Двигателя прекъсва и забива на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
geshce
Автомобил:
Двигател:

Двигателя прекъсва и забива на бензин

Мнениеот geshce » Нед 27 сеп 2009 11:09

Здравейте!
Имам следния проблем от 2 месеца насам.Колата има газова уредба и върви перфектно на газ.
Обаче -на бензин започна едно придръпване,като настъпя газта-направо забива и подскача кат спънат кон....Свещите са нови,кабелите-перфектни,моноинжекциона го почистихме с ултразвук,смених бензиновия филтър,свалих и помпата да видя да не е задръстено мрежестото филтърче -там,дето засмуква бензина....чисто е всичко.Мислех да няма вода в бензина или резервоара-няма,макар че и спирт сипах малко.....не помага-все си накъсва и забива,подскача и прочие.На диагностиката всичко си е ок-компютърът не трупа грешки-просто идея вече нямам от какво може да е.Дистр.капачка и палеца са иначе добре-ако там имаше проблем,и на газ нямаше да върви.Някой зблъсквал ли се е с такъв проблем-да помага с идеи!Предварително благодаря!!!

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Двигателя прекъсва и забива на бензин

Мнениеот zdravko_jett » Нед 27 сеп 2009 14:13

колега същото го писах снощи и на друг колега със същия проблем като моя, само да те попитам като тръгваш да ускоряваш в един моменнт запъва ли ти колата и селед това отпушва ли се пак понеже моята правешя така буфкаше кашляше забиваше махнах плочката на карба и всикчко е ок е делкото не съм барал инче малко придърпва на бензин на 2ра без газ ако не съм в грешка на бензин се даваше малко предварение та пробваи да махнеш плочката и кажи как е

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Нед 27 сеп 2009 14:14

а не си писал за каква кола става въпрос с карб ли е?

geshce
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот geshce » Сря 30 сеп 2009 10:51

Написах,че съм с моноинжекция,която я чистихме с ултразвук,но....По принцип при всяко настъпване на газ-та забива и почва да придръпва.Колкото до плочката на газта-не е там проблема,защо на газ върви перфектно.Аз я сложих преди 3 години-преди това нямах плочка и оттогава просто работи по-добре на газ с плочката.Утре пак ще я карам на диагностика-да умуват какво може да е.Ако се реши проблема-ще споделя тук каква е била причината.

Потребителски аватар
shockhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shockhead » Сря 30 сеп 2009 13:18

Помниш ли резултатите от предната диагностика на изгорелите газове или поне бедна или прекалено обогатена беше сместа? Ако не сега като отидеш поискай на хартия да ти разпечатат анализа на газовете. Ако няма тази възможност просто ги запиши. Това ще ни насочи в коя система да търсим проблема. Ще си излезе няма къде да иде......! Ще следя темата и после ще ти обясня как се тълкуват резултатите от газовете.
До скоро!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Сря 30 сеп 2009 13:28

geshce написа:Написах,че съм с моноинжекция,която я чистихме с ултразвук,но....По принцип при всяко настъпване на газ-та забива и почва да придръпва.Колкото до плочката на газта-не е там проблема,защо на газ върви перфектно.Аз я сложих преди 3 години-преди това нямах плочка и оттогава просто работи по-добре на газ с плочката.Утре пак ще я карам на диагностика-да умуват какво може да е.Ако се реши проблема-ще споделя тук каква е била причината.

Пробвай първо рестарт на компютъра..

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 30 сеп 2009 19:22

geshce написа:Написах,че съм с моноинжекция,която я чистихме с ултразвук,но....По принцип при всяко настъпване на газ-та забива и почва да придръпва.Колкото до плочката на газта-не е там проблема,защо на газ върви перфектно.Аз я сложих преди 3 години-преди това нямах плочка и оттогава просто работи по-добре на газ с плочката.Утре пак ще я карам на диагностика-да умуват какво може да е.Ако се реши проблема-ще споделя тук каква е била причината.
извинявай колега не съм дочел

Потребителски аватар
koew
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот koew » Сря 30 сеп 2009 19:52

Г2 1.3 NZ ... :banghead: същия проблем :screwy все още не е решен вече 5-6 месеца :bowdown :bowdown не съм карал дюзите на ултразвук ... сменял съм и дебитомер
Ще следя темата с интерес :applause:

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Сря 30 сеп 2009 21:30

[quote="koew"]Г2 1.3 NZ ... :banghead: същия проблем :screwy все още не е решен вече 5-6 месеца :bowdown :bowdown не съм карал дюзите на ултразвук ... сменял съм и дебитомер
Ще следя темата с интерес :applause:[/нquote]
направи си диференциално диаагностика!
толкова може системата ти за управление на двигателя!може би е - палец и капачка! проверяват се с мотортестер!
- кабели - проверяват се за увеличено съпротивление
- свещи - банално , но може би?! почва се от тук! най евтино!

Потребителски аватар
policevidin
Автомобил: VW Golf 3 Modificated
Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996

Мнениеот policevidin » Чет 08 апр 2010 16:41

Подобно като на колегата автор на темата и аз имам същият проблем. НО когато ми замериха газовете ми казаха че имам бедна горивна смес.??? как разбраха това при положение че тогава имах катализатор незнам :screwy но единствено несъм чистил на ултра звук дюзата на моното всичко останало правих......... започвам да си мисля в друга насика издухан двигател или клапани (понеже потракват по някога доста)

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 09 апр 2010 8:20

Газта е по-чуствителна към запалителната система, ако имаш проблем по токовете няма да ти върви и на газ. Проблема при тебе може да е от : ламбда сонда , температурен датчик в моното ( датчик за температура на входящ въздух ), голямо предварение на запалването. Това се сещам на първо време.

Като изфорсираш колата на бензин изпушва ли ти черен пушек и да ти мирише на бензин ?
Ако се случва това се получава преобогатяване на сместа породено от температурния датчик или ламбда сондата.
Вържи колата на елкон да видиш дали имаш някаква грешка в компа.

П.С. какъв ти е по-точно двигателя ? Първите три букви от номера на двигателя. :deal

Потребителски аватар
Ventci_abf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ventci_abf » Пет 09 апр 2010 13:29

бензиновата помпа как е, температурен датчик и танпона на моното

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 09 апр 2010 14:07

Колега, пробвай сложи и 10 литра 100 октаново гориво, покарай я така в града, и ще отпуше колата. Явно дюзите са запекли ако колата не е карана на бензин дълго време :да:

Потребителски аватар
fill
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот fill » Пет 09 апр 2010 14:43

geshce написа:........моноинжекциона го почистихме с ултразвук........

IceHeart написа:Колега, пробвай сложи и 10 литра 100 октаново гориво, покарай я така в града, и ще отпуше колата. Явно дюзите са запекли ако колата не е карана на бензин дълго време :да:

Малко ме съмнява 100-октановия бензин да почиства по-добре от ултразвука, ама знае ли се ..... :roll:

Потребителски аватар
Trus
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Trus » Пет 09 апр 2010 15:32

Основният проблем се казва "ГАЗ".

п.с. - и при мен е горе-долу същото. Сипах една тубичка Лики Моли за карб. и като че ли малко се пооправи. Но докога...?

поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”