра возия, но и подръжката им като всяка хубава кола не е евтина. Няма как да имаш С-класа и носача и да струва 20лв.

Това е от мен, успех с покупката

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Съб 03 апр 2010 0:54

Още един съвет :
Не си давайте всичките пари за кола :idea:

Потребителски аватар
axios
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за покупка на ПАСАТ?

Мнениеот axios » Съб 03 апр 2010 17:49

nero написа:за 6500 и с много късмет може да намериш пасат с 1.6 мотор преди 2000г, но според мен 1.6 двигател е малък за тази кола

двигател 1.6Т няма, има 1.8 (125 к.с) и 1.8Т (150 к.с)

Моят е 1.8Т и е 170конски сили.

Върни се в “Passat”